Rinta tankoon -treeni

Haluatteko tehdä saman treenin, jonka tein sunnuntaina? Tämä treeni testaa yläkropan voimaa samalla kun syke on koholla. Voitte joko tehdä täysin saman treenin jonka minä tein, tai sitten helpoitetun version.

Alkuperäinen treeni


400m juoksu

Rinta tankoon x 10
Tuplanaruhyppyjä x 20
Rinta tankoon x 9
Tuplanaruhyppyjä x 20
Rinta tankoon x 8
Tuplanaruhyppyjä x 20
Rinta tankoon x 7
Tuplanaruhyppyjä x 20
Rinta tankoon x 6
Tuplanaruhyppyjä x 20
Rinta tankoon x 5
Tuplanaruhyppyjä x 20
Rinta tankoon x 4
Tuplanaruhyppyjä x 20
Rinta tankoon x 3
Tuplanaruhyppyjä x 20
Rinta tankoon x 2
Tuplanaruhyppyjä x 20
Rinta tankoon x 1
Tuplanaruhyppyjä x 20

400 m juoksu
Oma aika: 16:38

Helpoitettu versio

400 m juoksu

Leukoja (kuminauhalla) x 5
Hyppynaruhyppyjä x 20
Leukoja (kuminauhalla) x 4
Hyppynaruhyppyjä x 20
Leukoja (kuminauhalla) x 3
Hyppynaruhyppyjä x 20
Leukoja (kuminauhalla) x 2
Hyppynaruhyppyjä x 20
Leuka (kuminauhalla) x 1
Hyppynaruhyppyjä x 20

400m juoksu

Aika ?

ps. rinta tankoon -liikkessä tangon tulee koskettaa solisluun alle. Leuanvedossa leuan tulee käydä tangon yläpuolella (muttei tarvitse koskettaa).


Kuvat: Sanna Kaipia & Saara Tammi

x Steffi

5 comments

 1. Moi Steffi! Kävin vähän aikaa ns. “hyvinvointikeskuksen” kuntosalilla, ja minua alkoi risoa muutama asia. Ensinnäkin tuntui turhalle maksaa lähes 70€ siitä, että käytin salilla ainoastaan kahvakuulaa, käsipainoja, levypainoja ja permantoaluetta, sillä en jotenkin ymmärrä kuntosalilaitteita joissa istutaan paikallaan ja heilutellaan jotain vipua edestakaisin. Toiseksi huomasin, että saatoin viettää salilla kaksikin tuntia, joista puolet meni jonotellessa näihin “laitteisiin”. Nyt syksyllä ajattelin aloittaa Crossfit:in, sillä laji vaikuttaa mielenkiintoiselle, haastavalle ja juuri sellaiselle ns. oikealle treenaamiselle. Eli ei todellakaan istuskella missään laitteissa! (Ja nyt siis asiaan) Voisitko vastata muutamaan kysymykseen?:) Ensinnäkin millaisissa vaatteissa treeneihin pitäisi lähteä? Pitkät trikoot, mikroshortsit?? Kuinka nopeasti kädet tottuvat (toki tämä on yksilöllistä) kahvakuuliin ja painonnostotankoihin ym.? Olen nähnyt kuvia kämmenistä jotka ovat aivan rikki ja auki verillä treenien jäljiltä! Luin Crossfitistä, ja siitä miten se yhdistää voimistelua, painonnostoa ja juoksua (?) joten miten CF:ssä näkyy tuo “voimistelu” täytyykö osata tehdä kärrynpyöriä, käsilläkävelyä yms. sisältyykö treeneihin esim. voimisteluharjoittelua? Vai kannattaisiko mennä “oheislajina” treenaamaan telinevoimistelua esim. voimisteluseuraan?

  Huh, toivottavasti jaksoit lukea:) Kiitos paljon tsemppaavasta, ihanasta ja luonnollisesta blogista! Pidän siitä, kun blogisi ei keskity lisäravinteisiin,proteiinijauheisiin ja peppukuviin, kuten valitettavasti hyvin moni treeni- ja uhreilublogi.

 2. Täytyypä testata, olen lauantaina menossa salille. Olen innostunut kokeilemaan monia treenejäsi mm. satasen treeniä olen tehnyt aamujumppana omassa pihassa. Vatsatreenejäsi olen kokeillut ja kokenut ne tehokkaiksi. Meillä on naapurustossa kahvakuulailusta innostuneita naisia ja ehdotin heillekin satasen treeniä ja olemme tehneet sitä porukalla. Kiitos terveestä ja inspiroivasta blogista!

  -memme-

 3. Moikka, ajattelin tiedustella vähän vinkkejä ja miepiteitä teiltä mun ruokavalioon. Alotetaan nyt sillä et oon 13vuotias tyttö, noin 170cm pitkä ja paino menee siinä 53-54 rajoilla. Harrastan (2x/2h vko koululiikunnan lisäksi) kuntosalia personal treinerin tekemällä ohjelmalla(kolmijakoinen), salilla käyn 3-4krt viikossa. Lisäksi tietysti tulee jonkun verran hyötyliikuntaa mm.koirien ulkoilutuksen ja kotitöiden kautta. Lisäksi harjoitan aerobista kuntoani 1-3krt/vko juosten,kuntopyörräillen,uiden,rappustreeniä tai rullaluistellen. Huh, kuulostaapa paljolta mutta pidän huolta välipäivistä joita löytyy ainakin yks per viikko jolloin saatan tehdä kevyttä kehonhuoltoa kuten venytellä. Salikertaani kuuluu 30min alkuverryttely,n.1h treenattavaa osa-aluetta(3×12-15 sarjoissa) sekä pikainen loppuverkka. Mutta nyt ruokavalio puoleen. Aamuni alkaa purkilla rasvatonta maitorahkaa 250g, sekä parilla lasilla vettä. Aamuisin otan myös kalaöljykapselit x2. Päivällä syön koulussa tai otan omat eväät, riippuen koulun tarjonnasta. Syön koulussa yleensä vain kala,kana ja kasvis ruokia eli liharuoka päivinä mulla on omat eväät. Muuten syön koulussa lautasmallin mukaisesti, ruokajuomana rasvaton maito. Oli koulussa mitä ruokaa tahansa niin mulla on oma eväsleipä mukana joka on reissumies, täytteenä oivariiniä,kalkkunaleikkelettä sekä keitetyn kananmunan valkunainen pilkottuna. Treenaan aina koulun jälkeen, treenin jälkeen nappaan yhden banaanin. En käytä palautusjuomaa koska en ole kokenut vielä tarvetta sille. Joskus haen kaupasta puolilitraa rasvatonta maitoakin tehostamaan palautumista. Lämpimän ruuan syön viim.2h salin jälkeen. Syön sen kotona joten yleensä se on normaalia kotiruokaa, kanaa,kalaa,naudanlihaa,vihanneksia,wokkia,perunaa,salaattia yms, mitä nyt sattuu löytymään. Syön lautasmallin mukaan ja ruokajuomana edelleen rasvaton maito. Iltapaksi syön yleensä vielä maustamatonta/rasvatonta jogurttia, johon saatan lisätä marjoja,omenan ja sitten purkkitonnikalaa 100g. Tietysti olen joustava ruoka-asioissa, eikä kaikki aina mene tämän kirjotuksen mukaan. Mutta mitä mieltä olette tuosta ruokavaliostani tällä hetkellä? Viihdyn kropassani ja jaksan hyvin:) nukun 6-9 tuntia. Viikonloppuisin ruokavalio on tietysti erilainen, mutta pyrin syömään silti terveellisesti,monipuolisesti ja säännöllisesti silloinkin. Herkuttelen silloin kun tekee mieli. Joskus muutamia kertoja viikossa, joskus pari kertaa kuussa. Kun herkuttelen syön yleensä suklaata tai irtokarkkeja, kohtuudella, yritän pysyä max.150g määrässä. Koitan päästä herkuttelusta eroon.

  • No huhhu. Oot tosi nuori vielä. Nauti nyt elämästä ja syö mikä maistuu hyvältä! Ei sun tarvii todellakaan miettiä noita syömisiä noin tarkasti. Missä salilla saa edes käydä 13 vuotiaat? :O Yleensä kuntosalit ovat K-15. Samoin, kuka personal trainer tekee 13 vuotiaalle ohjelmaa??

  • Hei! Huolehdi, että syöt tarpeeksi. Kulutuksesi kuulostaa aika isolta onkin sitä, koska olet vielä kasvavassa iässä. Olisi tärkeää, ettet liian kurinalaisesti noudata sali/liikuntaohjelmiasia, jotta hormonitoimintasi pysyy normaalina. Tuon ikäisenä ei vielä tarvitsisi huolehtia kuntosaliohjelmista ja ruokavalioista, vaan syödä sitä mitä koulussa ja kotona on tarjolla ja liikkua kun tekee mieli. 🙂 p.s. tulipa kukkahattutätimäinen kommentti mutta voin vakuuttaa, että en kommentoi tähän turhaan. 🙂 Mukavia treenejä!

Leave a Reply

Your email address will not be published.