Elämäntapamuutokseni – Vastauksia osa 9

Oman elämäntapamuutoksen vastaukset jatkuvat. Voisin mainita sen, että muutokseni oli melko hidasta, verrattuna vaikka TV:n laihdutusohjelmiin. En itse tuijottanut vaakaa, vaan annoin PT:ni pitää huolen painonpudotuksesta. Keskityin uudenlaiseen tiukkaan ja säännölliseen treenaamiseen. Viikkopäivät söin säännöllisesti ja usein enkä herkutellut. Yksi päivä viikonlopusta herkuttelin, jonka jälkeen koitin palata nopeasti taas säännölliseen ruokailuun ja “normiruoan” pariin. Lenkkeilystä tuli terapeuttista, muttei pakonomaista. Jäin hieman koukkuun kovaan juoksuun, jolloin samalla kuuntelin lempparibiisejäni ja ylitin itseni lenkkipolulla. Kova treeni tuottaa tulosta nopeammin kuin rauhallinen treeni, lepopäiviä unohtamatta.
Kun aloin huomaamaan muutoksia kropassani, jatkoin treenaamista ja oikeanlaista ruokailua koska se oli selvästi oikea ja toimiva tapa. On hyvin mahdollista, että painoni heitteli edestakaisin elämäntapamuutoksen aikana, mutta kokonaisuus ratkaisi tässäkin pitkässä juoksussa. Paino on nyt 69-70kg. Alussa painoin yli 75kg ja kehonkoostumus oli erilainen.
Moikka ja kiitos. Kiva, että olet jo nuorena kiinnostunut terveellisestä ruokailusta ja treenaamisesta! On hienoa jos tuo asenne säilyy läpi elämän. 
Seuraaviin kysymyksiin pyysin CrossFit Herttoniemen Antti Akonniemeltä, vastauksia:

“16-vuotiaalle suosittelisin monipuolista voimaharjoittelua. Pääpaino tulisi olla isoissa moninivelnostoissa (kyykky, maastaveto, erilaiset ylöstyönnöt ja vedot/soudut). Olisi varmasti fiksua varmistaa, että tekniikat tehdään oikein. Pari tuntia asiantuntevalta valmentajalta tekee jo ihmeitä.

Lihasmassasta sinällään ei ole haittaa, mutta väärällä suoritustekniikalla saa itsensä kyllä telottua.

Palautusjuoman sijaan keskittyisin siihen, että muu ruokavalio on kohdillaan. Sen jälkeen voi joskus harkita palautusjuomia, mutta nekään eivät ihmeitä tee. Kova ja fiksu treeni, riittävästi lepoa sekä hyvä ravinto ovat valitettavasti ne avainasiat joihin keskittyä :)”.

Kiitos Antti! 

Moikka 🙂 Me emme (toistaiseksi) pysty erikseen päättää mistä kohtaa rasvaa lähtee rasvanpoltossa. Joillakin on taipumus kerätä rasvaa tiettyihin kohtiin, kuten pepun aluelle ja reisiin. Rasva palaa kun päivän kalorinsaanti on matalampi kun kalorinkulutus. Suosittelen lihaskuntotreeniä ja korkesykkeistä treeniä. En suosittele ns. rasvanpolttosykkeen alueella pysyviä treenejä. Puhdasta, monipuolista ja terveellistä ruokavaliota on hyvä noudattaa.
En keskittyisi hurjasti rasvanpolttovalmisteisiin. Jos niistä on hyötyä, niin on hyöty pieni. Siitä ei kuitenkaan ole mitään haittaa juoda vihreetä teetä päivittäin ja syödä esim. tulisia ruokia, joiden sanotaan boostavan aineenvaihduntaa. En suosittele asiakkaideni ja lukijoideni laittavan rahaa fat-burner tuotteisiin.

Hmm…  Oletko käynyt lääkärillä tsekkaamassa mahdollinen laktoosi-intoleranssi tai gluteeniherkkyys/keliakia/muu allergia? Nuo tulivat minulle ensimmäisenä mieleen, mutten valitettavasti osaa neuvoa sinua sen enempää tässä asiassa. Toivottavasti pulma löytyy. Tsekkaa myös mitä muut ovat vastanneet kysymykseesi.

x Steffi

One comment

  1. Tuli tuohon pömpötykseen mieleen, että hiivatonta leipää kannattaa kokeilla. Itsellä siihen vaihtaminen on vaikuttanut huomattavasti. Eli mikä ei gluteeni tai laktoosi ole syynä tämä saattaa auttaa 🙂 Itsellä myös ruis itsessään pömpöttää tavallisen ruisleivän (esim reissumiehen) muodossa, muttei hiivattomana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.