Vieraskynä: Lose the fat! Text 11

Vieraskirjoittajan kanssa yritetään yhdessä löytää tasapaino syömisen ja liikkumisen välillä, tavoitteena on painonpudotus. Henkilö kirjoittaa blogiini kerran viikossa/kahdessa viikossa projektistaan ja kuulumisistaan. Punnitus tapahtuu kerran viikossa/kahdessa viikossa. Tahdin ei ole tarkoitus olla nopea, etsitään pysyvää muutosta joka ei synny lyhyessä ajassa. Kommenttiboksiin saa mielellään kommentoida ajatuksia ja antaa vertaistukea. Henkilö kirjoittaa anonyymisti. 


Matkailu avartaa, myös vyötäröä?

Huh hellettä, mikä kesä. Eipä ole pullukalle ollut helppoa kestää näitä överihelteitä. Lämmin on kivaa, mutta kun mennään kuumuuden puolelle ja sitä jatkuu viikko tolkulla yötä päivää, niin jo on ollut huumorit vähissä.

Varmuuden vuoksi tuli juhannuspakkasten aikaan hankittua vielä rantalomakin siltä varalta, että kotimaassa ei aivot sula. Lähdimme heinäkuun puolivälissä ystäväni kanssa Suomen helteitä pakoon tulikuumalle Rodoksen saarelle.


Laihduttaminen ja matkailu on aina vähän niin ja näin. Arkirutiineissa asiat ovat simppeleitä ja kaikki on helppoa. Vieraassa maassa ja ravintolaruuan varassa homma saakin hieman lisää haastetta. Onneksi Kreikka ja sen saaret eivät ole sieltä vaikeimmasta päästä, vaan hyvää ja terveellistä ruokaa on tarjolla yllin kyllin.
Olin jo etukäteen päättänyt, että en treenaa lainkaan reissuviikolla. Omat urheilulajini ovat sen verran intensiivisiä ja rajuja, että viikon palautuminen kerran vuodessa tekee hyvää ihan luille, nivelille ja lihaskudoksellekin. Ruokailuissa olin suunnitellut pysyväni suht kaidalla polulla ja kohtuullisesti tätä ajatusta pystyinkin toteuttamaan.

Kreikkalainen ruoka on välimerellistä. Tärkeimmät raaka-aineet ovat vihannekset, maitotuotteet (juusto ja jogurtti), liha, oliiviöljy ja kananmunat. Ravintoloiden listat koostuvat pääasiassa erilaisista salaateista, lihavartaista, laatikkoruuista, munakkaista ja pitaleivästä. Näistä on helppo valita sellaiset osat ateriaan, että ruumis tulee ravituksi, mutta kalorimäärät jäävät kohtuulliseksi.

Aamiaisemme omassa hotellissa oli lähes joka aamu samanlainen. Söimme vihannes/kinkkumunakkaan, kreikkalaista jogurttia hedelmillä ja hunajalla, sekä tuoreita hedelmiä. Tarjolla oli myös valkoista leipää, marmeladia, nutellan tapaista levitettä ja suklaapullia. Ensimmäisen aamun sekoilua lukuunottamatta ne jäivät vain koristeiksi.

Lounas oli myös joka päivä aika identtinen. Mahtava, tuoreista kirkkaanpunaisista tomaateista, makeasta sipulista ja tummanvihreästä kurkusta valmistettu kreikkalainen salaatti, jonka kruununa oli kimpale mehevää feta-juustoa. Vihannekset olivat aivan eri luokkaa kuin täällä peräpohjolassa, joten tätä salaattia oli saatava joka päivä. Salaatin lisäksi lounaalle tilasin usein myös annoksen tzatziki-salaattia, possuvartaan ja joskus pitaleipää. Annoksiin turistien myötä kuuluneet riisit ja ranskikset skippasin poikkeuksetta. Maistelin kuitenkin myös moussakaa ja dolmades-kääryleitä, kun nyt kuitenkin Kreikassa oltiin.
Pizzalla käytiin kaksi kertaa, mutta nämä olivat paksupohjaisia, ei-niin-kovin-rasvaisia, tuoreista raaka-aineista tehtyjä pieniä lettusia, niin enpä siitä itseäni kovin ruoskinut. Itseruoskintaa sen sijaan olisin voinut jälkikäteen ajateltuna suorittaa niistä parista oluesta ja drinkistä, jotka kurkkuuni viikon aikana kumosin. En käytä alkoholia kotioloissa, niin miksi sitten lomallakaan…

Illallinen noudatteli samaa kaavaa kuin nuo yllä kuvatut lounaat. Jälkkäriksi söin kerran omenapiirakkaa ja kerran tai pari jätskiä. Parina iltana olimme niin uuvuksissa, että söimme iltaruuan piknikin tyyliin hotellihuoneen sängyllä ilmastointilaitteen alla itseämme jäähdytellen.

Kaiken kaikkiaan suoriuduin syömingeistä mielestäni hyvin. Lomalla voi vähän löysätä, mutta pääosin tein mielestäni fiksuja valintoja. Siitä huolimatta tunsin viikon aikana lihoavani ja kroppa meni totaalisen umpeen. Reissun jälkeistä punnitusta emme ole Steffin kanssa vieläkään tehneet, ajatus takapakista vähän ahdistaa mieltä.

Kesälomani kuitenkin päättyi lopulta ja tämän viikon olenkin ollut jo takaisin työssä. Arki ja rutiinit, sekä treenit ovat takaisin normitasolla, joten huomenna se totuuden hetki sitten koittaa. Puntaripäivä, kääk ja yök.

3 comments

 1. 正規取扱店 2015春夏新色追加

  あなたは実際それはあなたのプレゼンテーションとそう簡単に見えるように、私は、この問題を見つける| その私が思うに、私は理解できないだろうされるように本当に実際に何かを。 複雑な複雑と非常私のための広範なそれはあまりにもそうです。あなたの次のポストのために楽しみにして| 私は私は、私はよそれのこつを取得しよう!
  正規取扱店 2015春夏新色追加 http://www.jainvarun.com

 2. 日替わりセール 2015春夏新色追加

  ご挨拶ねえ私はそうですワクワク私はあなたのブログ、私は本当に Askjeeve のための何か他のもの、それにもかかわらずのため素晴らしいポストとオールラウンドスリリングブログ(私もテーマ/デザインを愛して)楽しま、私はオーバールック読み取りますこれですべての瞬間私はブックマーク持っていることを、また、含まれるあなたのRSSフィード、私は時間があるときに、私は素晴らしい チョ·}以上、{素晴らしいを維持ください。
  日替わりセール 2015春夏新色追加 http://seahealth.org

 3. キーケース 通販 2015春夏新色追加

  プリティ 成分の内容。 I 単にあなたにつまずいブログウェブサイトとアク首都でアサートする 取得取得私は実際に 楽しみます投稿|あなたのブログを占める愛しました。 任意の方法 私がしますサブスクライブすることが 増強 あるいは I 成果あなた永続 高速 へのエントリの権利を取得する。
  キーケース 通販 2015春夏新色追加 http://fakedcelebs.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.