Karjalan Kovin 2014 – Kisaraportti päivä 1

Teen Karjalan Kovin 2014 -kisoista kaksi raporttia, kisapäivä 1 ja kisapäivä 2 (: Mulla on paljon kuvia ja tekstiä jaettavana, tällä tavalla ei tule liikaa kerralla. Käyn kaikki lajit läpi, jos haluatte lukea tarkemmin mitä kaikkea tuli viikonloppuna tehtyä ja millä fiiliksillä tällaisen kisaviikonlopun kestin!

Laji 1

4 kierrosta

400m juoksu
10 valakyykkyä 45kg

Sijoitus lajissa: 25/60

Kuva: Pasi Lahtinen

Ensimmäinen laji tehtiin lauantai-aamuna aurinkoisella säällä. Laji oli kestävyyspainotteinen – paljon juoksua ja valakyykkyjä. Tämä oli hyvä laji, joka olisi voinut olla mulle sopiva, jos olisin ollut fiksu. En ollut.

Kisat alkoivat hieman huonosti. Kaksi ensimmäistä kierrosta meni hyvin – juoksin maltillisesti ja tein valakyykyt putkeen. En antanut sen häiritä jos muut juoksivat ohitseni, keskityin vain itseeni ja suunnittelin kiristää tahtia pikkuhiljaa. Kolmannella kierroksella valakyykyissä aloin mokailemaan ja tanko ei enään pysynyt ylhäällä. Yläselkä väsyi koska en pitänyt painoa kantapäillä – tanko pääsi liian eteen kyykyissä ja tekniikka alkoi hajoilemaan. Minun olisi pitänyt tehdä kolmannen kierroksen valakyykyt kahdessa tai kolmessa osassa – esim. 6+4 tai 4+4+2. Menetin ehkä minuutin kuin en keskittynyt tarpeeksi. Pystyin kuitenkin keräämään itseni ja loppu meni ihan hyvin. Ei siis tapahtunut mitään katastrofaalista mokaa, mutta ei laji nappiinkaan mennyt. Tiesin kuitenkin, että on paljon lajeja jäljellä ja pystyn parantamaan sijoitustani vielä.

Venyttelyä ja rauhoittumista


Laji 2

Tempaus ja rinnalleveto+työntö maksimipaino, kolme yritystä kummassakin liikkeessä

Sijoitus lajissa: 7 (jaettu kolme sijaa)
Sijoitus lajin jälkeen: 13/60

Kuva: Pasi Lahtinen
Kuva: Klaus Käyhkö
Kuva: Arttu Muukkonen
Kuva: Klaus Käyhkö
Kuva: Pasi Lahtinen
Kuva: Klaus Käyhkö
Kuva: Arttu Muukkonen
Mulle hyvä laji, mutta samalla maksiminostoissa on suurimmat paineet. Paineita oli ja pahoinvointi häiritsi minua koko aamupäivän. Aamupala ei maistunut ja minun oli vaikea saada ruokaa alas koko päivän ajan. Tein kuitenkin uuden tempausennätyksen (57,5kg) ja työntöennätyksen (77,5kg) ja olin omista suorituksista suorastaan yllättynyt. Miten sain henkisesti itseni kerättyä ja tekemällä nämä tulokset olosuhteisiin nähden? Sitä en oikein itsekään tiedä. Tykkäsin onnistumisen jälkeen tästä lajista taas enemmän kuin ikinä, kunnes parin tunnin päästä en enään pitänyt tästä enään laisinkaan, haha! Tempausennätys tuli täysin oman valmentajan ansiosta. Olisin laittanut tankoon lopulta 55kg, mutta hän suorastaan pakotti minut laittamaan tankoon 57,5kg, vaikka väitinkin huutaen vastaan. Noh, 57,5kg onnistui ja nöyrät kiitokset koutsille Benille. 

Olin myös iloinen työntöennätyksestä, en ollut tehnyt raskaita työntöjä pitkään aikaan. Kaikki liikkeet tein raakana, eli en mennyt kyykkyyn vastaanotossa. Tämä siksi, koska kyykkyni ei ollut viime aikoina tuntunut varmalta.

Työntö 77,5kg VIDEO.

Laji 3

“V8”

4 kierrosta

8 rinnallevetoa
8 etukyykkyä
8 ylöstyöntöä

52,5kg

Sijoitus lajissa 17/60
Sijoitus lajin jälkeen: 13/60

Kuva: Timo Koponen
Kuva: Timo Koponen
Kisojen ehdottomasti haastavin laji. Uskomattoman vaikea, raskas, ärsyttävä ja voimia vievä. En ollut tyytyväinen suoritukseeni. Kun sain tietää, että sijoitukseni ei kuitenkaan tippunut aikasemmasta, ymmärsin että tämä oli oikeasti muillekin raskas. Se helpotti hieman oloani. Yksikään tyttö ei saanut lajia aikarajassa tehtyä (7min). Päivä oli paketissa ja oli aika mennä lepäämään ja syömään.
Palauduin illalla syömällä pastaa ja käymällä jääkylmässä kylvyssä ja saunassa vuorotellen – erittäin hyvä palautuskeino, btw! Huomenna jatketaan postausta ja katsotaan mitä lajeja oli tarjolla sunnuntaina…
Kuvakiitokset: Pasi Lahtinen, Klaus Käyhkö, Arttu Muukkonen ja Timo Koponen.
x Steffi

6 comments

  1. Mielenkiintoinen postaus kisoista! Tämä oli kiva lukea! Kiitos :).

  2. Oot aivan uskomaton ! Vautsi! Mielenkiinnolla odotan lisää ! =)

  3. Hienot kisat Steffi ja onnea komeasta olynostojen enkasta! 135 kilon yhteistuloksella pääsee muuten mukaan painonnoston SM-kisoihin joten ei muuta kuin lisenssi haltuun ja nostamaan 🙂

  4. Mielenkiintoinen postaus, oot niin kaunis ja inspiroiva. 🙂

  5. Vautsi, oot teräsnainen! 🙂

  6. Komppaan Mikaa, ehdottomasti kannattaa ottaa myös painonnostokisat haltuun! 😉 Se on hieno laji ja saisit lisää kisakokemusta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.