Vastauksia CrossFit-aloittelijan kysymyksille

Screen Shot 2014-12-04 at 11.00.39 AMMoikka ja kiitos paljon! 🙂 Ei tässä mitään tyhmiä kysymyksiä ole. Kaikki ovat joskus olleet aloittelijoita.

Kiva, että aloitat! CrossFit on huipputehokas laji, jossa pääsee todellakin haastamaan itsensä ja samalla oppii paljon uusia hauskoja taitoja. Kroppa kiinteytyy ja itsestäänkin oppii uutta.

Useimmiten ne timmit ja treenatut tyypit näkyvät sosiaalisessa mediassa. Suurin osa on kuitenkin ihan ns. tavallisen näköisiä työssäkäyviä ihmisiä, jotka haluavat päästä parempaan kuntoon. Eli kyllä, saleilla näkee kaikennäköisiä, -ikäisiä ja painoisia tyyppejä. Sinulla ei ole mitään syytä huoleen 🙂a10b7a6fd30ce2181865137090dc9112

dontcompare

Suosittelen, että lähet vaan on-rampille suoraan. Osalla on pohjakuntoa valmiiksi ja toisilla taas ei yhtään. Sinulla ei tarvitse olla mitään taustaa on-ramppia varten. Toki voit aloittaa jo treenaamisen tekemällä omia treenejä ennen kuin on-ramppisi alkaa.

Valitettavasti joudun paljastamaan sinulle yhden asian… Treeneihin ei ikinä totu. Niistä ei tule helpompia tai mukavantuntuisempia, jos haluat siis kehittyä. Tulet kyllä oppimaan paremmin millä temmolla ja intensiteetillä teet treenejä, mutta jos haluat tulla paremmaksi niin tulevat ne (lopputreenit, ns. metconit) tuntumaan pahoilta aina. Mutta se fiilis jälkeenpäin on mahtava ja siksi kovaan treeniin jää helposti hieman koukkuun. Tuloksesi tulevat paratumaan. Hyvänlaatuinen addiktio 🙂

camil

b3bc3869d28c6aa1a735f83eb46533fd

Treeni-iloa!

x Steffi

9 comments

 1. Hei! Tähän liittyen olisi hienoa jos voisit tehdä tutorialeja kuinka oppia perus crossfit tekniikoita, esim toes2bar, du, kippileukoja. Olisi huippuu!

 2. Kiitos <3 Olen yhtä hymyä, en osannut kuvitellakaan että saisin näin kattavan vastauksen!

  • alotin itsekin crossfitin “huonokuntoisena” eli lievästi ylipainoisena (olen vieläkin) ja melken nolla aerobista kuntoa omaavana vuosi sitten. yksi parhaista päätöksistä ikinä!

   yksi asia mikä kannattaa tehdä itelle selväksi heti alusta on se, että itseä ei kannata/saa verrata muihin. kaikilla on erilainen liikunnallinen tausta. itse en esimerkiksi päässyt aluksi edes kunnolla kyykkyyn, niin siinä tilanteessa ei kannattanut alkaa vikuileen mitä painoja muut käyttää treeneissä.

   tsemppiä!

  • On rampille vain! Meidän salilla käy ihan kaikenkokoisia ja -ikäisiä ihmisiä. Ja ennen kaikkea crossfit-piireissä tuntuu olevan yleisesti kannustava ilmapiiri ja kaikki vähintään moikkaavat salilla toisiaan.

   Olen itse harrastanut crossfittiä kohta vuoden, mutta pidin muutaman kuukauden tauon kesän aikana, koska halusin keskittyä enemmän kestävyyslajeihin. Olo kuitenkin jotenkin lösähti kesän aikana ja tuntui, että palasin takaisin salille huonokuntoisena, vaikka koko kesän olin lenkkeillyt tiiviisti. Silloin jotenkin häpesin itseäni, koska olo oli niin turvonnut, mutta pakotin itseni kaikesta huolimatta salille. Olen siis normaalipainoinen, mutten suinkaan asteikon alapäästä. Nyt, muutamaa kuukautta myöhemmin, ryhti on suoristunut, harjoitustahti on kiihtynyt, voimatasot nousseet ja kropassakin on alkanut tapahtua selviä fyysisiä muutoksia. Olen koko elämäni ollut liikunnallinen, mutta en ole ennen kokenut vastaavaa kehitystä. Crossfit sopii ainakin mulle, kokeilemalla selviää sopiiko se sulle!

 3. Terve!

  Kaksi ja puoli kuukautta sitten lonkankoukistajani revähti ja pari viikkoa siitä pääsin lääkärille, joka varmisti asian ja määräsi lepoa 2-4 viikkoa. Lonkankoukistaja vihoittelee edelleen ja tämä liikuntakielto (tai no käynhän mä yläkroppaa treenaamassa, mutta siinä kun ei saa sykettä kovin ylös) alkaa olla jo aika rankkaa omalle psyykelle. Varsinkin näin pimeän aikaan liikkumattomuuden vaikutuksen omaan olotilaan huomaa todella helposti. Lonkkaa ennen olin samanlaisessa tilanteessa kolmen kuukauden ajan kahden muun urheiluvamman vuoksi. Olenkin tämän vuoden aikana huomannut kuinka vahvasti urheilu on osa hyvinvointiani.

  Halusin kirjoittaa tästä, jotta mahdollisimman moni lähtisi nyt heti salille vaikka vähän laiskottaisi ja urheilisi minunkin puolesta! Lisäksi olisi kiva kuulla sun selviytymistarinat urheiluvammoista (mikäli sulla semmoisia on ollut) ja miten aloitit tauon jälkeen treenaamaan? 😀

 4. Moikka,

  Mä kävin onramp kurssin tuossa marraskuun alussa, ja sen jälkeen parissa treenissä. Mulle jäi semmonen olo, että itse treeni on kivaa, mutta sillä salilla, missä olin oli niin isot ryhmäkoot, etten kokenut saavani kommenttia omasta tekniikasta, mitä olisi kaivannut. Mul on vanhoja selkävammoja, ja sit kun alettiin hyöriä painojen kanssa enemmän olisin kaivannut vahvistusta hyvällä tekniikalle. No pyysinhän mä niitä coacheja tulemaan siihen ja antamaan palautetta, mutta silti jäi vähän semmonen.. Ulkopuolinen olo. Että jos olisin ollut vähän valmiiksi paremmassa kunnossa erityisesti corelihaksista, olisin ehkä päässyt parempaan fiilikseen. Nyt sit aion treenata muita lajeja pari kuukautta ja ehkä palata hlemikuussa takaisin, voi olla et tsekkaan joitain muitakin CF saleja kuin tän, millä nyt olin.

  Haluun siis sanoa, että kannattaa arvioida sitä salia ja henkilökuntaa ja fiilistä, ja jos se ei natsaa, voi ehkä joku toinen sali olla parempi sulle. Vika ei välttämättä ole siinä lajissa vaan ainahan se vaatii oikeet ihmiset, ilmapiirin ja oman fiiliksen, että pääsee koukuttumaan siihen treenimuotoon.

 5. Aloitin juuri eilen on ramp-kurssin ja olin vasta tokan kierroksen lopulla kun muut olivat tekemässä loppu soutuja. Rupesi hävettämään oma kuntoni niin paljon että keksin tekosyyn, jolla pystyin keskeyttämään. Nolottaa ja hävettää asia. Nyt on ihan hirveät paineet mennä huomenna toiselle tunnille. Lievä ylipaino ja treenaamaton kroppa hävettää ja vuoden liikkumattomuus… Any helps?

 6. Coach Greg, Thank you very much for the fantastic class today. The leosnss taught and learned are invaluable and universally applicable, whether the challenge be CrossFit, Mil/LEO, or being a better person. I am confident in speaking for the group in our appreciation for you making the transcontinental trip, as well. Tell me the truth and I will believe. Tell me a story and I will remember. Thank you for sharing your stories of struggles and successes and failures with us.And the Blue Coffee Cafe is pretty awesome.Best, Mike

Leave a Reply

Your email address will not be published.