X3M -haastattelu PT:n toiminnasta ja Elixialla lopettaminen

Olin pari viikkoa sitten tutulla radiokanavalla, ylen radio X3M:n, haastattelussa. Puhuttiin hieman Personal Trainerin työstä ja otettiin lukijakysymyksiä esille. Haastiksen voi lukea ruotsiksi TÄSTÄ. Tässä postauksessa ajattelin vastata muutamiin kysymyksiin suomeksi vielä!

Screen Shot 2014-12-02 at 8.19.19 PM

1. Miten saadaan helpoiten sikspäkki?

Sikspäkki on lähinnä rasvaprosenteista kiinni. Toki pitää treenata keskivartalon lihaksia, mutta jos ei rasvaprosentti ole tarpeeksi matala, niin sikspäkki ei tule näkyviin. Minulla ei esimerkiksi ole näkyvää sikspäkkiä vaikka treenaan paljon. Sikspäkki on myös yksilöllistä – joillekin on vaikeaa saada se näkyviin vaikka mitä tekisi.

2. Millainen on unelma-asiakkaasi?

Otan (otin) vastaan kaikenlaisia asiakkaiata ja teen parhaani heidän kanssaan, mutta toivon kuitenkin aina, että asiakas on motivoitunut myös tekemään töitä omalla ajallaan ja noudattaa ohjeitani. Olen myös viime aikoina ollut kiinnostunut työskentelemään vanhempien asiakkaiden kanssa ja ylipainoisten asiakkaiden kanssa. Kun näen muutoksia asiakkaissa, motivoidun valmentajan työssäni myös.

3. Onko olemassa jotain tiettyä sääntöä painonpudotuksen tahdista?

Olen vuosien varrella kuullut ja todistanut itse sen, että puolen kilon vauhti on yleisesti ottaen sopiva tahti. Vaikka painoa olisi todella paljon, eivät nopeat painonpudotuksen useimmiten kannata. Paino tule helposti silloin takaisin. Tiukka ei todella matalakalorisille pussikeittodieeteille!

4. Mistä löydän treenimotivaatiota kun blogit, instagramit ja muut eivät auta enää?

Mieti omia henkilökohtaisia syitä treenaamiseen, mene takaisin omiin motiiveihin. Pari kertaa viikossa voi olla ihan sopiva määrä, joka päivä ei tarvitse treenata. Hanki luottokaveri, jonka kanssa sovitte tarkat treeniajat!

10554131_371965596295252_1455434723_a

Aikani Personal Trainerinä Elixialla tuli päätökseen viime viikolla. Keskityn ensisijaisesti tällä hetkellä kouluni (AMK liikunnanohjaaja/liikuntapedagogi) loppuunviemiseen. Kesällä olisi hyvä valmistua!

Olen erittäin kiitollinen Elixialle näistä (lähes) kahdesta vuodesta! Viihdyin siellä erittäin hyvin ja opin todella paljon. Terkut Itiksen kaikille työntekijöille ja asiakkaille, on ollut hienoa tutustua teihin! <3

Screen Shot 2013-10-23 at 8.56.50 PM

Screen Shot 2013-10-25 at 7.36.55 PM

Suosittelen lämpimästi alkaville PT:eille työntekoa kyseisellä paikalla. Nyt jatkan itse työntekoa omalla toiminimellä, mutten haali itselleni liikaa töitä ettei se tärkein, eli koulu, taas jää toissijaiseksi 🙂

ps. jos teillä on jotain kysymyksiä koskien PT-juttuja, niin voitte lisätä kysymyksenne tähän postaukseen! Vastaan sitten niihin toisessa postauksessa 🙂

Ensimmäinen kuva: Vuokko Salo

x Steffi

Leave a Reply

Your email address will not be published.