Mustikka-kookos smoothie, eksoottista makua päivään!

Okeeeej! Nyt onnistuin tekemään hyvänmakuisen smoothien.

Tähän tulee suomalaisia marjoja ja ripaus eksoottista makua kookosöljystä. Smoothie on tuhti ja sisältää paljon kaloreita, mutta on erittäin terveellinen. Pieni lasillinen riittää aamupalan lisäksi tai lounaan “jälkkäriksi”, välipalaksi voidaan juoda isompi määrä. Itse join välipalaksi kaksi ylläolevaa lasillista.

Nesteenä käytin “valkoista kultaa”, eli maitoa, hehe.
Mustikka-kookos smoothie

– Yksi rasvaton rahka
– Lasillinen maitoa
– Cashewpähkinöitä (n. kaksi kourallista)
– Mustikoita (n. kaksi kourallista)
– Ruokalusikallinen kookosöljyä
Tästä satsista tuli 3-4 lasillista.

Smoothiessa on hyviä rasvoja kookosöljystä ja cashew-pähkinöistä, proteiinia rahkasta ja maidosta ja terveellisiä hiilihydraatteja mustikoista. Tästä taisi tulla mun uusi lemppari. Jos haluatte keventää smoothieta, voitte vähentää cashew-pähkinöiden ja kookosöljyn määrää. Nesteenä voi käyttää maidon sijasta vettä.

x Steffi

9 comments

 1. Hei! Voi kunpa noita smoothieita jaksais tehdä enemmän eikä kerran kuussa 😀 ! Mutta oon ihmetellyt paljon tuota kookosrasvan käyttöä… Paljon tulee vastaan kritiikkiä sitä kohtaan. Joku suositteli sitä ja kävin heti ostamas. Paistettiin munat aina siinä, voi kun hyvää! Sitten aloin törmätä juttuihin jossa kanta oli, ettei siinä ole mitään hyvää (muuta kuin se maku 😉 ).

  • Heheh. Sitä ihmetellään, jotkut ovat kookosöljyn puolesta, jotkut vastaan. Minä en käytä sitä päivittäin mutta silloin tällöin. Itse uskon, että kookosöljy on laadukas ravinto-aine, kohtuudella käytettynä.

   x Steffi

 2. Lihottaako turkkilainen jugurtti, jos sitä syö esimerkiksi iltapalaksi.

  • Ei itsessään, mutta jos syöt yli kulutuksesi niin se ylimenevä kalorimäärä lihottaa. Oli ruoka-aine mikä tahansa.

   x Steffi

 3. Hyviä rasvoja kookosöljystä? Kookosöljyssähän on enemmän kovaa rasvaa eli niitä huonoja rasvoja kuin esimerkiksi voissa eli hieman harhaanjohtavasti ilmaistu. Mutta muuten kyllä huippu tää sun blogi! :))

  • Höpönlöpö. Kookosöljy päivittäin käytettynä on parasta, mitä voit itsellesi tehdä. Itse laitan lusikallisen jopa aamukahviin. Lisäksi paistan siinä kaiken ja menee muutenkin ruuanlaitossa. Kunhan ei ole rafinoitua, niin on hyvää. Lisäksi kookosöljy menee ihovoiteesta (yksi parhaista) ja hiusnaamiosta. Tuo kovien rasvojen pelko ei ole mitenkään perusteltua.

 4. Millanen blenderi sulla on? oon pari kertaa laittanut kookosöljyä pakastemarjojen kanssa smoothieen, ja lopputuotoksessa onkin sitten ollut sellaisia herkullisiä kovettuneita öljykokkareita… Alan epäillä että tuotteessa eikä tekijässä ei ole vikaa, vaan blenderi on ihan lelu.

 5. Ihan optimaalia rasvaahan se kookosöljy ei ole, mutta superhyvää välillä! Tää recipe menee kyllä kokeiluun, kiitos :)))

 6. Moi, loistava resepti. Testasin illalla. Korvasin vain maidon vedellä, sitten laitoin 0.5dl proteiinijauhoa, vaniljaa. Loistava.

Leave a Reply

Your email address will not be published.