Elämäntapamuutos – Vastauksia osa 2

Elämäntapamuutoksen kysymyksiin vastailen tässä ja tulevissa postauksissa. Joihinkin kysymyksiin olen vastannut sivuilla.


Voi teoriassa, mutta se uskoisin sen olevan haastavaa käytännössä. Jos ei kotona ole painoja, voidaan tehdä harjoituksia kehonpainolla, intervalliharjoituksia ja muita sykettä nostavia harjoituksia jotka kyllä muokkaavaat kehoa parempaan kuntoon. Maksimivoimaa on lähes mahdotonta harjoitella kotona. Joku oli kommentoinut, että uusimmassa Fit-lehdessä oli juttua kotitreenaamisesta, tsekkaa mitä sieltä löytyy!

Nostan hattua niille, jotka ovat saaneet itsensä kuntoon ilman minkäänlaista ulkopuolista apua/ryhmäliikuntatunteja/lihaskuntotreeniä salilla! Jos lukijoista löytyy tällaisia arjen sankareita, jakakaa tarinanne meillekin? Jos ainoastaan kotitreenaamisella päästään tavoitekuntoon ja motivaatio säilyy, on tämä edullinen ja aikaasäästävä tapa. Kotiin suosittelisin kuitenkin joitakin välineitä, kuten esim. kahvakuula, leuanvetotanko, parit käsipainot ja TRX-naru. Anna kotitreenaamiselle mahdollisuus ja jos se tuntuu toimivan, et tarvitse erikseen salia!

Moikka. Sanoisin, että katso ensin mitä lääkäri sanoo. Et halua missään nimessä huonontaa polven kuntoa. Harjoituksissa, joissa muokataan pakaroita ovat polvet usein jonkinnäköisessä käytössä ja ilman tietoa liikkeiden tekniikoista tai pelkoa liikkeiden oikeintekemisestä on parempi nappaa ammattilainen viereen. On olemassa lihaskuntoharjoitteita, jotka voisivat toimia sinulle kuntouttavana ja muokkaavalla tavalla, jolloin polviin ei pitäisi tulla painetta. Tsekkaa kuitenkin ensin mitä lääkäri sanoo ja mene mahdollisesti fysioterapeutin juttusille, joka voisi laatia sinulle treeniohjelman! Tsemppiä sulle.

Moikka Riikka V ja kiitos! Laihduin ensin kiloissa n. kymmenen kiloa. Tämän jälkeen jatkoin lihaskuntoharjoittelua ja lenkkeilyä. Painan nyt hieman alle 70 kiloa. Uskon, että pysyn tässä painossa, koska olen n. puolen vuoden ajan painanut suunnilleen saman verran. Paljon tsemppiä omaan projektiisi ja onnittelut jo hienosta saavutuksesta.

ps. Ravitsemustereapeutin Petterin haastattelu oli hyvin luettu ja hän on nyt vastannut moneen askarruttavaan kysymykseen täällä! (: 

x Steffi

11 comments

 1. Itse olen 4 x viikossa lenkkeillen + 1 x jumpassa saanut itseni aika hyvään kuntoon.
  Aloitin kolmen kuukauden juoksuohjelmalla lähes nollatasolta ja juoksin puolimaratonin aikaan 1h 47min. Toki olen perusterve ja normaalipainoinen ja lasten kanssa touhutessa ei paljoa kerkeä sohvalla makoilemaan.

  Ihonhoidosta haluaisin kuulla sinun näkemyksiä. Oletko koskaan testannut MSM- rikkivalmistetta, osaatko sanoa siitä jotain?

  Taina

  • Vautsi. Ihonhoidosta on välillä puhetta, mitä haluaisit tietää siitä?

   Äitini vannoo MSM:n nimeen ja käytän itse sitä silloin tällöin, mutten säännöllisesti. Tuote kiinnostaa kyllä.

   ps. kova puolimaratonaika!

   x Steffi

  • Hei ja kiitos vastauksestasi!
   Kaikenlaiset käyttökokemukset kiinnostaa ja miten pian MSM on alkanut näkymään esim ihossa, kynsissä, hiuksissa tai poistanut kipuja? Onko siis sillon tällön- käytöstä hytöyä, käytätkö treeneistä palautumiseen tms. ?
   Paljon olen netistä koittanut lukea, mutta kaikki tieto mitä siitä on käyttäjillä siis kiinnostaa!!

   Kiitos innostavasta ja kivasta blogista!
   Tsemppiä kevääseen!
   Taina

  • En osaa sanoa onko siitä ollut hyötyä, koska olen käyttänyt sitä niin epäsäännöllisesti. Palaan mahdollisesti asiaan postauksella! Olen kuullut MSM:stä paljon hyvää.

   x Steffi

 2. Et voi millään painaa lähes 70kg 😃 tiedätkö paljonko rasva% on?

  • Miten niin ei voi painaa? Lihakset on painavaa tavaraa! Itse olen vartaloltani lähes saman näköinen kuin Steffi (mutta lyhyempi), olen 162cm ja 65kg ja rasvaprosentti ei tosiaan ole kovin iso.

 3. Miten niin ei voi? Onko kohteliasta tulla mujn ihmisen blogille väittää, että tiedät hänen asioistaan paremmin?

 4. Ei hätää! En tiedä rasvaprosenttiani, mutta paino on siinä 70kg paikkeilla. Mulla on vahvat reidet, hehe. Lihas painaa enemmän kuin rasva (:

  http://www.steffit.com/2012/10/fat-vs-muscle.html

  x Steffi

 5. Kun treenaa koko ajan kovaa ja samalla laihduttaa niin onko edes mahdollista että käy niinkuim esim sinulle: ensin laihtuu n10 kg ja sitten alkaa kasvattaa lihasta? Itselläni ongelma on se että lihasta kyllä löytyy mutta tiedän myös ylimääräistä olevan! Ja jos edes 5kg saisi pois olisin tyytyväinen! En vain tiedä kuinka?

  • Minulla kasvoi lihaksia melko varmasti myös ns. elämäntapamuutokseni aikana, mutta se ei ollut nopein tapa, koska laihtuessa lähtee aina myös lihaksia. Kuitenkin minusta tuli vahvempi. Treenasin kovaa ja söin laadukkaasti, enkä keskittynyt erikseen laihdutukseen tai lihasten kasvamiseen. Minun on hieman vaikea vastata siis kysymykseesi, pahoittelut siitä. Kun laihdutat, muista lihaskuntoa ja riittävä proteiininsaanti sekä maltillinen tahti – näin menetät mahdollisimman vähän lihaksia.

   Sanoisin, että jatka treenaamista – vaihtele treenimuotoja usein, keksi kehollesi uusia ärsykkeitä ja haasta itseäsi kunnolla. Laita myös syöminen kuntoon, laadukasta ruokaa tarpeeksi usein ja annoskoot sopiviksi. Herkkuja minimiin.

   x Steffi

 6. So true. Honesty and everything reizngcoed.

Leave a Reply

Your email address will not be published.