Käytä kehoasi hyvin – Lenkkeile/kävele paikkoihin!

Säät lämpenevät. Lämmössä kelpaa olla ja tässä pari vinkkiä ulkona liikkumiseen ja miten voitaisiin olla enemmän ulkona.

Näin maksimoit lenkki-/kävelykokemuksesi:
Hanki hyvä reppu, jonka kanssa sopii liikkua. Ensimmäisenä minulle tuli mieleen Fjällräven -reppu, joka istuu hyvin ja on melko pienikokoinen. Olisi myös hyvä jos repun saisi etupuolelta kiinni. Reppuun pitää mahtua mahdollisesti vaihtovaatteet ja pieni pyyhe, lompakko ja puhelin, kosmetiikkaa?
Hyvät varusteet. Mukavuus on tärkeää. Värikkäät lenkkarit ovat hyvännäköiset, mutta vielä tärkeämpänä on katsoa että varusteet sopivat juuri sinulle ja tuntuvat hyviltä päällä.
Musiikki. Joillekkin pakko, toisille ei. Jos juokseminen/kävely on pitkästyttävää, on hyvä soittolista usein tsemppaavaa. Täältä löydätte mun lempparibiisejä. Tai haluatteko soittaa jollekkin henkilölle, jonka kanssa ette ole puhuneet pitkään aikaan? Multitasking!
Jos liikutte jonkun kaupungin keskustassa, voi jopa olla että säästätte aikaa kun lenkkeilette reippaasti autojen ohi, jotka ovat liikennevaloissa jumissa. 
Lenkkeilkää/kävelkää myös salille ja takaisin. Tämän toteutin itse tänään. Lenkki toimii erinomaisena alkulämmittelynä ja loppulämmittelynä! Jos heti treenin jälkeen istutaan autoon/julkiseen ajoneuvoon voivat lihakset mennä jumiin. Loppulämmittely edistää kehon palautumista treenistä. Huomasin kuitenkin kilpailuhenkisyyteni ja juoksin todella kovaa, koska aloin kilpailemaan autojen kanssa… Halusin todistaa autoilijoille, että juoksemalla pääsee nopeammin perille, haha! Pääsi! 🙂
Plussana saadaan raitista ilmaa ja aurinkoa. Kaloreita palaa ja kunto nousee! 
x Steffi

9 comments

 1. En ainakaan löytänyt postauksista tekstiä treenivuorottelusta. Mitä mieltä oot minkälaiset lepoajat toimii? Riittääkö päivä siellä toinen tuolla vai viikko kevyttä, viikko kovaa ja kolmas lepoa/rentoilua?! Entä yksittäisen treenin teho? Voiko kerralla tehdä 1,5-2h kovaa, onko hyötyä? Yritän kehittyä nousujohteisesti, juoksua ja voimailua, muuta mietin että onko kova jossain kohtaa tehotonta?

  • Lepoajat riippuu mm. treeni-intensiteetistä, taustastasi ja muista asioista elämässäsi.

   On hyvä pitää ainakin yksi vapaapäivä viikossa, jos treenaat kovaa voit jaksoittaa treenejäsi siten että teet esim. 3-4 viikkoa kovaa treeniä ja sen jälkeen yksi iisimpi viikko. Tunnustele mikä tuntuu sinulle parhaalta! 2h kovaa treeniä kuulostaa melko rankalta, mutta jos jaksat treenata niin paljon, niin mikäs siinä (: Itse treenaan “kovaa” korkeintaan 40min päivässä.

   x Steffi

 2. Moikka! Onko elixian pt.teillä tietyt työajat vai voiko niihin vaikuttaa itse? Toki työ on varmasti iltapainotteista? Onko teille ennalta määrätty työajat ja päivien pituus esim. 12-20 vai onko se itse päätettävissä mihin aikaan työskentelee? Mietin kun sinullakin on varmasti aina tiettyyn aikaa crosfit treenit että miten onnistuu iltatyön ja treeni ajat sovittamaan yhteen? T. Pt hommista kiinnostunut kilpanyrkkeilijä 🙂

  • Moikka!

   PT:eillä on ainakin tällä hetkellä hyvin vapautta itse päättää treeni-ajoista yhdessä asiakkaiden kanssa. Tietyt tuntimäärät taitaa olla määrättynä ja toki eri keskuksilla esimiehillä voi olla eri sääntöjä.

   x Steffi

 3. Hei, mistä olet hankkinut painonnostokenkäsi? Tuntuvat olevan aika kiven alla ainakin kivijalkamyymälöissä… netistä ilmeisesti löytyy paljonkin, mutta hankalaa kun ei pääse kokeilemaan 🙂

 4. Ihana postaus steffi! <3

 5. Vastaan anonyymille klo 8.16:
  painonnostokenkiä on pääkaupunkiseudulla ainakin Suomenojan Intersportista useitakin eri merkkejä (Reebok, Inov ja Adidas) ja netistä taas Sportamore.fi myy Reebokin liftereitä aika edullisestikkin 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.