Fuck them skinny bitches?

On olemassa yksi aihe, josta olen halunnut kirjoittaa pitkään mutten jostain syystä ole löytänyt siihen sopivaa hetkeä. Tämä olisi sopinut naisten päivän kunniaksi myös tänne. Nyt haluan kuitenkin kirjoittaa tästä vihdoinkin! Laitoin hetki sitten instagramiin seuraavan kuvan:fcef52132e3c49f5e8452b071fc52f62

Siitä tuli mieleen, että on tärkeä puhua hieman naisten (ja miesten) erilaisuuksista. Joskus kun halutaan hakea hyväksyntää jollekin asialle, niin tyrmätään vastakohta alas. Tässä postauksessa puhun siitä, miten lihaksikasta tai kurvikasta kroppaa joskus ylistetään laihan kropan ehdoilla.

Näen joskus, että lihaksikasta tai kurvikkaampaa kroppaa yritetään laittaa parempaan valoon tyrmäämällä siro kroppa alas. Haetaan sille omalla ihanteelle tai mielipiteelle valtuuksia lyömällä vastakohta alas. Eihän siinä ole mitään järkeä??! Mikä tekee lihaksikkaista tai kurvikkaista vartalonmuodoista niin ylivoimaisen, että jonkun toisen olemus on alempiarvoinen ja muutoksen tarpeessa?

I’m bringing booty back, go ahead and tell them skinny bitches that” ja “…fuck them skinny bitches“. Kuka tietää mitkä biisit kyseessä? Radiossa olleet jätthittejä. Nämä ovat ihan meneviä biisejä, mutta jos noihin lauseihin hieman paneudutaan, niin eiväthän ne anna kaikkien kukkien kukkia. Ne hakevat vain epävarmalle itsetunnolle pönkitystä ja varmasti tuovat joillekin sirommille tai laihoille ihmisille hetkittäisesti huonon mielen. Ei näin!!! 🙁

sqq

Ei näin…

Siskoni on pienempi, kuin minä. Hän on aina ollut sirovartaloinen ja häntä on joskus siksi myös epäilty syömishäiriöstä. Hän on rakenteellisesti pienempi, kun minulla taas on leveämmät hartiat ja nykyään lihaksikkaampi vartalo urheilun takia. Painoeroakin on n. 15kg. En halua että hän, tai kukaan muu pienempi, tuntee alemmuuskompleksia “fitnessbuumin” yhteydessä. (ps. hän on antanut minun luvan puhua näistä asioista, itsekin kun hän mediassa on).

stefsand

Voin mielelläni kuunnella treenijuttuja ja puhua niistä, mutta minulle on loppujen lopuksi ihan sama miten joku treenaa tai ei treenaa, ei se muuta mielipidettäni heistä ihmisenä. En tuomitse ketään treenaamattomuuden takia. Olen sitä mieltä, että urheilu tekee (lähes) kaikille hyvää, mutta jos siskoni mielestä kaikkien naisten pitäisi käyttää korkokenkiä, niin en mä sitä kuitenkaan usein tee eikä häntä se haittaa 😀

On tietenkin hyvä idea pyrkiä terveelliseen painoon, jotta riski sairastua vähenee. Urheilu toimii usein auttavan tekijänä monessa asiassa. Itsetunnon parantamisessa se voi myös toimia, mutta mielestäni on väärin saada valtuutta itsetunnolleen haistattamalla vastakohdalle pitkät.

this-always-this-finally-a-real-woman-post-i-can-get-behind_ai-as_0

Useamminhan ollaan törmätty vastakohtaiseen ilmiöön, eli siihen, että isokokoisempia lyödään lyttyyn saamalla hoikalle itselleen valtuutta. Se on ihan sama asia kummin päin asia menee. Saa ihannoida mitä ja ketä vaan, mutta ei muita pilkkaamalla, eihän?

Kuten tiedätte, blogistani saa ideoita ja toivon mukaan inspistä treenaamiseen. Se on ollut idea vuodesta 2012 asti. Tänne ei pidä tulla ottamaan paineita tai vähättelemään itseään. Täällä näkee lihaksia ja kovaa treeniä sekä järkevää syömistä. Niistä en kuitenkaan kirjoita pilkkaamalla jotain muuta.

Hoikat vartalot ovat aikasemmin olleet trendi, nykyään vahva keho ja lihakset ovat trendikkäitä. On hienoa, että vahva vartalo hyväksytään yleisesti ottaen nykyään, mutta vartalontyyppejä ei saisi mollata fitnessbuumin yhteydessä. Fitnessbuumi on tuonut paljon hyvää, mutta ei anneta sille mahdollisuutta tyrmätä laihempia alas!

Olit sitten siro tai fyysisesti vahva tai minkä rakenteinen vaan, tärkeintä on olla henkisesti sujut itsensä kanssa.

ps. tässä postauksessa oli paljon kirosanoja, pahoittelut siitä.

x Steffi

20 comments

 1. Erittäin hyvä teksti vähän puhutusta aiheesta. Ihailen tuollaista ajattelevaisuutta ihmisessä. 🙂

  Itse olen juuri sellainen siskosi kaltainen kropaltani. Sellainen, että ei tartu läski mutta eipä sitten oikein lihaskaan. Olen nykyään ihan fine asian kanssa, ja pyrin keskittymään hyviin puoliin kropassani, esim. siihen, että vaikka kehonpainoliikkeet salilla tai juokseminen ovat kevyelle helpompia. 🙂 Silti joskus olen aavistuksen pahoittanut mieleni kun olen törmännyt esim. blogeissa/muussa somessa ennen-jälkeen -kuviin, joissa aiempaa hoikkaa, lihaksetonta kroppaa haukutaan “narukädeksi” tms. Vaikka huimaakin muutosta on mahdollista saada aikaan, niin ihmisillä kuitenkin vaan on erilaiset ruumiinrakenteet, joiden puitteissa ne muutoksetkin tapahtuu. 🙂

  Kiitos blogistasi, siitä välittyy että haluat kohdella itseäsi ja muita hyvin! <3

 2. Olin maanantaina Nicki Minaj’n keikalla Tukholmassa. Oli kyllä ihan mahtava keikka ja Anaconda oli erittäin viihdyttävä biisi livenäkin 😀 Mua jotenkin rasittaa, kun tosta biisistä puhutaan siihen malliin et se jotenkin dissais laihoja ihmisiä. Toi on hip hop-artistin biisi ja hip hopin yks kulmakivistä on dissaus, eiks nii? Aina puhutaa siit kuinka ite on kovempi ja parempi. Sen takia siin ehkä käsketäänki fuck them skinny bitches koska ite Nicki ei oo sellainen. Ja Anaconda biisinä todellakin vaan ylistää isompia muotoja. Kapeampaa vartaloa ylistetään sitten kaikkialla muualla (elokuvat, tv, lehdet, mainokset, you name it). Ei se oo skinny bitcheiltä yhtään pois. Ja jos on niin sitten niil on jotain ongelmia.
  Mut tosiaan, se on kyllä vähän kummallista, että pitää laittaa erilaisia vartaloita paremmuusjärjestykseen. Mut niin se elämä kai menee. Kaikilla on omat mieltymyksensä. Jotenkin vaan toivoisin et ihmiset oppis vähän relaamaan eikä otettais kaikesta nokkiinsa. Musta myös tuntuu, että tää vartaloiden vertailu näin äänekkäästi on enempi vain tämmönen some/nettijuttu. Harva kuitenkaan kävelee tuolla kadulla huutaen ja julistaen omaa kauneusihannettaan. Toki heitäkin löytyy. Siihen vinkkinä vaan, että älkää antako kenenkään arvostella teidän ulkonäköä. Jos joku haukkuu teitä oman ulkomuotonne takia niin let them know minkälaisia idiootteja ne on kun arvostelevat muita. Ei se maailma muuten muutu 🙂
  Ja Steffi, voit olla siitä ainakin ylpeä, että mä en ota sun blogista minkäänlaista stressiä omassa elämässä. Tykkään sun rennosta otteesta ja varsinkin siitä kun täällä ei julisteta kurinalaista dieettiä ja ulkonäkökeskeistä treeniä. 🙂

 3. Nyt oli niin järjettömän hyvä ja asiapitoinen postaus ettei mitään rajaa! KIITOS!

 4. Kivasti kirjoitettu! Näin miehen näkökulmasta katsottuna on myönnettävä että en ole koskaan edes tullut ajatelleeksi tuota teidän siskosten välistä ruumiinrakenteellista eroa ennen tätä

 5. Kiitos tekstistä!

  Olen niin samaa mieltä! Joudun itse kuuntelemaan surullisen usein, miten kurvikkaat ystäväni dissaavat laihoja naisia vieressäni (“Sillä ei oo mitään tissejä”, “Se näyttää ihan 12-vuotiaalta pojalta”). Olen itse urheilullinen, eikä ole niitä muotoja minullakaan… enkä ole edes laiha. Itse olen ruumiinrakenteeltani aika samantyyppinen kuin sinä, siskoni on taas todella kurvikas. Inhottaa, kun meitä vertaillaan ja useimmiten siskoni eduksi. Myös jotkut miehet ovat vähätelleet treenamistani tyyliin “Etkö pelkää, että tulet liian lihaksikkaaksi?”. Miksi? Miksi nainen ei saa olla lihaksikas? Ja miksi lihakset ovat naiseudesta pois. En koe olevani mitenkään vähemmän nainen nyt, kun nostan maasta 120 kiloa, kuin sillon kun tanssin discotanssia. Tuntuu oudolta, että toisaalta yritetään muokata kauneusihannetta hyväksyvämpään suuntaan, mutta aina sen täytyy olla joltain vartalotyypiltä pois. Puhut asiaa!!!

 6. Kiitos hyvästä tekstistä! Ite olen ollut todella laiha ja saannut kuulla siitä paljon arvosteluja ja nälvintää päin naamaa.. Se tuntui pahalta. Enkä minäkään käskenyt muita ehkä ylipainoisia liikkumaan ja syömään vähemmän. Nykyään olen hankkinut lihasta ympärilleni ja arvostelu on jäännyt vähemmälle. Kiitos vielä, tämä on aihe josta ei juuri missään puhuta!

 7. WORD kvinna, WORD!
  Att skönhetsidealen växlar så otroligt har gjort det ännu svårare att godkänna sig själv och perosnligen kan jag erkänna att jag fastnat för Kate Moss-idealet, vilket i själva verket är friskt bara för dem som från barnsben “fötts” och alltid varit små och sirliga (som din syster). Dagens Fitness-kroppsideal med muskler och former är lättare att passa in in ifall man hör till dem som alltid varit grövre till kroppsbyggnaden, vilket jag tycker är bra (å friskare) 🙂 Mitt eget problem är att jag egentligen hör till den “skrodegare” varianten, men har för länge följt och ihannoinut (sori va heter de på svenska?) Kate Moss-stilen. Fy apan så svårt det kan vara att godkänna att a) man hör till de större, b) att ha mer former är mode, “in” och snyggt – å Absolut friskare för min utgångspunkt! Borde nu försöka få tillbaks mina muskler igen och tycker de e skönt å inse att jag fått mina tankar ändrade så att jag redan ihannoi mer det “större” å muskulösa än det spinkiga.

 8. Just näin! Tykkään sun tavasta ajatella. 🙂 Mä olen aika muodokas ja mulle oli tosi vaikeaa kun joitakin vuosia sitten kauneusihanteena oli hoikkuus. Oma olo tuntui lihavalta lähes aina. Nyt kun laihuus on väistynyt kurvien ja lihasten tieltä ei silti tule mielenkään halventaa ketään jonka vartalo ei tällä hetkellä ole “in”. On ylipäätään aika surullista että ruumiinrakenne voi olla muodikas, se aiheuttaa varmasti monille riittämättömyyden tunnetta.

 9. Ihana, ihana postaus. Kiitos! Itse olen vartalotyypiltäni siro, niinkuin joku aiemmin sanoikin että “läski ei tartu mutta ei myöskään lihas”, ja minulla on ollut aiemmin usein melko huono itsetunto sen takia. Vertailen itseäni lihaksikkaisiin, kurvikkaisiin naisiin ja pidän iseäni huonompana kuin he – miksi? Varmasti juuri sen takia, että sirous lytätään lihaksikkaan rinnalla. Nykyään olen jo melko sujut itseni kanssa kunhan pääsen treenaamaan säännöllisesti, mikä tuo minulle henkisesti hyvän olon. Jos taas treenitaukoa tulee, alan voida huonosti ja katsomaan itseäni peilistäkin eri tavalla – pitkänä, epäsopusuhtaisena, hoikkana ja kömpelönä.
  Ihanaa kevättä Steffi, annat paljon inspiraatiota ja motivaatiota olemalla juuri sinä 🙂

 10. Super inlägg!!

 11. En koskaan, siis oikeasti koskaan kommentoi blogeihin, joita kuitenkin luen aika paljon. Mutta nyt teen poikkeuksen.
  Ai-van mahtava kirjoitus. Kirjoitat kauniisti ihmisten erilaisuudesta ja ulkoisista ominaisuuksista, jotka kuitenkin ovat vain pieni osa meitä kaikkia. Tätä oli ilo lukea!

 12. Mulla on vähän jakomielitautinen olo tuon suhteen kumpaa ns. ihannoin enemmän, lihaksia vai normaalipainoista siroutta. Olin lapsena kuitenkin tosi rimpula ja se oli ihan kivaa. Pari vuotta sitten salittelin itelleni hauviksen ja sekin oli ihan kiva. Nyt en oikeen osaa päättää mihin tähtään, joka tapauksessa laihtua pitää.

  Mari / http://kaduilla.fi/marih

 13. Mahtava postaus! 🙂

 14. Juurikin näin! Puhut täysin asiaa! Usein esim urheilublogeista saa olotilan et kaikki tai ei mitään eli urheillaan sata lasissa ja elämä on täynnä sitä! Nyt ite ku alottanu täyspöivätyön niin urheilulle on ollut haastava löytää rutinoitunutta paikkaa ja aikaa mikä tulee ajan kanssa! Myös urheilublogien lukeminen on jäänyt tästä johtuen koska ne on vaa herättänyt ahistusta et vitsi oon huono ihminen! Eli kenenkään elämäntyyli ei ole se juuri oikea tai ulkonäkö vaan jokainen ollaa yksilöitä 🙂 toivepostayd ois et kuinka esim toimistotyöhö sais yhistettyä kivasti työn ja välipaloista jne 🙂 kiitos parhaasta blogista!!

 15. Kiitos tästä kirjoituksesta! Tosiaan tässä oli tuotu kauniisti esiin ihmisten erilaisuus, kuten joku aiemmin kirjoitti. Toisen ulkonäön kommentoiminen negatiiviseen sävyyn on aivan yhtä loukkaavaa riippumatta siitä, kohdistuuko se lihavuuteen/laihuuteen/lihaksikkuuteen tai lihaksettomuuteen. Ehkä usein ihmiset ajattelevat, että hoikille ihmisille kommentoiminen on ok, koska laihuus on jotenkin sosiaalisesti hyväksyttävämpää kuin lihavuus. Ainakin omalla kohdallani kommentit laihuudesta ovat saaneet jopa jännittämään esim. syömistä seurassa, kun tasaisin väliajoin saa kuulla kommentteja siitä, miksi syö terveellisesti tai ei ota aina tarjottuja herkkuja, vaikka on laiha. Siksi voi myös kuvitella, miltä jatkuva arvostelu tuntuu ylipainoisista ihmisistä.

 16. Tykkäsin, todella hyvin kirjotettu. Ehkä siskosi ottaminen esimerkiksi antoi lukijoille vielä vähän enemmän lisää pohjaa puheillesi. Hyvä sinä! 🙂

 17. Jep, tuossa All about the bass -biisissä myös laihojen vartaloiden “dissaamisen” lisäksi häiritsee se, että siinä naista määritetään yhä miesten kautta “boys like a little more booty to hold at night…”. Toisaalta, kun alkaa miettiä hyvin monien listahittilaulujen sanoituksia tarkemmin, niin aika monissa on kyseenalaista moraalia ja erilaisia halventavia sanoituksia… Tulee myös mieleen se Blurred Lines -kohu. Mutta on kuitenkin hyvä, että näihin tartutaan ja asioita mietitään 🙂 kiitos hyvästä kirjoituksesta Steffi!

 18. Loistava kirjoitus, KIITOS!

 19. “I’m bringing booty back
  Go ‘head and tell them skinny bitches that
  No, I’m just playing, I know you think you’re fat
  But I’m here to tell you…
  Every inch of you is perfect from the bottom to the top”

  Tossa muuten käyttämäsi kohta kokonaisuudessaa kyseisessä biisissä. Eli Megan Trainor mielestäni ei dissaa laihoja tässä vaan ymmärtääkseni kehoittaa heitäkin arvostamaan itseään.

 20. Kiitos hienosta tekstistä! Usein itsekin mietin mikä ja kuka minun pitäisi olla. Mistä syistä ja kenen takia toimin ja muokkaan itseäni?
  Kirjoitin bloggauksesi innoittamana tekstin omista pohdinnoistani: tekstin löydät alla olevasta osoitteesta.

  https://ireachforthestars.wordpress.com/2015/03/25/kuka-ma-saan-olla/

Leave a Reply

Your email address will not be published.