Palautumispostausarja – 2. RUOKA

Palautumispostaussarja jatkuu. Nämä postaukset käyvät läpi tärkeitä osia palautumisesta, joita olen itse oppinut ja opiskellut parin vuoden aikana. Nämä ovat osittain myös henkilökohtaisia mielipiteitä, eli mikään ei ole kivenhakattua. Ottakaa näistä vinkkejä, mutta älkää välttämättä tehkö kaikkea mitä itse teen.

Postaukset eivät tule tärkeysjärjestyksessä, mutta alussa keskityn suurempiin asioihin ja loppua kohden homma menee enemmän hifistelyksi. Hifistelypostaukset ovat juuri sitä hifistelyä, eli ei mitään elintärkeää, mutta mahdollisesti tietyille henkilöille hyviä pointteja jotta palautuksesta saisi mahdollisimman tehokkaan.

2. RUOKA

DSCN0266

Kuten varttuneimmat lukijat tietävät jo hyvin, en harrasta dieettejä, kaloreiden laskemista enkä minkään ruoka-aineen kieltämistä. En tavoittele matalampaa rasvaprosenttia, kun nyt. Blogissa olen halunnut tuoda tämän esille ja näyttää, että ruoasta stressaaminen on epäterveellistä itsessään ja usein tiukat säännöt johtavat juuri siihen pakonomaiseen ajatteluun jolloin ruoka on koko ajan mielessä. Pahimmissa tapauksissa se voi johtaa syömishäiriöihin tai/ja jojo-laihduttamiseen, joka ei ole terveellistä.

Paljon treenaavan ruokailu on tärkeä olla riittävää, säännöllinen ja laadukas. Nämä ovat melko yksinkertaisia asioita, mutta itse toteutus ei aina ole helppoa.

On turha odottaa ihmeitä erikoisruoista ennen kuin peruspilarit ovat kunnossa. Sitten kun perusasiat saadaan kuntoon, niin erikoisruoista voi olla hyötyä. Annan esimerkkejä; Paljon urheileva ei saa tuloksiaan ylös vaikka kuinka treenaa. Hän treenaa joka päivä, mutta nukkuu aivan liian vähän ja syö liian vähän. Ylipainoinen ei onnistu laihduttamisessa joten alkaa juomaan ns. rasvaa polttavaa vihreää teetä ja tekemään n. rasvaapolttavia aamulenkkejä, mutta syö ensimmäisen kerran vasta puolenpäivän jälkeen ja illallisella ahmii itsensä täyteen suunnattomilla annoskokoilla ja siihen vielä jäätelöä päälle. Nämä olivat vain esimerkkejä, mutta toin ne esiin, jotta teksti olisi ymmärrettävää.

Tuon myös hieman omia ruokailuja esiin. Minulla on välillä jopa hieman haastavaa saada tarpeeksi ruokaa syötyä, koska kulutus on melko suuri. Kun haluaa kehittyä urheilijana, saada kuntoa ylös ja/tai vielä lisätä voimaa, niin ruoan kanssa ei voi säästellä. Ruoan laatu ei tällähetkellä ole minulle se tärkein asia, vaan suklaata tulee syötyä useasti viikossa ja koitan lisätä ruokailukertojen määrää. Katson, että saan proteiinia jossakin muodossa mieluiten jokaisessa ruoka-annoksessa. Syön pekonia ja hampurilaisia, juon punaista maitoa ja mehuja. Keskityn eniten toki laadukkaaseen ruokaan, mutta jos minun pitäisi illallisella päättää olla syömättä tai syödä mäkkäri-ateria, niin valitsisin sen mäkkäri-aterian.

7P4A9032

Älkää siis unohtako perusteellista ja riittävää syömistä. Vika voi löytyä sieltä jos tuntuu ettette palaudu kunnolla.

x Steffi

8 comments

 1. Hei, olisin halunnu kysyä että kauan oot harrastanu crossfittiä? 🙂

  • Kilpailumielessä ja CF-saleilla olen käynyt nyt 1,5 vuotta. Ennen sitä tein salitreeniä pari kertaa viikkoon+lenkkejä normi salilla 🙂

   x Steffi

 2. Mulle on myös melko haastavaa syödä riittävästi, sillä “pärjään” vähemmälläkin ruualla, jolloin syöminen ei tule niin usein mieleen/en syö tarpeeksi isoja annoksia. Tämän huomasin kun ihmettelin, miksi en tahtonu palautua kunnolla ja päätin muutaman päivän ajan laskea enegian kulutusta ja -saantia, olin monena päivänä melko rajalla tai liian vähällä energialla. Tietoisesti täytyy miettiä päivittäin, että syö tarpeeksi 🙂

 3. Haluaisin syödä rennosti, mutta stressaan sitä Saanko joka aterialla tarpeeksi proteiinia. Tuntuu että kroppa alkaa pehmetä heti kun päätän syödä rennosti mutta terveellisesti,käykö sinulle näin? Olen ollu kaksi kertaa valmennuksessa jossa punnittiin ruuat, tästä punnitsemisesta on vaikea päästä eroon koska helposti ajattelee syövänsä sitten liikaa tai liian vähän 🙂 pitäisi varmaan vaan heittää puntarilla menemään 😉 kiitos huipusta blogista:)

  • Minulla ei ole samanlaisia tuntemuksia ja haluaisin vahvasti uskoa, ettei kehosi oikeasti pehmene niin nopeasti vaikka siltä tuntuu. Kehoa kuuntelemalla oppii ajan kanssa syömään ja elämään ilman puntaria ja stressiä. Katsot vaan, että proteiinia tulee jossakin muodossa, niin olet jo hyvällä tiellä. Paljon tsemiä.

   Kiitos 🙂

   x Steffi

 4. Mulla on täysin samanlainen ruokafilosofia kuin Sulla kun. Kaikkea saa syödä ja mitään ei punnita. Välillä on jotenkin vaikeaa saada riittävästi ruokaa nassuun päivän aikana ja siinä mulla on petrattavaa. Crossfit on niin kuluttava laji ettei kilojen kertymistä todellakaan tarvitse huolehtia! Toista oli punttivuosina. Jouduin punnaamaan ja laskemaan kaiken ja silti paino nousi todella herkästi.

  • Se on se CF joka on opettanut hyville tavoille ruokailussa. Samat tuntemukset, kun sullakin!

   x Steffi

 5. Hei, mitä mieltä olet maidottomista jogurteista esim ilta tai välipalana? Haluaisin kokeilla maidotonta ruokavaliota, sillä olen kärsinyt koko talven kurkkukivusta sekä limaisuudesta. Voisiko tämä johtua maitotuotteista, rahkasta esim? Onko Kuinka ‘vaarallista’ jos joskus ruualla ei saa proteiinia tarvittavaa määrää? Olisiko sinulla antaa vinkkejä mitä voisin syödä ilta ja välipalalla jos se rahka ei ole vaihtoehtoa.. Olisi kiva jos voisin vastata sillä en oikein tiedä mitä tekisin, olen niin kyllästynyt kipeään kurkkuuni.. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.