1. THINK & WRITE

Ensimmäinen asia, jota elämäntapamuutoksessa kannattaa tehdä, on miettiä omaa elämää. Syventyä omaan maailmaan hetkeksi. Kirjoita itsellesi ylös tekstiä seuraavaan kysymykseen.

Mitä haluan saavuttaa ja miksi?

Mitkä muutokset sopivat minun elämääni ja elämänarvoihini? Laaditaan konkreettinen tavoite, esim. haluan laihduttaa x kiloa, haluan aloittaa urheilemisen, haluan syödä terveellisemmin, haluan nukkua enemmän…jne. Valitse itsellesi tällä hetkellä tärkein muutos, jonka eteen olet valmis tekemään töitä. Kun olet valmis, hyvä, nuku yön yli tavoite mielessä tai mieti sitä hetki ja tule takaisin tänne huomenna (lauantaina) päivällä katsomaan mikä on seuraava askel.

Normaalisti en postaile viikonloppuisin, mutta tämän projektin myötä postaan nyt päivittäin viikon ajan.

IMG_9689

Kääntäkää elämässänne uusi sivu ja kirjoittakaa mitä haluatte tänä vuonna saavuttaa treeni- tai terveyspuolella. Huomenna jatketaan.

 

7P4A4684

Kuva: Sandra

Pistäkää myös kommenttiboksiin mitä tavoitetta olette ajatelleet, niin voin pitää ne mielessä kirjoituksissa.

x Steffi

18 comments

 1. Haluan laihtua 5-7 kg. Sokeri pitää jättää minimiin koska myös iho oireilee välillä ihan liikaa!

 2. Haluan olla onnellinen ja tyytyväinen itseeni! Siihen minä tavoittelen, ja se onnistuu jos jatkan taistelemista syömishäiriöni vastaan.

  • Samoilla linjoilla ollaan! Tämä on jotenkin erilaista – kaikki tuputtaa miten tahtovat laihtua ja syödä vähemmän sokeria yms. ja minä täällä itsekseni toivon, että saisin niitä kiloja ja oppisin nauttimaan herkuistakin enkä kokisi niitä ahdistavana ja pahana asiana.

 3. Haluan päästä lukemaan oikeustiedettä Turun yliopistoon!

 4. Haluan eroon sokerikoukusta! Se on ihan ykkösjuttu. Toinen on se, että haluun liikunnasta taas mielihyvää ja siten sen taas osaksi arkeani. Ja toki taustalla on vahvasti se, että ulkomuoto ei miellytä, oon liian pulskassa kunnossa.

 5. Haluan lopettaa alisuorittamisen. En halua tyytyä kuntoni ja ulkonäköni suhteen enää _ihan kivvaan_. En halua nöyristellä enää ja olla hiljainen seinätapetti jossakin kirjaston nurkassa, varoen jokaista sanaa ja tekemistä, koska ajattelen liikaa mitä muut musta ajattelee. Kellä kiinnostaa oikeesti? Ei kellään. Haluan olla itsevarma. Tässäpä tavoitteita.

 6. Asioita, mitä haluaisin muuttaa on paljon. Haluaisin liikkua enemmän, syödä terveellisemmin, nukkua enemmän, juoda enemmän vettä. Haluaisin katsoa itseäni peilistä ja olla ylpeä siitä miltä näytän ja mitä olen saavuttanut. Haluan tuntea oloni virkeämmäksi ja onnellisemmaksi.

  • Kuulostaa niin samalta kuin mun tavoitteet että oli pakko kommentoida! Lisäksi pakko jakaa: itellä toimii tohon enemmän veden juomiseen se, että mulla on pieni vesi pullo mukana ja tavotteena tyhjentää se aina tiettyyn kellonaikaan mennessä, esim. 0.5litran pullo klo12, klo15, klo18 ja nukkumaan mennessä, siinä tulee se 2l päivässä täyteen. 🙂 Aina ei kyl onnistu, mut ihan selvästi veden juomisen määrä on lisääntyny. 😀

 7. oon treenannut nyt 25vkoa todella tavoitteellisesti ja sitä ennenkin usean kk säännöllisesti MUTTA ruokapuoli on ihan mahdotonta! en todellakaan haluu lähtee kuivakanafile raejuusto linjalle vaan haluun syödä perus ruokaa (samaa kun teen lapsille) mutta annoskoot on ihan mahdottoman vaikeita. ruoka on niiiiin hyvää ja kun treenaa niin on nälkä ja täytyykin syödä. lihaksia on tullut näkyviin mutta todella hidasta eikä rasva lähde milläään.

 8. Haluan laihtua 3-5kg. Treenata haluan säännöllisesti että kiinteydyn. Tykkään hyvästä ruuasta ja tätä haluaisin viedä terveellisemmäksi. Nivelien kansa minulla on ongelmia, joten joskus treenaaminen on hankalaa. Käyn paljon uimassa.

  • Mun uv tavoite on oppia elämään rennommin, oon aika kunnianhimoinen luonne ja mun ongelmana ei oo saavuttaa jotain tavoitetta, mut oppia ehkä se, että välillä voi vaan vetää lonkkaa :p. Oon myös lukenut jostain, et aivot tottelee käskyjä paremmin, jos muotoilee ne myönteiseen muotoon, esim. Haluan olla sutjakka (eli ei toista itselleen, että en saa syödä suklaata, en saa syödä herkkuja jne.) eli tulokset on parempia, jos muotoilee itselleen positiivisia käskyjä negatiivisten kieltojen sijaan

 9. Mun tavoitteena on arvostaa mun kehoa enemmän, pitää sitä hyvänä ja kuunnella sen tarpeita. Konkreettisesti aion vähentää kofeiinin kulutusta, muuttaa mun hard core treenaamisen hieman rennomaksi, nukkua kun nukuttaa ja syödä kun on nälkä.

 10. Miksi oi miksi minulla on niin huono itsekuri. Nyt olen vuoden alusta päättänyt olla ilman sokeria ja joka päivä pettynyt itseeni kun löydän suklaata tai pullaa syömästä. Tiedän, ettei niitä pitäisi varata kaappeihin mutta joululta on vielä jäänyt.. Vapaapäivät töistä ovat pahimpia kun tulee keiteltyä usein kahvia ja jotain hyvää sen kans on hyvä olla. Auttaako tähän tiukka menu mitä noudattaa? Onneksi en tupakoi tai käytä alkoholia ja kynsien pureskelunkin sain aisoihin

 11. Haluan laihtua 5-8 kg kesään mennessä. Liikunnan puolesta salitreenit, spinut ja lenkkeilyt koirien kanssa pitävät kunnon kohdillaan ja auttavat tukemaan laihtumista. Silti ruokapuoli on se, mikä eniten mättää etten ole saanut painoa laskemaan tasaisesti. Haluan syödä tavallista kotiruokaa, mutta annoskoot varmastikin pielessä ja kasviksiakin pitäisi lisätä. En voi syödä kalaa ja raejuustokin saa vatsan sekaisin. Ja laktoosi intoleranssi myös rajoittaa hieman protskujen saamista riittävästi. Oisko mitään mahdollista saada postauksia ruokavalioon liittyvistä asioista, esimerkkiannoksia, reseptejä yms? Luulenpa, että aika moni meistä haluaa sitä tavallista kotiruokaa, eikä iänikuista rahkaa, raejuustoa, kuivaa kanaa tai muuta lihaa.
  Ja sitten ne herkkupäivät. Saako herkkuja enää syödä, mikä on kohtuullista (kerran vkossa?) ja miten saada herkuttelukierre katkaistua, jos se meinaa jäädä päälle? Mitkä olisivat niitä sallittuja herkkuja, joita voisi syödä kohtuullisesti vai onko sellaisia olemassakaan?
  Siispä lyhyesti ja ytimekkäästi sanottuna: postausta ruokavaliosta.

  • Laktoosi-intoleranssi on hyvin, hyvin yleinen vaiva mutta en näe kyllä sen rajoittavan protskujen saamista millään laiilla. Maitotuotteita on niiiiiiiiin paljon hyla/laktoositon- linjalla, lisäksi pähkinät, viljat, liha, kana, kalkkuna yms yms yms.

 12. Haluan oppia seisomaan käsilläni. Siinäpä tavoite, johon toivoisin konkreettisia neuvoja 🙂

 13. Haluan lahtua 10kg, tulla itsevarmemmaksi ja enemmän “omaksi itsekseni”. Haluan löytää oman ääneni ja oppia käyttämään sitä paremmin. Haluan löytää oman polkuni jota seurata. En halua enää nöyristellä, odotella sivussa ja odottaa kiltisti vuoroa. Nyt on mun vuosi ja aijon myös toteuttaa sen täysillä! Kun täytän toukokuussa 18 haluan olla niin tyytyväinen itseeni kun vain voin, en täydellinen mutta tyytyväinen 😉

 14. Haluan saada takaisin kilot ja lihakset, jotka putosivat pois työstressin ja syömättömyyden takia. Lisäksi haluan ehdottomasti lopettaa tupakoinnin, joka myös töiden takia tuli takaisin..

Leave a Reply

Your email address will not be published.