Asiaa tuoremehuista

Aamu starttaa hyvin itsepuristetulla tuoremehulla. Hankin kotiin mehustimen, jolla voisi alkaa tekemään raikkaita mehuja, esim. omena-inkivääri-porkkana -mehua 🙂 Juotteko te tuoremehuja? Olen kyllä useasti puhunut siitä, ettei kaloreitaan kannata juoda – varsinkaan jos on laihdutus mielessä.

Olen edelleenkin melko samaa mieltä, silloin kaloreita nimittäin kertyy helposti paljon. Jättämällä pois kaloripituiset juomat kuten mehut tai limut, voidaan nopeuttaa laihtumista. Joistakin juomista voi kuitenkin saada keholle tärkeitä vitamiineja ja antioxidantteja, joten niistä on myös hyötyä. Jos ei esimerkiksi inkivääriä tai porkkanaa tule muuten syötyä, voidaan ne nauttia juomien muodossa. Kohtuudella toki! 🙂 Itse juon nykyään silloin tällöin vitamiinijuomia tai mehujuomia.

IMG_3876IMG_3864

x Steffi

4 comments

  1. hei steffi, millaiseen mehustimeen päädyit? ja oletko ollut tyytyväinen? olen itsekin kesästä asti katsellut ja vertaillut mehustimia eri ominaisuuksineen, mutten vielä hankkinut… rahallisesti kuitenkin suurehko panostus.

  2. Moikka Steffi,
    pakko hammaslääkäriopiskelijana tarttua tähän. Tuoremehut ovat happamina huonoksi hampaille, sillä juodessa syljeneritys ei ole samaa luokkaa kuin pureskelun yhteydessä. Totta kai mehuja saa silloin tällöin juoda, mutta aamun aloitus mehulla näkyy kyllä ajan mittaan hampaissa. Ja onhan siinä sekin aspekti, että juomalla saamaasi ravintoa kehosi reaktiomekanismit eivät aktivoidu, eikä kylläisyyden tunne tule samalla tavalla kuin pureskeltavan ravinnon yhteydessä. Sitäpaitsi minusta ainakin on ikävää, kun mehu on helposti hetkessä kurkusta alas eikä hedelmien ja marjojen raikkaista mauista ehdi nauttia samalla tavalla kuin haukatessa esimerkiksi omenasta itse se iso haukku 🙂

    • hei sinita, auttaako mehujen juomisessa pilli? hampaita ajatellen siis 🙂

      • Kyllähän se siinä mielessä auttaa, että juoma ei koske silloin niin paljoa hampaisiin. Mutta sittenhän se juoma ei maistukaan samalla tavalla, ei ainakaan minusta 🙂 Maistelee kunnolla, jos kerran juo mehuja, tämä on minun mielipiteeni. Harvemmin mutta antaumuksella! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.