High calorie foods for people who want to gain/maintain their weight

Kun viikkoon mahtuu suuri määrä rajuja treenejä ja lihasmassaa on jonkun verran, tarvitsen myös melko paljon kaloreita päivässä. Välillä on haasteellista syödä tarpeeksi, joten koitan syödä ruokia, joissa on paljon kaloreita. Mun päivittäinen kalorintarve on n. 2500kcal, liikunnat mukaan lukien. Allaolevasta linkistä voitte katsoa oman kaloritarpeenne.

(klikkaa)

Tästä postauksesta voitte ottaa vinkkejä jos haluatte pysyä tämänhetkisessä painossanne tai yritätte saada painon nousuun.


Cashew – 574kcal/100g 
Oliiviöljyä – 884kcal/100g
Avokadoa – 198kcal/100g 
Tumma suklaa – 428kcal/100g
Muita kaloritiheitä ja melko kaloritiheitä ruokia ovat mm;
Kookosöljy – 895kcal/100g
Kananmuna, paistettu – 203kcal/100g
Lohi – 195kcal/100g
Itse käytän tavallista voita, juon välillä punaista maitoa ja herkuttelen useammin kuin ennen. Ruokailutottumukseni ovat muuttuneet ajan kanssa, mutta pyrin edelleen syömään niin ns. puhtaasti kuin mahdollista. En syö enään niin kevyesti kuin aikaisemmin. Jos söisin laihtuakseni en pärjäisi lajissani yhtä hyvin. Syön ylläpitääkseni painonin 69-70kg! (:
Kuva: Sandra
Kalorit ovat haettu täältä.
Ensi viikolla katsotaan matalakalorisia ruokia!
x Steffi

6 comments

 1. Moi! Kiloklubissa ja mm. Sydänliiton sivuilla on vielä tarkemmat laskurit, toi kalorilaskurin laskuri on vähän köykäinen musta. Ihan vaan vinkkinä 🙂

 2. Moi!

  Tää on vähän tyhmä kysymys mutta oon ite näistä asioista aika ymmärtämätön ja oon pohtinut että jos esim. mä painan 80kg (173cm/nainen) ja haluaisin painaa 70kg niin riittääkö että söisin sen kalorikulutuksen mukaan kuin 70 kiloisena pitäisi jotta paino pysyisi 70kg? Vai pitääkö laihduttaessa syödä vähemmän kuin tavoitepainon keskimääräinen päiväkulutus?
  Kiitos vastauksesta :)!

 3. Hej steffi!

  Jag skriver på svenska för att jag tycker att det är lättare så. Jag undrar om du kunde hjälpa mig lite med kosten. Jag har nog en egen pt som är väldigt duktig när det gäller tränande men det är med kosten är inte riktit hans starkaste sida… Meningen är då att få ner mitt fettprocent. Jag vet inte vad jag väger( för att jag vågar/vill inte veta) men jag gissar att jag väger ca. 75 kg och jag vet att jag har 50 kg muskler. Jag är 173 cm lång och jag är 20 år gammal kvinna. Jag tränar minst 5-6 ggr i veckan och ibland tränar jag mer än en gång om dagen. Mina träningar är oftast väldigt tuffa och så går jag minst en gång om dagen på en 60 min lenkki med hudarna i raskt takt. Min Pt tycker då att jag borde äta 1600 eller ännu bättre om jag äter 1500 kalorier i dagen. Men jag är ju så himla trött och hungrig hela tiden när jag äter så lite och jag har inte energi att träna hårt. Så nu undrar jag vad du tycker? Skall jag faktiskt äta sådär lite?

  Tack så himla mycket ren i förväg! :))

 4. Itse preferoin tätä laskuria, antaa hyvin myös makrojakauman.
  http://iifym.com/iifym-calculator/

 5. Mulla on jo lihasta aikalailla tarpeeksi, varsinkin jaloissa ja tietty sitä ylimääräistäkin. Auttaisiko jalkapäivänä “enemmän liikkeitä pienemmät painot”- tekniikka ylläpitämään nykyisiä lihaksia, mutta kiinteyttämään. Tai ylipäätään omalla kehonpainolla tehty treeni? Tietysti oikeanlaisen ruokavalion vierellä!

 6. Noiden listaamiesi ruokien jatkeeksi sopisi mielestäni hyvin kuivahedelmät. Aktiiviliikkujalle hiilarit kuitenkin tulevat tarpeeseen ja mm. viikunoissa on hyvin kaliumia ja rautaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.