ARMS – Lempiliikkeeni käsivarsille

Jatketaan postaus-sarjaa lemppariliikkeistä kehon eri osille. Aloitin jaloista ja jatkan nyt käsivarsilla. Tämä on enemmänkin postaus yläkropan lemppariliikkeistä sillä liikkeet ovat niin monipuolisia, että ne rasittavat montaa osaa kehossa. Olen tehnyt harvoin eristäviä liikkeitä. Nämä ovat liikkeitä, joita minä olen tehnyt paljon ja millä minä olen muokannut kehoani. Pidän toiminnallisista ja hauskoista liikkeistä.

IMG_0402

Liitin ARMS-osaan myös EXTRA-liikkeitä, ne löytyvät lopussa.

1. Käsilläseisonta ja käsilläkävely

large

Käsillä seisominen ja käveleminen on erinomaista kehonhallintaa ja myös erittäin hauskaa – sitä voi tehdä lähes missä vain! Olen nuoresta asti ollut pää alaspäin mutta tämä on taito, jonka voi oppia milloin vain. Suosittelen aloittamaan käsilläseisonnan harjoitteet vaikka rannalla tai matalassa vedessä. Seinää päin voi myös harjoitella käsilläseisontaa. Käsienseisontapunnerrukset ovat erittäin tehokkaita.

2. Leuanveto

IMG_6156

Leuanveto rasittaa lähinnä leveää selkälihasta ja käsivarsia, riippuu hieman otteesta. Leukoja teen itse tiukkoina, kippaamalla (kuvassa), lisäpainolla, kuminauhalla, voima-liikkeenä yksittäisesti tai sekoitettuna johonkin hikitreeniin. Leukoja voi tehdä siten, että leuka käy tangon yläpuolella tai siten, että rinta koskettaa tankoa (haastavampi). Leuanvetoja tulee tehdä suorilta käsin joka toistolla – jos leuanveto jätetään puolitiehen (kädet eivät suoristu ala-asennossa), niin ei saada liikkeestä suurimpia hyötyjä ja silloin leuanveto jää vajaaksi. Jos jollain on jotain kysyttävää tai provosoituu kippausleuoista niin pistäkää kysymyksiä tulemaan inboxiin 🙂 Henkilökohtainen leuanveto-ennätys on 10 kpl vasta-otteella ja kippaamalla 21 kpl.

3. Ylöstyöntö

10390080_330748347083643_2138901521748830543_n

Ylöstyöntö on kehkeytynyt yhdeksi lempiliikkeeksi sen jälkeen, kun tutustuin painonnostoon CrossFitin kautta. Ylöstyöntö rasittaa mm. olkapäitä ja käsivarsia. Keskivartalokin tekee töitä. Ylöstyöntöä voi tehdä monella eri tavalla:

Press (ei yhtään vauhtia jaloista tai lantiosta), Push press (vauhtia jaloista ja lantiosta), Push Jerk (vauhtia jaloista ja lantiosta+allemeno) ja Split Jerk (vauhtia jaloista ja lantiosta+allemeno saksaten). Henkilökohtainen ylöstyöntö-ennätys on 81kg, mutta uskon, että seuraavalla kerralla nousee ainakin 85kg.

EXTRA-liikkeet

Kaikenlainen roikkuminen ja kiipeily on erinomaista treeniä yläkeholle ja puristusvoimalle. Köysikiipeily kuuluu omiin harjoituksiin.

7P4A4641

Kuvat: Sandra, Tomi Salakari, Milla Helminen

Ihanaa viikonloppua!

x Steffi

5 comments

 1. Moi Steffi! Voisitko tehdä videot tuosta kippaamalla leuanvedosta ja push jerkistä? Oon saanut sun blogista niin paljon inspiraatiota! Kyllä harmittaa olla liikuntakiellossa 😀

 2. Hei! Minulla on tavoitteena oppia kävelemään käsillä. Siihen olisi kiva saada vinkkejä 🙂

 3. Heippa, ekaa kertaa päätin kommentoida blogiasi. Olen ollut tälläinen “piilolukija” nyt jo ainakin vuoden. Blogisi on tehnyt paljon hyvää minulle, auttanut motivoitumaan entistä enemmän liikuntaan, pitänyt sokeririippuvuuteni kurissa ja muutenkin piristänyt mieltäni huonoina päivinä. Toivottavasti pidät blogia yllä vielä pitkään. Yhtä aitoa ja ihailtavaa blogia en ole muualta löytänyt.

  Aloiton sirkuksen (akrobatian) harrastamisen vajaa vuosi sitten ja olen hurahtanut lajiin totaalisesti! Minulla on esteenä vain yksi iiihan pieni: oma pää. Käsilläseisonta edes seinää vasten ei onnistu, koska pelkään. Ilmapatjalla käsilläseisonta ilman seinääkin onnistuu enkä pelkää kaatumista, mutta kovalla lattialla/ohuella patjalla käsilläkäynti ei vain pelon takia onnistu. Onko sinulla ideoita tällaisiin “hurjapäisempiin” liikkeisiin apua, jos ongelmana on pelko eikä vahvuus.

  Kiitos, olet suloinen 🙂

 4. Itsellä tavoitteena tämän vuoden loppuunmennessä oppia kippileuka ja käsilläseisonta. Aloitin tänä syksynä crossfitin ja olen todella innostunut lajista. 😀 Huomaa kuinka nopeasti kehittyy! 😉

 5. Olisipa hienoa, jos leuanveto onnistuisi ja samoin käsilläseisonta! Haaveenani on mennä crossfitin peruskurssille keväällä. Saa nähdä, toteutuuko haave, sillä yläkroppa on oikutellut todella pahasti. 🙁 Sain jopa lääkäriltä neuvon olla heiluttelematta kahvakuulia, vaikka tekniikka olisikin hyvä. Melko inhalla tuntuu ja syy on osittain rakenteellinen. Crossfit on kiinnostanut pitkään ja olen alkusyksystä lähtien treenannut paljon asioita, joita tulee noilla tulevaisuuden crossfit-kursseilla tarvittua.

  Olet selvästi voimailijatyttö ja ihan mielenkiinnosta kysyn, mitä mieltä olet fustrasta. Olen tänään lukenut useampia juttuja kyseisestä lajista. Kuulostaa melko markkinoidulta “kaiken parantavalta” ohjelmalta, tulee zumban supermainostus mieleen. Zumbasta olen toki pitänyt, mutta minusta se on vain yksi hyvä aerobisen kunnon kohottaja ja äärettömän hauskaa, mutta ei mikään autuaaksi tekevä silti. 🙂 Fustra kuulostaa jopa liian hyvältä ollakseen totta. Varmaan todella paljon on positiivisa vaikutuksia ryhtiin ja syviin lihaksiin. Ehdottomasti koen, että itselleni olisi harjoittelumuodosta hyötyä, sillä lihasepätasapainoa löytyy, ryhtiongelmia ja juurikin noita yläkropan vaivoja. Jää kuitenkin hinnan vuoksi kokeilematta, sillä 10 kerran paketti maksaa yli 800 e ja noita treenikertoja kaivattaisiin useampia viikossa, joten äkkiä menee 10 kertaa. Ainakin tällä hetkellä on liian suolainen hinta 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published.