Elämäntapamuutokseni – Vastauksia osa 7

Elämäntapamuutoksen kysymyksiin vastailen tässä ja tulevissa postauksissa perjantaisin. Joihinkin kysymyksiin olen vastannut sivuilla. 

Kiitos! Minun pitäisi tutustua hieman paremmin sinuun, ennen kuin voin varmana neuvoa miten voisit tehdä. Mieleeni tuli kuitenkin joitakin vaihtoehtoa.

Nyt kun haluat pysyä ylläpitovaiheessa, voisit tehdä sellaista saliharjoittelua, joka on kasvattanut lihaksiasi tähän pisteeseen vain kerran viikossa. Silloin voisit tehdä yksijakoista ohjelmaa, eli tehdä koko kroppa läpi yhdellä treenikerralla ja luultavasti kehittyä myös tuloksellisesti. Tämän lisäksi voit ylläpitää aerobista kuntoa esim. lenkkeilemällä. 

Kuntosaliharjoittelua ei kuitenkaan kannata jättää vähemmälle. Voisit tehdä uudenlaisia salitreenejä yksijakoisen ohjelman lisäksi. Sykettä nostavat harjoitukset painojen kanssa voisivat toimia sinun tapauksessasi ja tämäntyyliset treenit ovatkin melko “in”, katso vaan että tekniikka pysyy hyvänä nopeasta temmosta huolimatta ja tee treenit pienimmillä painoilla, kuin aikaisemmin. Esimerkkitreeni voisi olla: lempi jalkatreeniliikkeesi ja juoksua 500m, vaikkapa 4 kierrosta.
Haluat treenata tavoittellisesti, olisiko kehonpainoharjoitukset uusi kiinnostuksen kohde? Siinä kiva taitolaji. Tsekkaa video jonka lisäsin tähän vastauksen jälkeen, pääsin Eveliina Tistelgrenin kehonpainotreenille ja tehokasta oli.
Hieman sekava vastaus ja vaikea pitää vastaus lyhyenä, mutta lyhyesti kuitenkin: Jos lihaksia tulee liikaa, tee enemmän aerobisia ja sykettä nostavia harjoituksia, kuntosalitreenejä unohtamatta. Tsemppiä!

(Klikkaa linkkiä)
Eveliina Tistelgren & IL-TV

Kiitti! Jalkalihaksia on ollut jo ennen aktiivista urheilua. Luulen, että nuo isohkot pohkeeni ovat suurimmilta osin geneettisiä. Aikaisemmat lajini ovat tennis ja telinevoimistelu ja satunnainen lenkkeily. Tenniksessä ne varmasti kehittyivät, siinä lajissa tulee paljon räjähtäviä lähtöjä sivuille ja eteenpäin. Paino on tenniksessä myös paljon varpailla, jolloin pohkeet tekevät koko ajan töitä.  
Juoksut, sprintit ja mäkijuoksut, boksihypyt, pohjenousut ja muut räjähtävät hypyt ovat hyvä treenejä pohjelihasten kehittämiseksi. En ole tainnut ikinä käyttää “pohjelaitetta” salilla, mutta jos pohjelihaksien harjoittelu on tuloksetonta, voidaan sitäkin kokeilla.

Moikka. Kyllä, suosin ja suosittelen luonnollisia vaihtoehtoja, kuten “normaalia” kotiruokaa tai omatekoinen smoothie treeninjälkeiseksi ateriaksi. On olemassa kaksi markkinoilla olevaa proteiinijuomaa, joista pidän. Ne ovat Valion ProFeel -juoma ja Leaderin Prode -juoma, suklaamakuina. Molemmissa on proteiininlähteenä heraproteiini maidosta, eikä sen pahemmin muuta “extraa”. Kummassakaan ei ole makeutusaineita, niitä koitan välttää. Heraproteiinia voi myös ostaa erikseen ja lisätä maitoon/veteen/smoothieen, siinä hieman kukkaroystävällisempi vaihtoehto. Lasi maitoa ja vaikkapa banaani toimii myös hyvänä palautuksena.

x Steffi


7 comments

 1. Moi! Tuosta luonnonmukaisesta palautusjuomasta mieleen, että oletko kirjoittanut / tutkinut / kuullut onko näistä palautusjuomista enemmän hyötyä kuin haittaa? Aihe kiinnostaa siksi, että olen huomannut poikaystävästäni että hän palautusjuoma ei välttämättä ole hyväksi. Syömme samaa ruokaa ja samoja herkkuja, puoliso treenaa useasti ja monipuolisesti, mutta juo noita palautusjuomia.

 2. Moikka! Pakko ensin sanoa, että blogin perusteella vaikutat ihan super-hienolta tyypiltä!! 😀 Mutta mulla olisi myös yksi kysymys.
  Haluaisin nostaa painoa muutamalla kilolla, mutta en kuitenkaan enää saada lisää rasvaa. Olen melko hoikka, mutta haluaisin kehosta kiinteämmän, kuitenkaan painoa pudottamatta (eli ei siis varsinaista laihdutusta). Liikun jonkin verran, mutta ruokailuni on melko epäsäännöllistä (pitkät ateriavälit).
  Olisiko sinulla antaa jotain vinkkejä, joilla painoa voi nostaa ja kiinteytyä samalla? 😀
  Kiitos paljon avusta! 🙂

 3. Hei Steffi! Löysin blogisi ihan vastikään ja ihastuin ikihyviksi 🙂
  Kysymys: riittääkö pienillä painoilla (n. 4 kg) tehdyt kyykyt ym. muokkaamaan ja jopa hieman kasvattamaan pakaralihasta? Ongelma kun on se, että vasemmassa polvessani on hieman ongelmaa enkä uskalla alkaa tehdä kyykkyjä kovin suurilla painoilla. Pakaraan tarvitsisin pyöreyttä, etenkini yläosaan. Mikä olisi hyvä täsmäliike sille osalle pakaralihasta?

  t. Heli

 4. Moidoo, miten mä pääsisin myös vieraskynäilijäksi? Kuinka paljon semmoinen maksaisi?
  Ajanhallinta on mulle hyvin vaikeeta (keskittymishäiriö-diagnoosi kulman takana, kai se jotain selittänee) ja liikuntaa kun pitäis enempi harrastaa. Myös säännöllinen ruokarytmi olis jees opetella.. Etc.

  • Moikka!

   Kiva kuulla, että ehdokkaita löytyy. Laitan korvan taakse mahdollisen julkisen vieraskirjoittaja-hakemuksen, kun haen seuraavaa.

   x Steffi

 5. hei, tykkään blogista tosi paljon, mutta toi mainos joka rävähtää samantien on järkyttävä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.