Elämäntapamuutokseni – Vastauksia osa 8

Kiva! Se oli hauska kokemus, harmi etten itse päässyt juoksemaan tänä vuonna. 

Joku oli suositellut kommentisi alle Tapout xt:tä. Sitä en ole itse kokeillut, mutta tuollaiset kotitreenivideot voisi sopia sinulle. Olen kuullut hyvää Jillian Michaelsin kotitreenivideoista, sitä voisit kokeilla myös. Kotitreenissä voisit tehdä paljon keskivartalon liikkeitä ja jalkaliikkeitä, kuten askelkyykkyjä, tavallisia kyykkyjä ja erilaisia hyppyjä. Nuo tukevat juoksuharrastustasi.
Kiitos ja tsemppiä, voit myös ottaa joistakin treenipostauksistani ideoita omiin kotitreeneihin.
Moikka. Sain motivaatiota monesta asiasta. Muistan, että lenkkeilyyn jäin hieman “koukkuun” ja näin se hyvä terapeuttinen fiilis oli osasyy miksi lähdin usein lenkille. Se tuli kuitenkin ajan kanssa. Suosittelen tekemään omannäköisen suunnitelman itsellesi. Vastaa paperille allaoleviin kysymyksiin. Voit myös vastata kommentiboksiin ja kommentoin vastauksiasi (:

Miksi haluat laihtua? Kuinka paljon? Miten ajattelit onnistua? Miksi et ole onnistunut aikaisemmin? Mitä teet eri tavalla tällä kertaa? Mitä tavoitteita sinulla on (lyhytaikaisia ja pitkäaikaisempia)? Mitä apuja hankit laihdutukseen? Miten palkitset itsesi kun pääset lyhytaikaisiin tavoitteisiin? 
Älä anna itsellesi tekosyitä olla treenaamatta tai syömättä hyvin, mutta älä tee hurjan radikaaleja muutoksiakaan. Tsekkaa sopiva treenimäärä tästä: Treenityytyväisyyskaavake. Jos et ole treenannut yhtään, sopiva määrä on kohdallasi 2-3 kertaa viikossa, josta voisit pitää kiinni. 
Kirjoita itsellesi sopimus, johon liität vastauksia ja omia ns. sääntöjä sekä treenimäärät ja ruokailun perusrunko. Allekirjoita sopimus ja laita se jääkaapin oveen. Sen tulisi toimia positiivisena muistutuksena sinulle siitä, että on nyt aika syödä hyvin ja liikkua, jotta voisit elää parasta mahdollista elämää. Elämme vain kerran, joten se kannattaa toteuttaa hyvin. Joskus pitää tehdä uhrauksia ja kovaa työtä, jotta päästään siihen tavoitteeseen. Pystyt aivan varmasti siihen. 


Moikka. Itsekin jään välillä makean koukkuun ja omalla kohdallani on aina toiminut täyslakko parin viikon ajan. Silloin sokerihimo laantuu ja makeita ei tee mieli. Olen kuitenkin iltaisin syönyt pari palaa tummaa suklaata ja hedelmiä, vaikka olen ollut herkkulakossa. Tuo on henkilökohtainen suositukseni, joka toimii varmasti monella. Testaa sitä.
Jos se ei toimi kohdallasi, voisit yrittää vähentää makenahimon määrää. Tämä on usein vaikeampaa, mutta siinä sallisit itsellesi pienimpiä määriä astettain. Toivon mukaan tyytyisit ajan kanssa pieniin määriin makeaa ja makeanhimo ei haittaisia sinua enään.
Siinä kaksi vaihtoehtoa, testaile mikä toimii sinulle parhaiten.
Hyvää viikonloppua!
Kuvat: Sandra ja Mikko Pekkarinen.
x Steffi

10 comments

 1. MIten voikaan olla ihminen kaunis.
  (Arvaa kumpaa kuvaa tarkoitan.)

 2. Mun makeanhimoni katosi lähes tyystin, kun siirryin hiilihydraattitietoisempaan ruokavalioon. Käytännössä lopetin leivän, murojen ym. syönnin, se oli isoin muutos. Kahdesti päivässä syön kunnon aterian, jolla on yleensä lihaa, paljon kasviksia ja tavallisesti pieni määrä perunaa/bataattia/riisiä. Syön usein ja määrällisesti melko paljon, en kärsi nälkää – ei sitten enää mahdukaan makeita. Ennen piti usein etenkin ruoan jälkeen saada jotain makeaa, se oli ihan mahdotonta.

  • Jep, yksi hyvä makeanhimon nitistäjä on säännöllinen ruokarytmi. Jos antaa verensokerin laskea alas, koska ei ole syönyt kunnolla päivän aikana, iskee makeanhimo – jopa edelleen kunnon ison aterian jälkeen! Verensokeri kun pysyy tasaisena koko päivän, niin luultavasti ei tule niin paha makeanhimokaan. 🙂

 3. Kiitos vinkeistä! Niistä on varmasti hyötyä.

  x Steffi

 4. Moi Steffi!

  Mua on mietityttänyt että syötkö sillä tavalla kuin crossfit-saleilla suositellaan? 🙂 kämmenen verran proteiinia ja paljon kasviksia ja peukalon verran rasvoja? 🙂

  • Missä crossfit-saleilla tällasta suositellaan 😀 Tollasia neuvojahan annetaan ylipainoisille lapsille 😀

  • :DDDDD turussa ainaki! Mä oon varmaa eläny jossai pullossa ko en seuraa mitää ravintojuttuja ni pisti vaa silmää et onk se crossfittaajie juttu

 5. Komppaan Jillianin treenivideoita!
  Ihan mahtavaa vaihtelua kokeneemmalle liikkujalle ja omansa aloittelijoillekkin.

  -Kaisa

 6. Hei,

  Nimeni on herra Tong Fred yksityistä rahaa lainanantaja. Koska rahaa on ollut suuri ongelma elämäämme tänään, niin päätimme perustaa allekirjoitus laina auttaa jäsenille ja ei-maailmassa jäseniä tämän lainan yrityksen Tong FRED TALOUDELLINEN Olemme yritys rekisteröityjen lainojen ja uskonnolliset käytännöt ovat olleet yli 10 vuotta. Annamme lainaa auttaa ihmisiä, yrityksiä, jotka tarvitsevat päivittää taloudellisia ollut ympäri maailmaa, erittäin alhainen korko vuotuisena alhainen kuin 3% sisällä 1 vuosi 20yrs, Annamme lainat minimietäisyydelle 2,000.00 € ja 100,000,000.00 € . ja Meidän lainat ovat hyvin vakuutettu, erittäin korkea käsittelyn nopeus ja suurin turvallisuus on etusijalla. Pitäisi olla kiinnostunut henkilö yhteyttä meihin sähköpostitse: helenrose@blumail.org

  HAKULOMAKE

  1.. Koko nimi ………
  2. Maa ………..
  3. Valtion …………….
  4. Ammatti ……….
  5. Puhelinnumero …….
  6. Ikä ……….
  7. Käyttötarkoitus ……….
  8. Siviilisääty ……
  9. Sex ……………
  10. Kuukausitulot ……….
  11. Tarvittava määrä …………
  12. Laina Kesto …………….

  Kun saamme tämän hakemuksen uudelleen, voimme aloittaa käsittelyn lainaa.

  Odotan vastausta mahdollisimman pian.
  Terveisin.
  Arvoisa Tong Fred toimitusjohtaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.