Maastaveto VIDEOITA

Eilen testailtiin vihdoinkin maastavetoennätyksiä kotisalillani. Maastaveto on yksi lempiliikkeitäni ja vahvuuksiani. Entinen ennätykseni oli n. 1,5 vuotta sitten 120 kiloa, eiliselle olin asettanut itselleni tavoitteen tehdä yksi toisto 130 kilolla. Se meni ihan hyvin ja onnistuin tekemään vielä ennätyksen yli tavoitteen, eli yhden toiston 135 kilolla!

Alla kolme videota, 125kg, 130kg ja 135kg. Ensimmäisessä videossa tuli koutsilta sanomista – tanko ei pysy tarpeeksi lähellä kehoa ja siksi se tuntui raskaalta. Toisessa videossa nosto on ihan hyvä, selkä pyöristyy hieman. Viimeisessä videossa selkä pyöristyy hieman enemmän, siihen oli hyvä jättää päivän maastavedot. Uusi tempaus- ja valakyykkyennätyskin tuli tehtyä tällä viikolla, oikealla puolella näette uudet luvut. Huomenna pitäisi tehdä etukyykkyenkka…

PS. Muistakaahan kuitenkin, että vaikka tänne tulee usein postattua onnistumisia, niin ne ovat kuitenkin monen epäonnistuneen noston ja kyynelteen ansiota 🙂 Sitä se urheilu on!

x Steffi

10 comments

 1. Tekniikkaan liittyvä kysymys! Eikö mavessa niskan pitäisi olla luonnollisessa asennossa selkärangan jatkeena eli ei saisi nostaa päätä, kuten noissa videon pätkissä teet?

  • Mulla menee raskaissa nostoissa väkisinkin niska hieman ylöspäin, mutta keskityn pitämään linjan suorana kaikissa muissa tapauksissa. Suosittelen pitämään katseen etuviistossa aina kun pystyt.

   x Steffi

 2. Saako kysyä noista kengistä, oon itse ymmärtäny et painonnostokenkiä (tai siis mitään kantakorotettuja kenkiä) ei kannattaisi pitää maastavedossa, niin onko sulla joku syy/selitys miksi pidät? 🙂

  • Itse olen vain tottunut tekemään mavet painonnostokengissä, monet tekee liikkeen ilman kenkiä ja kummatkin variaatiot ovat ok.

   x Steffi

 3. Komeita ennätyksiä mavet, tempaukset ja ohs:t!

  Nyt pitää tosiaan muistaa että maksiminostot eivät ole mitään tekniikan opetusvideoita. Maastavetoon pn-kengät jalassa tai niskan asentoon on monia mielipiteitä, ton 135 kilon videonkin selän pyöreys on aika pientä siihen mitä saleilla näkee päivittäin ja tosiaan tavallaan kuuluu yksittäiseen maksiminostoon.

  • Kiitos Mika!

   Juuri näin. Maksiminostoista ei kannata ottaa liian paljon tekniikkvinkkejä, tuo on hyvä mainitakin.

   x Steffi

   • Toivotaan parasta ettei alaselkä hajoa jossain vaiheessa. Itse vedän mielummin tiukalla alaselällä,eli pieni lordoosi pysyy aina ja sit yläkehosta saa vähän joustaa. Silloin tulee lyhyempi nostomatka. 🙂

    Tsemppiä treeneihin! En suosittele paljon epäonnistuneita nostoja,koska ne kuormittavat hermostoa turhan paljon. Mielummin tekniikka vielä paremmaksi ja harvemmin maksimi kokeiluja.

 4. Minuakin kiinnostaisi kuulla perusteluja PN kenkien käytölle mavessa? Tulee mieleen kaksi perustelua: 1) hyöty siirtyy painonnostoliikkeiden ala-asennon voimaan? 2) wodeissa ei voi riisua kenkiä mavea varten, joten on parempi opetella mavea kengät jalassa?

  Itse vedän pelkät sukat jalassa, koska kenkien kanssa tuntuu, että kaatuu eteenpäin. Toki myös nostomatka on pari senttiä lyhempi.

  • Se on enemmänki tottumiskysymys itselläni, olen harvoin tehnyt liikettä ilman kenkiä. Mutta molemmat varaatiot ovat täysin ok! (:

   x Steffi

 5. Hei

  Hyviä tuloksia naiselle! Suorastaan loistavia.

  Onko SI-nivelen kanssa ollut ongelmia?

  Itselläni kiukuttelee SI-nivelet isoilla painoilla vetäessä (siis minulle isoilla painoilla +200), jos vähänkin tekniikka hajoaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.