Arjen ruoka-annoksia ja mietteitä ruokailusta

matOlen taas ottanut hieman kuvia ruoistani, niistä tulee välillä kyselyjä 🙂 Usein puhutaan ruokavaliosta ja monet kysyvät dieeteistä ja millä tavalla syön. Salaisuukseni on, ettei minulla ole mitään salaisuutta. Syön paljon ja melko terveellisesti. Minulle sana terveellinen tarkoittaa paljon. Se tarkoittaa mm. että ruoka on ravinnerikasta. Se tarkoittaa kuitenkin myös, että ruoka ei tuo minulle stressiä. Uskon vahvasti siihen, että ns. täydellisestä ruokavaliosta saa epätäydellisen jos siitä stressataan ja jos se vie energiaa. Suuren urheilumäärän takia terveellinen ja sopiva ruokavalio tarkoittaa minulle myös sitä, että se tukee tavoitteitani ja kehittymistäni.

mat2

Vaikka te ette urheilisi tosi paljon, niin on edelleen tärkeä syödä kunnolla, että jaksaa duunissa ja arjessa. Jos suunnitelmana on laihtua, niin kaloreista voi karsia valitsemalla kevyempiä tuotteita ja katsoa hieman annoskokoja. Kasviksia lisäämällä myös saadaan aterioista usein kevyempiä. Kun itse laihdutin, muistan jättäneeni osan rasvoista vähemmälle, kuten kastikkeet ja voit. En silloin juonut kaloreitani (mehuja, maitoa…) ja pidin ainoastaan yhden herkkupäivän viikossa. Tuo on perinteinen tapa päästä parista kilosta eroon ja se toimii. Liikunta tuli elämääni säännöllisesti ja se oli minun matkassani tärkein tekijä laihdutuksessa.

mat4

Olen pian tekemässä hyvin laajaa postausta palautuksessa. Siitä tulee jopa kymmenen postauksen setti! Siinä puhun hieman miten palaudun nykyään urheilusta ja mitä teen eri lailla kuin ennen, tai ainakin pyrin tekemään eri lailla. Asiaa on ruoasta, lisäravinteista, unesta… jne. Puhun myös rehellisesti kompastuskivistä ja mitä olisin voinut tehdä aikaisemmin paremmin. Paljon urheilevien on hyvä lukea postaukset tosissaan, ettette joudu itse käymään läpi samoja virheitä! 🙂  mat5

Jos haluatte reseptiä jostain ruoista, niin heittäkää siitä kysely inboxiin! 🙂

Have a great thursday!!!

x Steffi

11 comments

 1. Saisko tuosta kalakeitosta reseptiä minkä kuva instagramissakin näytti olevan. Näyttää herkulliselle! Nam!:)

 2. Hyvän näköisiä, aika tavallisia ruokia 🙂 Kivaa, että on vielä treenibloggareita, jotka eivät syö niin kamalan kummallisesti 🙂

 3. Ihania, niin TAVALLISIA ruokia eikä mitään hifistelyä, peukutan! 🙂 Peukutan myös tulevaa palautumispostausta, sillä tänä keväänä minulla on ollut ensimmäistä kertaa kunnolla ongelmia palautumisen kanssa ja olen aivan hämmentynyt, kun ei meinaa auttaa syöminen eikä muukaan. Sitä siis odotellessa 🙂

 4. Koska olet tekemässä postausta palautumisesta, ajattelin kysyä tästä “no pain no gain” ajattelusta. Oman kaveriporukan keskuudessa tämä siis on vedetty siihen pisteeseen, että jalkapäivien jälkeen ihmiset valittavat, miten on vaikea istua vessanpöntölle tai edes kävellä kunnolla. Onko treenipäivän jälkeisellä kivulla oikeasti niin suuri merkitys? Onko kipu ns. mittari hyvästä treenistä? Entä miten tällaiset jäätävät lihasjumit vaikuttavat palautumiseen? Onko esimerkiksi järkevää lähteä treenaamaan jo valmiiksi kipeitä lihaksia? Olisi kiva jos voisit ottaa aihetta esille, sillä itse olen ruvennut miettimään, onko järkeä treenata lihakset niin kipeiksi, että palautumiseen kuluu valtavasti enemmän aikaa.

 5. Komppaan: sopan reseptiä toivotaan täälläkin 🙂
  Å som många andra konstaterat: kivan när ens EN sportbloggare äter normalt 🙂

 6. Saat minut ihan herkistymään ja ajattelemaan asioita elämästä, miten voisin tehdä jotkin asiat aivan toisin. Luen paljon blogeja, useassa kannustetaan gluteiinittomaan, maidottomaan ja kirotaan leipä/hedelmät alimpaan maan rakoom. Hyi niitä. Helposti omaksun näiden blogejen oppeja; vuoroviikoin leipää, joskus gluteiiniton, joskus sitten ruoka överit taas joskus vajarit. Hyi minua. Onneksi on teitä jalat maassa olevia esikuvia, kiitos siitä! Uskon, että en puhu vain omasta puolestani kun sanon sinunkin pelastavan monen (nuoren tytön) ikuisuuksien ruokakamppailulta näyttämällä esimerkkiä! Terveellisyys ei ole vaikeaa, kiitos tästä opista <3

 7. Ensin imee itteensä vaikutteita ties mistä, iho-ongelmat maitotuotteista, suolisto pilalle leivästä ja ainiin glykeeminenindeksikin on kamalan korkea, voinkohan syödä hedelmiä fruktoosin takia (+ rajoita määrä kahteen päivässä) , älä syö hiilihydraattipitoisesti aamulla (mutta entäs jos tekeekin mieli aamupuuroa), pähkinöitä pieni kourallinen päivässä (mutta ei enempää ja entäs jos onkin iso käsi)..
  Ite kiinnostuin ravinnosta enemmän vuosi sitten ja aloin syömään paljon kasviksia, mistä kyllä edelleenkin pidän kiinni. Lopulta johti kuitenkin siihen että paino putos 10 kiloa, hormonitoiminta on menny sekaisin ja ruokaahdistus jäänyt päälle. Sitten tulee vedettyä karkkiövereitä kun nyt tän kerran sallin itselleni sen ja noh, olo ei oo kummonen sen jälkeen.

 8. Ihanaa. Olen niin samaa mieltä mietteidesi kanssa ruokailusta.. Stressaaminen kertoo melkein aina, että jotain ruokavaliossa tai suhtautumisessa ruokaan on hiukan pielessä. Lisää perusjärkevää ruokailua ja energian saannista huolehtimista, herkuttelu kerran viikossa – onnistuu! Iso hymy, tykkäys ja peukku!

 9. Kiitos postauksesta! En yleensä tykkää lukee mitään fitness-blogeja, koska ne ei inspiroi mua yhtään. Mua ei kiinnosta jouda viherpirtelöitä, vetää maustamatonta rahkaa ja liikkua 7h päivässä. Vaikka sä treenaat tosi paljon ja tähtäät kisoihin niin sun blogiin on helppo tulla myös tälläisen tavis sohvaperunan.

  Mulla on menossa elämäntapamuutos ja -8kg -projekti. Elämäntapamuutoksessa on mm päivärytmin, ruokarytmin ja ruokavalion löytäminen. Haluan, että kun olen pudottanut kilot ne eivät tule takaisin enkä halua jojoilijaksi. Haluan löytää tasapainon terveelliselle elämälle ja herkuttelulle.

  Ärsyttää se, että laitoin mm. kaverille kuvan hyvästä rahkasta mitä ostin. Vastaus “joo tosi hyvää, mut siin on sokerii. se on pahempaa kun rasva :/” Huoh. Jokaisen ruuan pitäis nykyää koostua ilmasta ja vedestä että sitä vois syyä. Eilen söin ekaa kertaa 5 krt päivässä (hyvä minä!) ja tänään tulee toinen päivä. Uskon että iltapalaksi vedetty maustettu rahka on pienempi paha kuin iltapalaksi syöty suklaalevy. Säännöllinen ruokailu pitää hoikkana.

  Joka tapauksessa kiitos inspiroivasta blogista ja aurinkoista kevättä!

 10. Moikka Steffi! Ensinnäkin, kiitos ihanasta blogista! Olet ainut treenibloggaaja jota oikeasti jaksan lukea, sillä en voi sietää bikini fitness hömpötystä ja haluan lukea treenistä ja syömisestä nimenomaan hyvän olon enkä ulkoisten tulosten kannalta 😉 Semmonen kymysys olisi, että voisitko mahdollisesti tehdä postauksen siitä, , miten normi kotiruokaan voisi tavallaan “piilottaa” kasviksia, niin että niitä tulisi syötyä lisää? Tykkään itse syödä mahdollisimman rennosti mutta huono omatunto kolkuttaa noiden vihannesten kohdalla. En tykkää niiden mausta juuri ollenkaan, ainakaan salaatin tai höyrystettyjen vihannesten muodossa ja olisi mukavaa oppia syömään niitä enemmän!

Leave a Reply

Your email address will not be published.