LEGS – Lempiliikkeeni jaloille

Heh, täytän blogini kesäkuvilla… On kiva selailla vanhoja kuvia ja muistella helteitä. Siitä ei ole pitkä aika, kun oli vaikea saada unta koska oli niin kuuma! Nyt on hieman helpompi olla.

Teen pientä postaus-sarjaa, jossa kerron teille lempiliikkeitäni kehon eri osille. Näitä liikkeitä suosittelen kaikille jotka haluavat vahvistaa ja muokata kroppaa. Aloitetaan jaloista!

IMG_3340

 

Valitsin LEGS-osioon kolme liikettä jaloille ja pari EXTRA-liikettä. Näitä kaikkia liikkeitä olen itse tehnyt paljon ja huomannut muutoksia sekä itselläni että asiakkaillani vuosien aikana. Ensimmäinen liike on se jota olen tehnyt eniten, toinen toiseksi eniten…jne.

1. Maastaveto

mave

Maastaveto, ns. mave, on kuningasliike ja kuormittaa monta aluetta kehossa. Jaloille tulee rasitusta etu- ja takareisille ja pakaroille. Selkä ja keskivartalo tekee myös paljon työtä. Jotkut kutsuvat maastavetoa enemmän selkäliikkeeksi, kuin jalkaliikkeeksi. Maastavedon tekniikkaan kannatta paneutua ennen kun tankoon ladataan liikaa painoa – tässä liikkeessä on melko suuri riski loukkaantua jos sitä ei tehdä oikein. Maastaveto vaatii liikkuvuutta. Tämä on yksi henkilökohtaisista lempiliikkeistäni.

2. Takakyykky

kyykänderi

…ja etukyykky. Kyykkäminen on todella tehokas ja monipuolinen liike. Kyykky tuo rasitusta etu- ja takareisille ja pakaroille. Kyykyssä keskivartalon tulee myös tehdä työtä, jotta selkä pysyisi suorana – niinkuin maastavedossakin. Kyykky vaatii liikkuvuutta. Kyykyn tekniikkaan kannattaa myös paneutua, ennen kuin lisätään painoa. Yksi hyvä idea on videoida liike ja sen jälkeen pyytää kokeneemmalta neuvoja parannukseen. Askelkyykky on myös hyvä liike.

3. Kelkantyöntö

IMG_1473Nyt päästiin liikkeeseen, jota kaikki voi kokeilla vaikka heti. Kelkantyöntö ei ole teknisesti yhtä haastava, kuin aikaisemmat maastaveto ja kyykky. Valitettavasti saleilta löytyy kuitenkin harvoin mahdollisuus kelkantyöntöön. Jos teillä kuitenkin on mahdollisuus treenata liikettä, niin tämä on erinomainen pakara- ja reisiliike! Tässä ei saa heti luovuttaa, kun alkaa tuntua vaativalta – liike vaati myös henkistä kanttia.

EXTRA-liikkeet

Perinteinen lenkkeily. Hyvää treeniä jaloille ja hapenottokyvylle. Porrasjuoksussa tehostetaan vielä jalkatreeniä. Pohkeetkin pääsevät hyvin töihin lenkkeillessä.

IMG_0572

Valakyykky ja askelvalakyykky ovat tehokkaita vaihtehtoja kyykkyyn. Ne ovat hieman haastavempia versioita.

7P4A22257P4A2230

Hyvää viikonloppua!

Kuvat: Sandra, Saara Tammi

x Steffi

5 comments

 1. Taas sanon: kiitos Steffi blogistasi. Mulla on ollut viime viikot vähän hankalia: on selkäkipuja, jotka estää normaalin treenaamisen, mieli vähän maassa perhehuolien vuoksi ja ylipäätään tekee mieli enemmän syödä (herkkuja!) ja maata kuin hikoilla. Sinä kuitenkin tarjoat inspiraatiota ja lempeästi ohjailet kohti parempia valintoja. Hyvää alkavaa viikkoa ja marraskuuta!

 2. Kiitti huikeesta blogista!
  Mulla olis kysymys liittyen jalkojen treenaamiseen ja rupuiseen alaselkään. Mulla on ollut alaselän kanssa pidempään pieniä ongelmia: rasittuu ja kipeytyy varsinkin maven ja kyykkyjen jälkeen melko pahasti. Tulisiko mun tehdä vaan maltillisesti pienemmillä painoilla, vai olisiko sulla tiedossa joitain muita hyviä liikkeitä, että sais jerkkua alakroppaan. 🙂

  • Mullakin on ongelmia alaselän kanssa. Pitempään ollut vähän kipeä koko ajan, välillä menee pahemmaksi ja esim. raskas mave tuntuu rasittavan. Syitä selvitettiin lääkärillä, fysiatrilla ja magneettikuvassa, josta löydettiin lieviä muutoksia/pullistumia alimmista välilevyistä. Kävin fysioterapeutilta hakemassa ohjeet eteenpäin: syviä lihaksia vahvistavia jumppaliikkeitä ja kaikki raskaat nostot toistaiseksi tauolle. Lihaskuntotreeniä kyllä, mutta toistoja 10-15 lyhyiden sarjojen sijaan.

   Suosittelen ottamaan kivut tosissaan, ettei vaiva mene pahemmaksi. Kaikki minua hoitaneet ihmiset ovat silti korostaneet, että kannattaa ehdottomasti liikkua! Itse kävin fysioterapeutilla pari-kolme kertaa, hän neuvoi mulle syviä lihaksia vahvistavia liikkeitä ja teki saliohjelman, joka yhdessä käytiin läpi. Hyviä ja selkää vähemmän rasittavia liikkeitä esim. tuo kelkan työntö ja eteenpäin liikkuvat askelkyykyt kahvakuulilla.

 3. Polvivammanen

  Hei onko noi enemmän polvisuojat vai polvituet? Käytätkö muuten koskaan polvitukea ja reistaileeko sun polvet koskaan? Itsellä vanha juoksusta tullut rasistusvamma polvessa/polvissa, jonka ehdoilla harrastan liikuntaa, näemmä pysyvä vaiva. Kiinnostaa tuet ja polvivaivojen rajoissa liikkuminen. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.