Lukijakysymys – Lihakset aina rikki treenin jälkeen?

Screen Shot 2015-02-11 at 10.55.43 AMMoikka Silvia! Kiitos kysymyksestä, koitan vastata sulle parhaani mukaan.

Ensinnäkin hyvä homma, että olet alkanut miettimään treeniä kokonaisvaltaisena asiana. Se tulee usein luonnollisesti mukaan tekemiseen, kun ollaan treenattu hetki. Ravinto ja lepo ovat tosiaan kaksi asiaa, joihin kannattaa kiinnittää huomiota palautuksen ja kehityksen kannalta. Voidaan katsoa pari muuta asiaa, jotka voisit lisätä viikkoosi, jotta palautuminen olisi optimaalisempaa. Näin sinun lihakset eivät mahdollisesti olisi aina niin rikki.

Kevyempiä treenejä olisi hyvä tehdä välillä, kuten pohdit itsekin. Pidemmät, pitkäkestoiset treenit, kuten hölkkä tai uinti ovat hyviä vaihtoehtoja. Olen itse aikaisemmin ollut enemmän “täysillä tai täyslepo”-tyylinen tyyppi. Nykyään kuitenkin olen nojautumassa enemmän palauttaviin ja peruskestävyyttä harjoittaviin treeneihin pari kertaa viikkoon. Syynä on mm. tehokkaampi palautus, tämä saattaisi olla sinullekin fiksu vaihtoehto. Toinen asia, joka tuli mieleen olisi parempi lihashuolto. Voisitko käyttää foamrolleria ennen ja jälkeen treenin? Urheiluhierojallakin voit käydä. Hyvät alkulämmittelyt ja loppuverryttelytkin on hyvä tehdä. Jos teet kovan lihaskuntotreenin ja menet heti sen jälkeen esim. kotiin makaamaan, niin voi olla, että lihakset menevät helpommin jumiin.

IMG_1376

Kuva: Pezhman Eskandari // Malli: Arto

Pieni lihaskipu kuuluu treeniin, mutta jos kivun ei pitäisi olla säännöllisen harjoituksen ohella sietämätön…? Jos jokaisessa treenissä on jotain uutta ärsykettä, niin on normaalia, että tunnet aina seuraavana päivänä tehneesi. Mutta jos allaolevat palautuskeinot ei toimi, voisit käydä urheilulääkärin vastaanotolla.

Toivottavasti näistä oli jotain hyötyä. Tsemppiä!

 

ps. olen pian tekemässä pitkää postausta tämänhetkisistä palautuskeinoistani.

x Steffi

3 comments

  1. Jos vaihtelee harjoituksia paljon (kuten kysyjä) niin lihakset eivät pääse tottumaan liikkeisiin ja liikeratoihin ja tulevat jatkuvasti uutena haasteena lihaksistolle. Lihastuntuman ja domsien kannalta on ihan eri asia vaikkapa kyykätä kolme-neljä kertaa viikossa tai pari kertaa kuukaudessa. Jos treenit tekee vielä erittäin kovina niin shokki on lihaksille vielä monin verroin rajumpi.

  2. Kiitos paljon vastauksesta, oli hyötyä! Vaihdoin salille josta löytyy foamrollerit, näistä olen saanut suuren avun sekä parantanut alku- ja loppuverryttelyjä, toimii 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.