Uusia niksejä riittävään veden juomiseen

Yksi uudenvuodenlupauksistani oli juoda enemmän vettä. Miten teidän uudenvuodenlupaukset menevät? Jos on tullut takapakkia, aina voi jatkaa projektia/aloittaa alusta esim. nyt. Minun pitää hieman tsempata vedenjuomisessa, mutta viime viikkoina se on mennyt ihan hyvin. Tässä postauksessa on vinkkejä, joita olen käyttänyt riittävään vedenjuomiseen.

1. Aina kun vettä on tarjolla, juo lasillinen. Olen käynyt kiropraktikolla pari kertaa kaverin suosituksesta tiukan lonkanalueeni korjaamiseksi. Kiropraktikon vastaanotolla on aina vettä tarjolla ja hän myös muistuttaa veden juomisesta. Työpaikoilla on usein vesiautomaatit ja kahviloissa/ravintoloissa vettä tarjoillaan ilmaiseksi. Drink up! (:

2.  Nestevaje vaikuttaa urheilusuoritukseen ja arjen jaksamiseen. Haluan pärjätä hyvin treeneissä ja olla energinen töissä ja vapaa-ajallani. Kippis maksimisuorituksille!

3. Vältyn ihon ja hiuspohjan kuivumiselta, kun muistan juoda tarpeeksi. Siispä kannan mukanani vesipulloa jotta muistan juoda 1,5-2 litraa päivässä. Water for beauty! Riittävän vedensaannin voi tarkistaa pöntöstä – kun virtsa on shamppanjanväristä, ollaan oikealla tiellä. Hehe pahoittelut tuosta. 
4. Lisää marjoja tai hedelmiä veteen, juo kivasta lasista, pidä jääpaloja pakastimessa, juo pillillä… Whatever works for you!

Kehon kokonaisvaltainen toiminta paranee, kun ei kärsitä nestevajeesta.
x Steffi

15 comments

 1. Tästä tulikin mieleen, että juotko itse kahvia ja mitä mieltä oot kahvin terveellisyydestä/haitallisuudesta? 🙂

 2. Mulla kesti kyllä kauan, että opin juomaan vettä riittävästi. Nykyään se tapahtuu aika rutiinilla, kotona ollessa on lähes aina iso lasillinen vettä vieressä ja luennoilla jne. kannan aina vesipulloa mukana. Paitsi sillon, kun vahingossa unohdan pullon kotiin. Ja se on kamalaa se, tulee aina ihan hirveen kuivahtanu olo, jos ei oo vettä saatavilla!

  • Noin se taitaa mennä! Ensin totutellaan keho siihen riittävään veden juomiseen ja pian vettä on pakko saada ja keho tunnistaa janon hyvin.

   x Steffi

 3. Tämä nyt ei oikein liity aiheeseen, mutta kysyisin vaan jos kiropraktikon käynnit ovat auttaneet? 🙂 Minulla on ollut lonkka jumissa nyt pidemmän ajan, eikä tavallinen hieronta, oma kehonhuolto, venytys tai edes lepo ovat auttaneet..mietin tässä mitä pitäisi keksiä, kohta ei uskalla tehdä kyykkyjä ollenkaan.

  • Ovat, itse asiassa melko uskomattomalla tavalla. Minulla oli jaloissa paljon pituuseroa (1,5cm) ja tämä teki paljon hallaa lonkalleni ja vaikutti kaikkeen urheiluun. Yhdessä vaiheessa kyykyt eivät onnistuneet yhtään.

   Olen saanut uskomattomia tuloksia vain parilla kiropraktikon käynnillä (pituusero nyt luonnollinen 3mm), en tiedä olenko erikoistapaus mutta todella hyvin ovat treenit menneet nyt. Kiropraktikko kehotti jopa jatkaa treenaamista koko tämän ajan, olen lenkkeillyt tosin vähemmän. Paikka on Helsinki Kiropraktikko, Kristian Ekström.

   x Steffi

  • Okei, hyvä tietää. Kiitos vastauksesta!

 4. http://www.steffit.com/2014/04/viime-ajan-menot-ja-visuaaliset.html#comment-form

  hei voisitiko käydä vastaamassa tohon mun ekaan kommenttiin? 🙂

 5. Hei! Osaisitko neuvoa mitä lajeja suosittelisit raskaana olevalle? Raskauteni on vielä hyvinkin alussa,mutta liikunta on mua pitkään mietityttänyt.. Urheilen nykyisin n.6 kertaa viikossa. Käyn bodypumpissa,balancessa,sh’bamissa,kerran viikossa kuntosalilla ja juoksemassa. Vielä pienen mahan kanssa oon pystynyt tekee mitä vaan,mutta mietin,että missä vaiheessa pitäis lopettaa jonkun liikkeen tekeminen. Esim.vatsalihasten ja kyykkäämisen? Voiko juosta niin pitkälle,kun tuntuu hyvältä. Ajattelin kysästä jos osaisit työsi puolesta vastata? Kiitos jo etukäteen:)

 6. Linkkivinkki: http://simplegreensmoothies.com ! Superterveellisiä, ihania ja yksinkertaisia vihersmoothieita. Mä olen ihan fiiliksissä sivuista, uskon että säkin innostut 🙂

 7. Toi oli mulle pitkään ongelma. Viimeisen reilun vuoden ajan olen joka aamu täyttänyt puolentoista litran pullon vedellä ja juonut sen tyhjäksi päivän aikana. Muut veden juomiset treenien yhteydessä jne. tulevat sitten siihen päälle. Tämän käytännön aloittamisen jälkeen ei ole kertaakaan tullut juotua 2-3 litraa vähempää päivässä. Suuremmasta määrästä hyötyä ei olekaan vaan jopa haittaa.

  Hyvää pääsiäistä Steffi!

 8. Juuri laitoin hautumaan itselleni pannullisen teetä 🙂

 9. Hyvä kikka, joka toimii ainakin mulla, on että otat jonkun pullon (oli se sitten 0,5l, litra tai vaikka 1,5l) jonka täytät aina illalla (tai aamulla, mä täytän illalla ja nukun sen kanssa, nii yöllä ei tarvii nousta ylös jos janottaa :D) ja kiinnität huomiota siihen, että juot sen niin monta kertaa tyhjäksi kun tarkoitus on juoda vettä (eli 0,5l x 4 jos tarkoitus on juoda 2l vettä päivässä). Kannattaa asettaa myös suurpiirteiset aikarajat mihin mennessä pullot pitää olla juotuna. Esim. mulla on 0,95l pullo, ja tarkoitus on juoda vähintään 2l vettä päivässä. Klo 12 hujakoilla normaalina päivänä kun eka pullo on tyhjänä, niin tulee helposti juotua sitten se toinen pullo loppupäivän aikana. Kantsii kokeilla, tää on ainut keino miten mä oon oppinu juomaan vettä tarpeeks ! Tsemppiä !

 10. Mulla on sellanen tauti että ilman lääkettä juon n.14 litraa vettä päivässä 😛 Jos menen vaikka keittiöön juomaan niin siinä saattaa hyvinkin hujahtaa 1 litra.. Ja olen 12.v 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published.