Simple recovery

On hyvä syödä pian treenin jälkeen, jotta treenistä saadaan hyödyt irti ja jotta keho palautuisi mahdollisimman nopeasti. Itse suosin luonnollisia palautuskeinoja. Iso lasi maitoa ja banaani toimii hyvin! Palautusjuomia tulee satunnaisesti myös juotua. Palautusjuomista valitsen Valion pro-feel suklaajuoman tai Leaderin prode-suklaajuoman, kumpikaan ei sisällä makeutusaineita.


Muistakaa riittävä nesteytys jos teette ulkotreenejä. Ulkona on kuuuuma! (:
ps. jos teillä(kin) on lonkka-alue usein jumissa, tsekatkaa instagramistani (@steffit/kuva vasemmassa laidassa) omia lempi venytysliikkeitä.
x Steffi

5 comments

 1. Sopiiko maito myös laihduttajille? Rasvaton maito?

  • Sopii, jos maidosta ei ole mitään haittaa tai jos sitä ei olla jostain tietystä syystä vastaan (minä en ole). Rasvaton maito on kevyin versio.

   Janojuomaksi suosittelen kuitenkin vettä.

   x Steffi

 2. Moi Steffi!

  Tuli palautumisesta mieleen, että mitä mieltä olet voimanostoharjoittelun ja crossfitin yhdistämisestä?
  Esim. Ma penkki ja cf
  Ti cf
  Ke kyykky ja cf
  To lepo
  Pe mave ja cf
  La cf
  Su lepo

  Onko mahdollista pelata näitä kahta lajia yhteen (pääpaino voimanostossa)? 🙂

  • Voit pelata niitä yhteen, mutta toki voimannosto voi hieman kärsiä kun teet muuta. Voimannosto yhdistettynä kovan intensiteetin treeniin (esim cf-tyyppinen) kehittää montaa kehon osa-aluetta kokonaisvaltaisesti, muttei optimaalisesti yhtä tiettyä. Ymmärsitkö, mitä tarkoitin?

   (Minä treenaan lähes joka kerta ensin voimaa ja lopuksi teen jonkun cf treenin, jotta sekä voima- että kuntotaso nousee.)

   Lepopäiviä sinulla on kaksi, en osaa oikein sanoa onko se sinulle sopiva määrä. Miltä sinusta tuntuu? Jos jaksat hyvin ja sinulla on aikasempaa treenitaustaa, voisi tuo olla sopiva määrä.
   Moni huippu treenaa jo noin paljon, eli on hyvä muista kehonkuuntelu ja ottaa lepoa jos kroppa viestii sellaista. Kevyempiäkin viikkoja on hyvä pitää. Paljon tsemppiä ja menestystä sulle!

   x Steffi

 3. Kiitos vastauksesta!

  Sitä pohtisinkin, että sen verran mitä olen crossfitista lukenut/kuullut/nähnyt niin ajattelinkin, että se on melko kokonaisvaltaista. Ajattelinkin, että jos lähden crossfittiin mukaan niin tekisin niin että aamulla olisi voimailu ja illemmalla sitten cf. Hiukan pitää vielä miettiä, kun se näyttää niin hauskalta ja itse ainakin nautin rankasta treenaamisesta 😀 mulla alkaakin nyt peruskuntokausi syyskuun alussa niin pitää pistää kokeiluun että sopiiko cf mulle.

  Olen tottunut treenaamaan 4-6krt/vko. Nyt kesällä ollut 4 voimapäivää (voima- ja painonnostoa) sekä 1-2 loikka- ja spurttitreeniä. Ja kevyitä väliviikkoja tulee pidettyä 3-5 viikon välein suurinpiirtein. Hyvältä on tuntunut kun vaan kuuntelee omaa kehoa 🙂 esim. tällä viikolla lepopäiviä on kertynyt jo 3 erilaisista stressisyistä eikä ole kroppa palautunut kunnolla maanantain treenistä.

  Kiitos ja tsemppiä sullekin! Olet todella motivoiva ja joitakin sun täällä jakamia treenejä olen kokeillutkin :)!

Leave a Reply

Your email address will not be published.