Elämäntapamuutos – Vastauksia osa 3

Elämäntapamuutoksen kysymyksiin vastailen tässä ja tulevissa postauksissa. Joihinkin kysymyksiin olen vastannut sivuilla.Kiitos paljon. Hieno kuulla, että onnistun treenimotivaatiossa. Ennen laihdutusta harrastin melko satunnaista lenkkeilyä ja saliharjoittelua. Nuorempana olen pelannut tennistä ja harrastanut telinevoimistelua. 
Vaikeuksia oli kyllä, kuten liiallinen herkuttelu. Pääsin niistä yli ryhdistäytymällä ja aloittamaan taas alusta terveellisellä ruoalla. Takapakkia tai vaikeuksia tulee aina, on vain tärkeä ymmärtää että ne kuuluvat hommaan eikä pidä lannistua jostain tapahtuneesta vaan katsoa eteenpäin. Pyrin silloin pitämään viikossa yhden herkkupäivän, mutta välillä tuli tosiaan herkuteltua kokonainen viikonloppu. Treenimotivaatio pysyi melko hyvänä, koska tuloksien huomaaminen motivoi jatkamaan. 
Tekijät, jotka saivat minua jatkamaan olivat mm. peilikuvan muuttuminen, hyvä olo paremmasta fyysisestä kunnosta, treenituloksien parantaminen, kivojen vaatteiden ostelu ja tulevaisuuden suunnittelmat (kuten lomareissut tai tulevat juhlat).

Kiitos inamaria, kuin myös <3. Hienoa, että olet löytänyt säännöllisen treenaamisen. Lihaskuntotreeni kärsii mahdollisesti hieman painonpudotuksesta, mutta urheilumuodot kuten juoksu tai vastaava taas luultavastu paranee. En usko, että pienestä painonpudotuksesta tulee olemaan merkittävää haittaa treeneissäsi, kunhan pysyt terveellisessä rasvaprosenteissa. Jos treenisi kärsii ja koet, että treenitulokset ovat tärkeitä sinulle, niin voithan sä toki palata siihen painavempaan painoon.

Ei vaadi. Monet treenit, jotka näkyvät videoissa ja kuvissa näyttävät varmasti ulkopuolisille todella kovilta. Ymmärrän ajatuksen “minä en pystyisi tuohon”. Tosiasia on kuitenkin se, että treeneissä sovelletaan aina harjoitukset itselleen sopiviksi. Jos et osaa punnertaa, pitäisi valmentajan osata neuvoa sinulle parempi versio, kuten lankkupito punnerrusasennossa tai puolikas punnerrus. 
Jos treeni on esim. 3 kierrosta: 20 leukaa, 20 boksihyppyä metrin korkuiselle penkille, juoksu 500m ja thruster 40kg painolla, olisi hyvin paljon skaalattu versio vaikkapa seuraavanalainen: 5 negatiivista leukaa (hyppy ylös, hidas alastulo), 20 boksihyppyä hyvin matalalle penkille, juoksu 150m, ja thruster 15kg. Monissa treeneissä on aikaraja – aika, jota sinulla on suorittaa treeni. Eli jos se olisi tässä treenissä 10 minuuttia ja tiedät ettet voi tehdä treeniä kuten kirjattu (“rx’d”), niin skaalaat sitä. Toivottavasti ymmärsit, mitä yritin kertoa. Voit googlata lähimmäsi salisi hinnaston ja tsekkaa sieltä! Kuukausihinta on siinä 100 euron paikkeilla, rahoilleen saa hyvin vastinetta.

x Steffi

7 comments

 1. Love the first picture! 🙂

 2. Sulla on aivan mieletön blogi! Sen innoittamana tein itsekkin treeniblogin 🙂 olis mukavaa saada omassakin kropassa muutosta aikaan, blogit ovat oikeesti todella hyviä motivaattoreita!!! http://dooittoday.blogspot.fi/?m=1

 3. Moi Steffi! Teetkö nettivalmennuksia? 🙂
  -marika

  • Moikka Marika. Valitettavasti en, mutta mahdollisesti tulevaisuudessa.

   x Steffi

  • Okei 🙂 pääasiassa tuota ruokavaliota mietin, että mahdankohan syödä tarpeeksi 😀 mutta pidän mielessä, että jos joskus mahdollisesti sut pongaan tekemässä etöhommia! Sulla on samanlaiset aatteet ruuasta kun mullakin ja harrastan itsekin crossfittia 🙂
   -marika

Leave a Reply

Your email address will not be published.