Box Battle 2014 kisakooste

Lauantaina kilpailtiin Barona Areenalla ja tunnelma oli todella hyvä! Musiikki pauhasi, ihmisiä oli hyvin ja suorituksia oli kiva tehdä hyvän ilmanlaadun vuoksi (Winter Wareissa tilat olivat pienemmät ja sisällä oli todella kuuma ja ilmanlaatu huononi päivän edetessä). Omia salilaisia, läheisiä ja sukulaisia oli myös paikalla. Jopa isoisäni, joka on aikoinaan harrastanut painonnostoa, oli suoraan edessäni kun tein tempauksia ja työntöjä – mahtava kokemus kaikenkaikkiaan.
Joukkueeni Team Harding oli karsinnoissa nr. 19 ja itse kisoissa oltiin 16:a sijalla. Siitä voidaan olla iloisia ja olen todella ylpeä tiimistäni joka koostui Markusta, Siljasta ja Balazsista.
Tässä postauksessa käyn läpi kaikki suoritukset ja analysoin melko kriittisesti henkilökohtaisia suorituksiani, mietin hyviä ja huonoja puolia.
Laji 1 – Laji suoritetaan parittain, tytöt ja pojat erikseen.
3 kierrosta
Leuanveto 10kpl (molempien leuat tulee olla tangon yläpuolella samaan aikaan)
Wall-Ball 20kpl (Jos pallo putoaa, alkaa laskenta alusta)
Parimaastaveto 10kpl, 140kg.
Wall-Ball 20kpl
Tässä oli haastavinta saada parin kanssa leuka samaan aikaan tangon yläpuolelle, mutta suoritus meni olosuhteisiin nähden erittäin hyvin. Tehtiin Siljan kanssa kaikki maastavedot yhdellä pienellä tauolla toistojen välissä. Wall-ball pystyttiin pitää käsissä, pari no-reppiä tuli. Molempien kunto kesti hyvin. Pojat vetivät oman osuutensa hienosti.
Laji 2 – Kaikki suorittaa yksittäisesti saman treenin. Toinen aloittaa, kun toinen on lopettanut.
Tuplanaruhyppyjä 60kpl
Soutu 20 kcal
Thruster 35kg, 20kpl
Boksin ylitys 20kpl
Tästä lajista olin itseeni pettynyt. Ajattelin, että tämä menisi hyvin, mutta se ei mennyt. Tuplanaruissa stiplastin viisi kertaa. Soutu meni nopeasti ohi, mutta thrustereissa olin erittäin hidas. En saanut jaloistani tarpeeksi räjähtävää voimaa, tuntui etten ole kehittynyt tässä lähes yhtään. Boksin ylitys meni ihan ok, hitaasti mutta ilman taukoja. Aikani oli jotain yli viisi minuuttia.
Paljon löytyy parannettavaa. Tämä laji meni osaltani huonosti, muttei yhtä huonosti kun Winter Warin ensimmäinen laji. Silloin jäin viimeisten joukkoon, kompastelin boksin päälle ja jäin leukoihin jumiin. Olen siis jotakin oppinut, mutta kuntoa ja lihaskestävyyttä on saatava paremmaksi. Selityksiä ei ole, en vain ollut tarpeeksi hyvä. Tässä lajissa oltiin 19/30.
Lajit 3,4 ja 5
Tiimillä on 8 minuuttia aikaa löytää 2RM (kahden maksimitoiston) tempaus. Heti tämän jälkeen tiimillä on 8 minuuttia löytää 2RM rinnalleveto ja työntö. Liikkeet tulee suorittaa “touch and go” tyylillä. Tämän jälkeen on kahden minuutin tauko ja lyhyt sprinttiosuus.
2RM Snatch
2RM Clean and Jerk
Sprint
Tämä meni koko tiimillämme hyvin. Oltiin selvästi vahvaa porukkaa, oltiin tässä lajissa kuudennella sijalla. Tempaukseni meni hyvin, tosin painojen vaihtelu paineen alla oli melko stressaavaa puuhaa ja tulihan siellä sekoiltuakin jonkun verran. Nostin tempauksessa 50kg ja olin siitä erittäin iloinen. Instagramistani (stef_fit) löytyy video tästä. Olen vain kerran aikaisemmin nostanut tempauksessa 52,5kg kilpailutilanteessa. Tuntuu siltä, että suuret painot nousevat hyvin paineiden alla. Sain virtaa yleisöstä, tunnelmasta ja tällä kertaa myös tiimiltäni. Tempauksessa oltiin sijalla 6/30 – meidän tiimimme paras sijoitus!

Rinnalleveto ja työntökin meni hyvin. Luulin, että nostin raskaimmassa nostossani 67,5kg, mutta tuomarin mukaan olinkin nostanut 72,5kg. Tarkistin tämän vielä häneltä ennen lapun allekirjoittamista ja näin kuulema oli. Siitä olen erittäin iloinen, 72,5kg on nimittäin myös vain 2,5kg ennätyksestäni. Molempia nostoja ehdin tehdä 3 kpl. Tässä lajissa oltiin 15/30.

  
Nostojen jälkeen oli yksi nopea laji – sprinttejä! Tämä oli hauskaa ja uutta, toivon tällaista jatkossakin. Taidan ottaa yhteyttä tuttuuni Jasmin Showlahiin, jospa hän voisi opettaa minulle hieman sprinttitekniikkaa. Oltiin 11/30, ei paha!


Laji 6
Toes to bar 8 kpl
Kahvakuula 8 kpl, 24kg
Vuorotellen parin kanssa, kahdeksan minuutin ajan.
Tästä suorituksesta olin tyytyväinen! Sain toes to bar –rytmin kulkemaan hyvin ja tein kaikki kierrokset, paitsi yhden, putkeen. Parini Balazs teki myös huikean suorituksen ja oltiin hyvä pari. Toes to bar meni minulla vielä huonosti Winter Wareissa, en osannut sitä rytmiä silloin vielä. Tässä lajissa oltiin 13/30.

Kiitos järjestäjille, vapaaehtoisille ja kaikille paikalla olleille! Oli myös todella kivaa nähdä CF-tuttuja ympäri suomea ja Suomen parhaimmistoa, mm. Emilia Leppänen ja Saara Laaksonen! Onneksi olkoon voitosta!

Kiitos CrossFit Central Helsingin tiimiläiset! Teitä oli paljon katsomossa ja oli hienoa saada teiltä kannustusta. Kiitos valmentajat Ben Liuzzi ja Hanna Koskenranta.

Kiitos yhteistyökumppanilleni Zeropointille. Tuotteet kulkivat mukana suorituksissa. Zeropoint postausta on vielä tulossa ja arvonta on meneillään perjantaihin asti.

Nyt ollaan taas yhtä kilpailukokemusta rikkaampana. Seuraavat kisat, johon tähtään, on Karjalan Kovin. Karsinnat alkavat jo melkein viikon päästä! Ne tulevat nopeasti. Tavoite on päästä mukaan ja kisoissa olla 20 parhaan joukossa. Viime vuonna olin 26/50. Suurin tämänhetkinen kisatavoitteeni yltyy kuitenkin ensi vuoden puolelle, CrossFitin SM-kisoihin. Siellä olisi aikomus olla 12 parhaan joukossa. Kovaa treeniä edessä.
Tarkemmat lajikuvaukset ja tulokset kisoista löytyvät täältä.

Kiitos paljon kuvista Milla Helminen (blogi). Kiitos myös Klaus, Jere Virtanen ja äiti! 

x Steffi

5 comments

 1. Mahtava fiilis huokuu noista kuvista 🙂

 2. Sä olet kyllä kehittynyt todella paljon Winter Wareista. Erityisesti leuoissa ja t2breissa huomasi kehityksen. Jatka samaan malliin! 🙂

  -N

  • Ihana kuulla. Itseltäni tuntui, etten ole kehittynyt tarpeeksi.

   Joten kiitos,kiitos,kiitos kivasta kommentista.

   x Steffi

 3. Oot niin inspiroiva! Olisi kiva jos voisit antaa vinkkejä tohon toes to bareihin! Tuntuu etten mitenkään saa jalkoja ylös.

Leave a Reply

Your email address will not be published.