START YOUR DAY WITH THIS

Suuuri kiitos kommenteista edelliseen postaukseen. Mitä enemmän kommenteja tuosta aiheesta, sen parempi. Eli aina saa jakaa tarinansa ja rupatella tänne mitä mieleen tulee. Kommentointi on anonyymiä, eli jos haluatte jakaa henkilökohtaisia juttuja niin ei tarvitse kertoa omalla nimellä. Teidän kommentit ja ajatukset ovat minulle parhaimmillaan tietynlainen palkinto, joten muistakaa, että arvostan niitä suuresti vaikken aina vastaa teille.

Päivän aktiviteetti: HATHA YOGA

Screen Shot 2014-12-17 at 6.07.05 AM  Screen Shot 2014-12-17 at 6.07.27 AM yogaaa yogaa

Tällä hetkellä en tiedä mitään parempaa, kun aamun aloittaminen aikaisella joogatunnilla. Jos sen saa tehdä vielä tällaisessa paraatissa, niin se on vielä mukavempaa. Meillä on täällä ihana paikallinen joogaopettaja joka tulee venyttämään meidät aika hulluihin venytyksiin. Alaselkä ja lonkka on jumissa ja hathajoogalla ne avautuu erittäin hyvin. Joogaa voi tehdä missä vain. Suosittelen vahvasti aloittamaan aamun joogalla, lyhyellä meditaatiolla tai ihan yksinkertaisella venyttelyllä. Jos muuten meditaatio kuulostaa kaukaiselta ajatukselta, voidaan yhtä hyvin sanoa vaikkapa hiljentyminen ulkoisesti ja sisäisesti. Tottaalinen sisäinen hiljentyminen ei ole helppoa, mutta juuri siitä on meditaatiossa on kyse. Ollaan vaan hiljaa ja yritetään keskittyä vain tähän hetkeen ja hengitykseen ilman ulkoisia ärsykkeitä. Rentouttavaa.

Screen Shot 2014-12-17 at 5.51.44 AM

ps. osaako joku suositella mahdollisimman perinteistä joogapaikkaa Helsingissä? Hot jooga on joskus melko uuvuttavaa, joten olisi kiva löytää myös joku hieman meditatiivisempi paikka. Tietenkin tiedän sinut Elisa, olisitpa lähempänä 😉

 

Namaste, Steffi

10 comments

 1. Carita Ahonen ohjaa perinteistä ashtanga-joogaa aamuisin Kruunuhaassa Hima Happiness -talossa. Olen käynyt hänen tunnillaan eräällä toisella, edesmenneellä salilla ja jos kaipaat nimenomaan ashtangaa + aurinkoista ja kannustavaa, mutta tarkkaa ohjaajaa, niin suosittelen Caritaa ehdottomasti! Katso http://caritashtanga.fi/.

  Oikein antoisaa lomaa sulle Steffi ja kiva, kun jaksat postailla sieltäkin tänne pimeyden ja sateen keskelle! 🙂

 2. Suosittelen lämpimästi Merijoogaa, nettisivuilta löytyy kattavasti tietoa paikasta 🙂

 3. Korjaan Sahntin osoitteeksi: http://www.jooga.fi 🙂

 4. Helsingin Kalasatamassa on joogakoulu nimeltä Shakta Jooga ja olen kohta kuluttanut siellä kymmenen kerran korttini loppuun. Aion ostaa uuden heti perään. Siellä tehdään kaikki rentoutuksen kautta ja tunteja on monenlaisia. Suosittelen! Tässä pieni ote heidän esittelystään, mutta kannattaa lukea heidän nettisivuiltaan lisää: “Olemme ensimmäinen Shakta-tradition joogakoulu Pohjois-Euroopassa. Opettajamme ovat Yoga Alliance® -sertifioituja ammattilaisia, jotka ymmärtävät joogan takana olevan traditionaalisen tieteen, sekä myös modernin käsityksen ihmiskehosta. Shaktan tilat sijaitsevat Helsingin Kalasatamassa, mutta retriittejä ja kursseja pidetään ympäri Suomea.”

  http://shakta.fi/

 5. Moola, Kapteeninkadulla.

 6. Ihania kuvia!

  Olisi kiva kokeilla joogaa muutamien vuosien tauon jälkeen. Edellisestä kerrasta on jo aika kauan enkä silloin tuntunut saavan siitä irti “sitä jotain”. Ehkä se oli silloin lähinnä extreme-venyttelyä itselleni. En osannut ajatella henkistä puolta ollenkaan.

  Meditaatio on taas jännä juttu. Luultavasti kaikki ihmiset tekevät sitä jollain tasolla ja huomaamatta. Itse esim. toisinaan bussissa uppoudun johonkin ihan muualle kuunnellessani musiikkia. Tästä oudosta tilasta havahduttuani mulla on paljon rennompi ja parempi olo.
  Myös esim. toissa iltana maalasin pitkästä aikaa. Ajankulku unohtui ja keskityin täysin siihen mitä olin tekemässä.

  En tiedä voiko noita ihan oikealta termiltään kutsua meditaatioksi, mutta ainakin siitä tulee samanlainen fiilis kuin meditaation jälkeen. Meditaatiotakin kun on monia eri tyylejä. 🙂

 7. Töölössä Kyllin hathajooga on kyllä vertaansa vailla. Kyllin tunnilta voi lähteä pois vain onnellisena, hän on mieletön persoona!:) kokeile edes kerran.

 8. Shantin Kylli Kukk on ehkä ihanin joogaopettaja ikinä! Jos itse asuisin Helsingissä, menisin ehdottomasti hänen tunneilleen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.