Minä en tuomitse!

Halusin kirjoittaa vaihteeksi tällaisen rehellisen tekstin, jotta tiedätte millä tyylillä tykkään inspiroida teitä.

Blogini tekstit eivät aina kerro suoraan omasta elämästäni. Koitan pitää neuvot yleisinä ja yksinkertaisina: “Käyttäkää rappusia, juokaa tarpeeksi paljon vettä, syökää säännöllisesti, harrastakaa lihaskuntoa, muistakaa kehonhuolto”.

En käytä kuitenkaan itse aina rappusia, unohdan joskus juoda tarpeeksi vettä, en syö aina viisi kertaa päivässä tai vietä lomiani ulkona urheillen enkä käy tarpeeksi usein joogassa, vaikka se tekee mielelle hyvää. Näitä vinkkejä kuitenkin suosittelen sekä teille että itselleni!

Blogin neuvoja tulee aina suhteuttaa omaan elämään – sillä tavoin niitä muutoksia tapahtuu ja ne toteutuvat käytännössä.
Tämän blogin ja minun työaseman tehtävä on suunnitella terveellisiä elämäntapoja varsinkin teille, joille urheilullinen elämä ei ole päivänselvää. Pyrin tuomaan esiin uusia ajatustyylejä, konkreettisia vinkkejä ja muita helppoja neuvoja astetta terveellisempään elämään. Jos siinä onnistun, niin tehtäväni on hetkellisesti suoritettu!

Urheilu on suuri osa elämääni opiskelun, työnteon ja lähes päivittäisen treenaamisen yhteydessä – elän siis urheilun parissa lähes 24/7. Siksi koen, että haluan jakaa näitä asioita eteenpäin. Se on ollut tämän blogin idea pitkään ja haluan, että se pysyy sellaisena. Mainittakoon, että minullakin on vielä paaaljon opeteltevaa urheilu-alalla.

Älkää siis turhaan ottako stressiä tai ajatelko, että “en halua lukea Steffin tai x:n blogia, se syö ja treenaa niin hyvin, että otan vain paineita“. Lukiessanne urheilublogeja käyttäkää hyväksenne sellaisia vinkkejä, jotka sopivat juuri teille ja jatkatte juuri sitä omaa ihanaa elämää joka teille on annettu! (:

Jos mieleenne tulee asioita, joista toivotte minun kirjoittavan useammin, niin sana on vapaa!

Joillekkin tämä oli päivänselvää, mutta ei varmasti kaikille. Minä en ole tuomitsevaa tyyppiä, mutta mielestäni liikunnallinen ja terveellinen elämätyyli on erittäin hyvä juttu – oli se sitten treeniä kerran viikossa makoilun sijasta tai hedelmien syöntiä pullan sijasta.

Kuvat: Sandra, Arez Muhammad, Anna Kähärä

x Steffi

12 comments

 1. Hei!
  Mukavaa lämmintä kesää sinulle!
  Toivoisin postausta kävelystä ja sen hyödyistä. Voiko kävelyä kutsua treeniksi vai pitääkö aina juosta lujaa ja pitkälle? Onko kävelyssä sellaisia hyötyjä mitä juoksemisessa ei ole, (toki molemmat tekee hyvää kropalle ja mielelle, mutta kuitenkin, löytyykö sellaisia)?
  terv. K

 2. Hyvä postaus, mutta mun silmään pisti tuo paita joka sinulla on ensimmäisessä kuvassa päällä. Aivan huikea! Onko se mahdollisesti HM-mallistoa?

 3. Tosi hyvä postaus! Mulla tulee välillä blogiani kirjoittaessa tekopyhä olo. Varsinkin nyt kesällä ja loukkaantuneena kykenemättömänä liikkumaan tuntuu tyhmältä paasata siitä, kuinka täytyy muistaa liikkua tarpeeksi ja muistaa syödä terveellisesti vaikka välillä saatan syödä jälkkärijätskiä postausta kirjoittaessani. Mutta en onneksi ole väittänytkään että eläisin täydellisen terveellisesti, jaan vain vinkkejä ja tietoa niille, ketkä haluavat tietää.

  http://www.indiedays.fi/ext/dooittoday

 4. Hyvä postaus! Sitähän blogien lukeminen juuri parhaillaan on, että osaa napata itselleen sopivimmat vinkit ja lähteä rohkeasti kokeilemaan joskus jotain, mikä ei välttämättä heti kuulosta siltä sopivimmalta. Itse tein toissapäivänä joskus aikaisemmin vinkkaamasi ylävartalotreenin leuanvetoja ja punnerruksia hyödyntäen ja hui että mikä lihaskipu saapuikaan vieraaksi, kun astuin oman mukavuusalueeni ulkopuolelle ja koitin jotain muuta ainaisen salitreenin kaveriksi. Jatka siis inspiroivalla tyylilläsi myös jatkossa! 🙂

 5. Tack för ett jätte bra inlägg! Även om jag vet att man ska sätta allt i rätt proportion till sitt eget liv och sin egen förmåga, så känns det ibland stressande att läsa om superduktiga människor som orkar göra en massa push-ups när jag själv kämpar med mina 10.. Det här inlägget lättade igen lite på den stressen. Måste bara komma ihåg att det viktigaste e att man försöker och själv e nöjd. Tack Steffi för det stöd och den enorma inspiration du ger! 🙂

 6. Moikka! Oon tosi ilonen tästä postauksesta 🙂 haluisin aloittaa cross fitin ja mua mietityttää kehtaanko… Oon elämäni huonoimmassa kunnossa, myös ulkoisesti. Tarviiko aluksi olla jo hyvä kestävyys ja voima? Katotaanko tällasta heikkoa pullukkaa vaan pahalla? Vai onko cross fit-kansa sellaista? Omalla salillani olisi aloittelijoille kurssikin… Vitsi kun tekisikin mieli aloittaa! Kivaa loppukesää 🙂 olet upea!

  • Ei! Ei todellakaan katota! Kaikki ovat aloittaneet jostain, kaikki on vaan ihmisiä eikä kellään ole pokkaa arvostella toista treenaajaa sillä jokainen on huono jossain näin suoraan sanottuna 😀 Jätä kaikki ennakkoluulot itsestäsi taaksesi ja varaudu siihen kaikkeen upeaan mihin kroppasi tulee pystymään 😉 Urheilu ja treenaus kuuluu kaikille!

 7. Hei ja kiitos kivasta blogista ja tästäkin postauksesta.
  Itse taistelen aikatauluongelmien kanssa. Olisi mukava lukea perhe- ja työelämän sovittamisesta treenaamisen kanssa yhteen. Itselleni se tuottaa välillä melkoisia pulmia. Kolmen lapsen arjen harrastusrumban pyörittäminen syö huikean määrän tunteja viikosta ja illoista, päivällä palkkatyö (kynän pyörittämistä.. ei mitään fyysistä) ja tuohon päälle vielä perheen äidin askareet (kauppareissut, pyykit, ruuat, läksyt jne.). Yritän harjoitella tavoitteellisesti liikuntaa (juosta ja käydä crossfitissä), mutta tosiaan aikataulujen sovittaminen on todella haastavaa ja oma liikunta usein kärsii. Lenkit teen usein “siinä välissä kun ehtii”, enkä todellakaan silloin kun se olisi syömisien tai palautumisen kannalta optimaalista. Usein puntaroinkin tämän yhtälön yhteensovittamisen kanssa. Usein blogeja pitävät nuoret, lapsettomat ihmiset, joilla ehkä ihan tämän kaltaisia aikatauluongelmia ei ole. Näistä on tosiaan kiva poimia vinkkejä ja inspiraatiota – kiitos niistä! Mutta olisi siis mukava, vaikka vieraskynän roolissa joskus kuulla näiden roolien yhteensovittamisesta ja saada neuvoja esim. väsyneenä, kiireisenä tai nälkäisenä harjoitteluun (usein se nimittäin on tuota!!). Mukavaa loppukesää sinulle!

  • Moikka! Ihan pakko vastata sulle kun samojen asioiden kanssa pyörin päivittäin: Neljä lasta, työ, treenaus ja ne kotihommatkin vielä… Jos haluat lukaista perheenemännän “treeniblogia” niin tervetuloa vilkaisemaan minun lähinnä omaksi motivaatioksi kirjoittelemaa:) Omien treenien sujuvuuden taustalla on kyllä aviomies, joka tukee ja ymmärtää että liikkuminen on terveyden hoitamista parhaimmillaan. http://sannamamainprogress.blogspot.fi/

 8. Mikä toi x:n blogi:)? Linkkiä?

 9. Tykkään käydä tsekkaa sun blogia just siks, että yleisesti postauksissa on sellanen kannustava ja hyväksyvä meininki. Vaikka itsellä ei ole liikunnallisen ja suht terveellisen elämän kanssa suuria ongelmia, saa blogista inspiraatiota ja hyvän mielen. Kiitos ja mukavaa loppukesää! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.