2. MAKE A PLAN

Oletteko miettineet uudenvuodenmuutostanne? Hyvä. Nyt kohtaa seuraava askel. On aika tehdä suunnitelma.

1. THINK & WRITE

2. MAKE A PLAN

3. coming tomorrow…

Elämäntapamuutoksissa on tärkeä ymmärtää, ettei kaikkea tarvitse tehdä yksin. Isoissa muutoksissa kannattaa hakea ulkopuolista apua. Mitä tarvitset elämääsi jotta onnistuisit? Tietoa, tukea, tukihenkilön, muutoksia ympäristössäsi…?

Juttele ihmisten kanssa, jotka ovat käyneet läpi samankaltaisia muutoksia. Soita henkilöille, joita ihailet. Lue kirjoja menestyksestä ja onnistumisesta. Hae netistä tietoa. Uskalla olla aidosti kiinnostunut ja ilmaista kiinnostuksesi muutosta varten. Ihailetko jotakuta urheilijaa tai julkisuuden henkilöä? Laita heille suoraan viestiä ja kysy miten he ovat onnistuneet (jos heiltä löytyy julkinen sähköposti). Usein moni ajattelee, että menestynyt henkilö on aivan eri maata kuin me, mutta ovathan nekin aloittaneet nollasta ja tehneet töitä menestyksensä eteen. Kuka vaan voi onnistua. Muistakaa kaikissa tilanteissa olla hieman kriittisiä ja miettiä miten löytämänne neuvot sopivat juuri teidän elämäänne vai sopiiko? Palkkaa itsellesi valmentaja, tapaa ravintoterapeutti, liity salille, aloita uusi harrastus, varaa aika terapeutille, lähde yksin viikonloppulomalle, avaudu jostakin vaikeasta asiasta, joka on häirinnyt sinua pitkään… Tee se mitä tiedät, että sinun pitää tehdä! Joskus vaikeat asiat voivat tarrautua meihin kiinni jolloin emme pääse elämässämme eteenpäin.

kk

Olkaa suunnitelmallisia ja ottakaa kalenterinne käteen. Jos teillä ei ole kalenteria, suosittelen vahvasti sellaisen hankkimista. Pistäkää kalenteriin ylös muistutuksia tavoitteestanne. Treenikerrat kalenteriin? Viikottaiset terveelliset ruoka-ostokset tiettyinä päivinä? Varatkaa aikaa sille tietylle uudelle käyttäytymiselle, joka vie teidät lähemmäksi tavoitettanne. Muistakaa, että suuret muutokset eivät tapahdu hetkessä, joten olkaa realistisia ajan kanssa. Täyttäkää kalenteri kesään asti. Silloin näette samalla, että joka päivä ei tarvitse ylisuorittaa vaan tärkeintä on, että suunnitelma on pysyvä ja että teistä löytyy kärsivällisyyttä. Laittakaa kalenteriin myös tsemppaavia lauseita, kuten  “pääsen joka päivä lähemmäksi tavoitettani” ja “olen kaunis ja paras versio itsestäni”.

Muuttakaa itseänne, ei muita.

Huomenna jatketaan!

 

Kuva: Sandra

x Steffi

Leave a Reply

Your email address will not be published.