Mikko Salon seminaari – Kokemuksia ja VIDEO

Kiitos kaikille kommentojille TÄHÄN postaukseen. Kiva saada uusia näkökulmia ja ajatuksia asioihin. Arvostan aktiivisuuttanne. On hyvä muistaa, että erilaisia ihanteita löytyy. Yksi ihailee hoikkaa olemusta kun taas toinen pitää lihaksikkaasta kropasta. Molemmat ovat ihan ok. Ei toisen ihannetta pidä lyödä lyttyyn jotta saisi omaa tuotua vahvemmin esille. Toki on tärkeää mennä terveellisyyden rajoilla ja olla hyvä keholleen. Syömällä hyvin ja liikkumalla pari kertaa viikossa päästään jo pitkälle.

Minulla oli ilo ja kunnia osallistua lauantaina CrossFitin vuoden 2009 maailmanmestarin, Mikko Salon, seminaaripäivään. Pitkä päivä koostui luennoista, kysymyksistä ja kahdesta treenistä. Mikko puhui mm. treeniohjelmista, CrossFit-kilpailemisesta, ruoasta, kehon kuuntelusta ja siitä mihin suuntaan CrossFit on lajina menossa. Kiinnostavaa oli myös menestyksestä puhuminen ja mitä ominaisuuksia urheilijalta vaaditaan, jotta hän menestyisi. Olin erittäin inspiroitunut.

10644671_10153327210337971_6217091110717716200_n

Mikko kertoi rehellisesti omasta treenityylistään ja antoi vilpittömästi apukeinoja omaan harjoitteluun. Tässä pari asiaa, jotka jäivät mieleeni:

– Peruskunnolla on suuri merkitys ja on hyvä idea tehdä välillä pidempiä treenejä matalalla sykkeellä, eikä aina vetää täysillä. Tässä on minulla opeteltavaa! Pitkäkestoinen (1h+) harjoitus, kuten uinti tai lenkkeily ovat hyviä esimerkkejä. Niitä pitää vaan tehdä, vaikka ne tuntuvat tylsistyttäviltä. Hyvällä peruskunnolla myös palautuminen on tehokkaampaa. Mikko ja kumppanit soutavat todella paljon, 40-60km viikossa (!!!).

– Kehoa on tärkeää kuunnella. Vaikka treeniohjelmassa lukisi jotain tiettyä, niin aina ei pidä sokeasti mennä ohjelman mukaan jos se ei tunnu hyvältä. Kehon kuuntelu on taito, jonka oppiminen ei tule hetkessä. Voi olla vaikeaa erottaa millon itseään pitää treenissä puskea kovempaa eteenpäin tai milloin on viisaampaa ottaa hieman rauhallisemmin. Kivenhakattu ohjelma ei ole välttämättä aina se paras tapa mennä eteenpäin.

 

– Treeneissä pitää harjoitella fiksusti, vaikka siellä vedetäänkin usein “täysillä”. Treenaaminen loukkaantuneena on typerää.

10624911_10154873090740724_5408393885174134227_n

Päivän treenit

Oli myös mukava kuulla, ettei Mikko stressaa syömistään tai ole siinä pikkutarkka. En ollut sitä aikaisemmin ajatellutkaan, mutta kivaa oli kuulla, että vaikkei ruokailuun kiinnitetä todella paljon huomiota, voidaan päästä pitkälle, esim. maailmanmestariksi, hehe.

Oli myös hauskaa kuulla mitä CrossFit Games -kilpailujen kulissien takana tapahtuu! Olen seurannut paljon huippu-kilpailijoiden suorituksia ja oli kivaa kuulla millaisia luonteita eri urheilijoilla on.

Videosta näette vähän fiiliksiä lauantailta. Oli hienoa jutella Mikon kanssa mm. omasta tämänhetkisestä tilanteesta, kun olen päättänyt pitää taukoa kilpailutavoitteellisesti harjoittelemisesta  🙂

TÄSSÄ tein oman postauksenkin Mikolle. Olen kyllä melkoinen fani 😀

Jos te olette kiinnostuneita tavoitteellisesta CrossFit-harjoittelusta ja lajin liikkeet ovat tuttuja, suosittelen pitämään silmät ja korvat auki tulevia seminaareja varten. Osallistun luultavasti itsekin uudestaan seminaarille kun sellainen järjestetään, sain siitä niin paljon irti.

10639638_10154859146540724_8202320730107964748_n

KIITOS Mikko, Janika, Reebok CrossFit 33100 ja Valtteri Auvinen!

x Steffi

2 comments

  1. Laura Hämäläinen

    VITSI toi mikon seminaari oli kyllä niin joka pennyn arvoinen! Meilläkin kunnia saada herra Lahteen 13.12. jihuu!

  2. , “well, that’s one person’s opinion any0wy”&#823a; neither acknowledged that Karlene was a former collegue of theirs, part of the CTV family. She became just some “person” to them.If Karlene fails in her bid to win a seat in the election, I doubt whether she’ll be back at CTV as a reporter… or working for any other members of the consensus media. She’s tainted they’ll probably say and to have her covering the news post election would project a conflict of interest that the networks wouldn’t want to find themselves in… I’m sure Karman Wong would agree.

Leave a Reply

Your email address will not be published.