Elämäntapamuutos – Vastauksia osa 1

Elämäntapamuutoksen kysymyksiin vastailen tässä ja tulevissa postauksissa perjantaisin. Joihinkin kysymyksiin olen vastannut sivuilla.

Kuva: Eeva Mäkinen

Moikka Sara. Laihtuessani söin hieman vähemmän hiilihydraattipitoisia ruokia, valitsin mielummin salaattia ja kasviksia esim. pastan sijaan. En kuitenkaan jättänyt hiilareita täysin pois, koska koin tarvitsevani niitä suuren treenimäärän vuoksi. Nyt kun ylläpidän tätä painoa, syön hiilihydraatteja lähes joka aterialla.

Söin aina aamupalan ja usein kevyen välipalan ennen lounasta. Söin runsaan lounaan 11-12 aikaan, se oli usein kouluruokaa. Kl: 15 jälkeen söin välipalan, tässä ei riittänyt esim. pelkästään hedelmä. Välipalana toimi silloin usein perinteinen ruisleipä-kombo kalkkunan, juuston ja paprikan kera. Voin jätin vähemmälle. Söin aina illallisen kl 18-19 aikaan ja usein myös kevyen iltapalan, mutten liikaa jotta olisi nälkä aamulla. En punninnut ruokiani, joten en tiedä tarkkoja määriä. Käytin perinteistä lautasmallia usein pohjana ja jos nälkä jäi, söin paljon salaattia tai kasviksia – niissä on vähän kaloreita.
Välipala kl 15-aikaan
Olen 1,70m pitkä. Mulla meni päästä tavoitepainoon 1-1,5 vuotta suunnilleen. Taisin silloin painaa n. 66-67kg, eli olin laihtunut n. 10kg. Bannerissani olen suunnilleen siinä painossa. Sen jälkeen jatkoin kiinteytymistä ja lihaksetkin kasvoivat siinä samalla, joten paino on nyt hieman alle 70kg ja se toimii hyvin. Vaattetkin sopivat edelleen ihan hyvin, vaikka hartiat ovat hieman leveämmät (: Oletko Dara kokeillut syödä säännöllisesti ja terveellisesti ja jättää herkut vähemmälle? Samalla lisännyt liikunnan määrää?
x Steffi

8 comments

 1. Teetkö treeniohjelmia ja mitä otat siitä?

 2. Hej! kan man lyssna på intervjun med dig och Oona Tolppanen någonstans om man missade det på radion? 🙂

 3. Moikka, mitä mieltä olet monen crossfittaajankin suosimasta paleo ruokavaliosta? Oletko itse harkinnut?

  • Moikka!

   En itse lähtisi siihen, mutta toimii monella. Harkitsen muutoksia ruokavaliooni, jos treenisuoritukseni tökkii/huononee tai voin jotenkin huonosti muuten.

   x Steffi

 4. Miten lopetit tupakanpolton? tai pysyit ylipäätänsä tavoitteessasi? Loputon kyllästyminen kroppaasi vai? Miten vältit suolaisen/makean himon? Tai jos sellainen yllätti miten onnistuit välttämään retkahduksen? Itse en ole koskaan pitänyt makeasta mutta suolainen ja rasvainen menee senkin edestä. Paino jojoilee ja olen päättänyt että haluan painoni kanssa tasapainoon. Kuitenkin rasvaprosentti on niin korkealla että siitä pitäisi saada vähintään 5 kg pois 10kg ois ihanteellinen. Crossfit ois unelmana kunhan uskallan. Kynnys on suuri kuntoni kanssa. Itse en ole mikään lihava vaan normaalipainoinen (tosin se lievä ylipaino häämöttää 2kg päässä). Päätin kirjoituksesi jälkeen, että aloitan tänään ruokaremontin. 😀 vielä en ole repsahtanut 😉

 5. Mitäs sitten, jos joskus vaan yksinkertaisesti laiskottaa tehä illallista? Menen nukkumaan jo ysin pintaan illalla ja joskus tuntuu, että joku oikea lämmin ruoka pari tuntia ennen sitä ei vaan huvita.

Leave a Reply

Your email address will not be published.