Kesällä paremmassa kunnossa?

Rapakunnosta ei pääse rantakuntoon hetkessä, mutta tässä pari vinkkiä, joilla pääsee aivan varmasti alkuun. Jos aloitatte aktiivisemman elämän nyt, näette todennäköisesti kesään mennessä muutoksia kehoissanne.

Onko kesä(loma) vain siiderien, herkkujen ja löhöilyn aikaa? Sitä se voi olla osalle, mutta miksi ei sisällyttää myös pari treeniä viikkoon nyt ja kesällä? Pari hikistä treenisessiota tuo hyvän mielen, polttaa kaloreita, toimii painonnhallinassa tai painonpudotuksessa ja parantaa elimistön kokonaisvaltaista hyvinvointia. Samalla treeni voi toimia sosiaalisena tapahtumana ystävien kanssa tai, jos kaipaatte sitä omaa aikaa, on treeni mainio tekosyy. Ajankohtaiset vinkkini löytyvät alta.

Tehkää treenejä ulkona! Näin saatte aurinkoa ja raitista ilmaa. Treenejä voi tehdä ystävän kanssa, porukassa tai yksin. Musiikilla tai ilman. “Whatever works for you“.

Aloittakaa lenkkeily! Jos ette ole juosseet aikaisemmin tai pitkään aikaan, tehkää ensin vain vaikkapa kilometrin tai kahden kilometrin pituinen lenkki. Testatkaa sitä ennakkoluullottomasti jo tänään. Ihan sama vaikkei teillä olisi uusia treenikenkiä tai sopivia housuja.

Liikkukaa ryhmässä. Tämä toimii monella. Muista saa usein lisäspurttia treeniin ja kovan session jälkeen kanssatreenaajat ymmärtävät mitä juuri “kävit läpi”.

Kehittäkää oma kuntopiiri puistoon. Punnerruksia, askelkyykkyjä, vatsoja, selkälihaksia (makaa vatsallasi ja tuo käsiä ja jalkoja ylös), juoksua – Siinä koko kehon treenikokonaisuus, johon ette tarvitse mitään välineitä. Treeni voisi olla vaikkapa: 
Punnerruksia x 10
Askelkyykkyjä x 12
Vatsoja x 14
Selkälihaksia x 16
Juoksua x 500 m

3 kierrosta!
(saa soveltaa)

Hyvä ruokailu on suuri osa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Siihen tulee kiinnittää vähintään yhtä paljon huomiota kun treeniin.

Liikkuminen kuuluu kaikille. Tämä on tärkeä muistutus. Iästä, sukupuolesta, painosta, ulkonäöstä, treenivarusteista, asenteesta, tietämyksestä tai motiiveista riippumatta kaikilla on oikeus liikkua ja treenata! 

x Steffi

32 comments

 1. Hei, kannattaisikohan sun ihan oikeasti yrittää oikolukea tekstisi läpi ennen julkaisemista?

 2. mielettömän inspiroiva ja hyvä postaus! 🙂 otin vinkkejä talteen – liikkumaan lähden jo tänään ♥

 3. Ihanan piristävä ja inspiroiva postaus! Juuri tänään mietin, miksi ihmeessä koen lenkkeilyn ja kuntoilun nolona. Mietin liikaa, miltä tekeminen näyttää ja mitä muut ajattelevat, kun posket paloautonpunaisena hölkkään katuja pitkin. Pitäisi keskittyä enemmän siihen, että on hienoa, kun teen. Viis siitä, mitä muut ajattelee!

  • Ja punaiset poskethan kuuluvat urheiluun! 🙂 Luultavasti ne muut ajattelevat “vitsi kun toi jaksaa juosta ja minä en”

  • Tosi kiva kuulla A-K. On todellakin hienoa, että teet. Jos muiden mielipiteet haittavat, kuuntele vaikka omaa musiikkia ja laita aurinkolasit päälle lenkille. Kuten Iina-Maria sanoi, punaiset posket kuuluvat todellakin urheiluun!! Ne ovat merkki kovasta työstä (:

   x Steffi

 4. Ihanan motivoivia safkakuvii! Ja nätti tuo viimeinen kuva sinusta, hiukses on täydellisyyttä! 🙂

 5. Olen lukenut blogiasi alusta asti, olet mielettömän inspiroiva ja sinusta saa hyvin maanläheisen kuvan. Ihanaa, kun syöt “normaalisti” ja terveellisesti ja treenivinkkisi sopivat kaikille, soveltaen. Kiitos paljon tästä blogista, on antanut paljon tsemppiä ja intoa liikkumiseen!

  • Kiva kuulla, Evv, että olet ollut mukana alusta asti. Ja hienoa kuulla, että minusta saa myös maanläheisen kuvan, lämmittää sydäntä. Innokkaita treenihetkiä!

   x Steffi

 6. Yhdyn suurimpaan osaan edellisistä. Sun blogi on kertakaikkiaan ihanan positiivinen ja energinen! Ja osaat mielettömän hienosti ja tyylikkäästi vastata kaiken sorttisiin kommentteihin, se on taito laji! Kiitos blogistasi!

 7. Ihana postaus! 🙂 Oot huippu. Ja kaunis.

 8. Moi! Montako kertaa viikossa kuntopiiri pitäisi tehdä, jotta tulokset alkaisit näkyä? Jos samalla siis syö mahdollisimman monipuolisesti yms.

  • Moikka! Jos liikkuminen on ollut vähäistä, voit olla ylpeä jo kahdesta treenikerrasta viikkoon. Jos haluat nähdä tuloksia nopeammin, tee kuntopiirejä jopa neljästi viikossa! Muista kuitenkin tehdä erilaisia kuntopiirejä. Keksi omia. Jos et keksi itse, kysy täältä uudestaan millaisia suosittelen sinulle.

   x Seffi

 9. Pakko kommentoida kerranki, tykkään sun blogista NIIIN paljon! Oot ihanan motivoiva etkä vaikuta yhtään ylimieliselle niinku monet bloggaajat 😮 + täydelliset hiukset.

 10. Kesä on PARASTA liikkumisaikaa! Vaihtoehtoja on loputtomasti ja aamun ja illan valoisuuden ansiosta tunteja tuntuu olevan vuorokaudessa enemmän 🙂

 11. Hei! Ei mitään hätää ymmärrettävän tekstin suhteen. Joko olet korjaillut tekstiä tai sitten siinä ei mitään vikaa olekaan. Juu pakko kyllä yhtyä aiempiin. Inspiroiva blogi etkä vaikuta ollenkaan niin ylimieliseltä kuin monet. Ja anteliaasti jaat omia treenivinkkejäsi, kiitos siitä!

  Mistä tuo yksi ryhmäliikuntakuva on? Miten teillä on kaikilla samanlaiset vaatteet? 😀

  • Kiva kuulla. Korjasin kaksi sanaa, uskon että suurin osa ymmärtää mitä yritän sanoa ilman täydellistä kirjoitusta. Moni tietää myös, että kirjotusvirheitä saattaa löytyä täältä, hehe.

   Tuo ryhmäliikuntakuva on Reebokin treenaamusta, johon osallistui minä, pari muuta bloggaajaa ja journalisteja! Testattiin Les Mills -tuntia, syötiin hyvin ja saatiin treenikuteita omaan käyttöön.

   x Steffi

 12. En kyllä näe tekstissäsi mitään vikaa. Oli inhottava eka kommentti ja täysin turha!

  • Kiva kuulla, että monet ymmärtävät kuitenkin mitä yritän sanoa. Välillä noita kommentteja tulee, ei se mitään! 🙂 Jos kirjoitusvirheet harmittaa joitakin, kannattaa mielummin korjata ne. Enhän minä muuten tekstiä saa paremmaksi, hehe!

   x Steffi

 13. Hej Steffi! Ihan mahtava kirjoitus jälleen kerran 🙂 Liikunnasta on tosiaan turha tehdä liian suurta kynnystä, varsinkaan aloittelijalle. Ruokakuvat näyttävät todella herkullisille ja monipuoliselle, vau! Ja itsekin näytät upealta 🙂
  Hahah, monet äidinkieleltään suomenkieliset tekevät kyllä enemmän kirjoitusvirheitä kuin sinä. Tässäkään tekstissä ei ollut mitään vikaa! Älä siis ota paineita vaan keep up the good work 🙂

  ~Hilla
  http://makingthemostofstudentlife.blogspot.fi/

 14. Yhdyn muihin kommentteihin: kiitos mega-hyvistä vinkeistä ja super-inspiroivasta blogista! Vaikutat mahtavalta tyypiltä ja tosi maanläheiseltä! Sulla on hyvä suhtautumistapa liikuntaan ja ruokaan. Tekstissä ei mitään vikaa! Ja niin kuin muutkin sanovat: musta sulla on upeat hiukset :)!

 15. Heippa!

  Kiva blogi sulla ja hyviä ideoita treeniin. Minulla on ongelmana huono liikkuvuus, jonka vuoksi en esimerkiksi pääse kyykkyyn. Venyttely toki parantaa liikkuvuutta, mutta olisi kiva tehdä joskus jotain hieman toiminnallisempaa liikkuvuustreeniä ja olisikin mukava jos voisit joskus tehdä postauksen liikkuvuuden lisäämisestä. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.