Urheilu osaksi liikkumattoman elämää – Miksi ei?

Aloittaminen on aina vaikeinta, siksi halusin koota teille täysin liikkumattomille tai hyvin vähän liikkuville tyypeille pari vinkkiä miten tehdä se suurin askel – nousta sohvalta ja aloittaa aktiivisempi elämä.

45277_403902636344020_411563634_n

1. Mieti 2-5 mahdollista urheilumuotoa, jota sinun olisi realistista harrastaa tai jota sinua kiinnostaisi kokeilla. Reipas kävely tai lenkki, ryhmäliikuntatunti, crossfit on-ramp, vesijuoksu tai uinti, jooga tai hot jooga… Valitse jokin sinulle sopiva tai sinua kiinnostava laji.

2. Ylipuhu kaveri mukaan. Ensimmäiset kerrat uudessa ympäristössä jännittää aina vähemmän tai enemmän, olit sitten aloittelija tai kokeneempi treenaaja. Kaverin kanssa voi pohdiskella asioita etukäteen, kuten tarvittavia varusteita tai muuta valmistumista. Hänen kanssaan voi myös jälkeenpäin miettiä miten meni ja suunnitella seuraavaa kertaa joko samassa paikassa tai uuden lajin parissa.

3. Kokeilkaa mahdollisesti montaa eri lajia. Antakaa myös lajeille mahdollisuus, ennen kuin tuomitsette. Jokin ryhmäliikuntatreeni voi tuntua rankalta, mutta seuraavana päivänä tuntee kuitenkin tehneensä? Joogatunti oli aika tylsää, mutta huomasitte kiinnittävänne tunnilla huomiota omaan hyvinvointiin hyvin? Lenkki oli raskas, mutta jälkeenpäin mietittynä, se oli ainoa hetki jolloin ette miettiny jotain asiaa mikä harmittaa teitä? Me olemme kaikki eri elämäntilanteissa ja se mikä sopii yhdelle ei välttämättä sovi toiselle. Mikä laji veisi sinua elämässäsi eteenpäin? Mikä on tavoitteesi? Hakeudu sellaisen harrastuksen pariin, joka tuo elämääsi jotakin sisältöä.

4. Aloittamisen jälkeen ala pohtimaan miten saat uuden harrastuksen säännölliseksi, eli milloin sitä harrastaisit ja miten käytännössä saisit sen toimimaan nykytilanteesi kanssa. Tätä ei tarvitse miettiä vielä nyt ennen kokeilemista, varsinkin jos suurin kynnys on alunperin päästä liikkeelle.

5. Älä kuitenkaan mieti liikaaAlat vaan tekemään 1-2 treeniä viikkoon, ei se ole sen kummempaa.Screen Shot 2015-03-04 at 9.50.26 PM

Tiedän, että moni lukijoistani ovat jo liikkuvia tyyppejä. Nämä neuvot ovat suunnattuja teille, jotka ette liiku lähes yhtään tai ette saa itseänne ylös sohvalta tai sängystä. Vaikka tuntuisi siltä, ettei ole energiaa treeniin, niin se useimmiten loppujen lopuksi antaa enemmän kuin ottaa. Jos urheilullisille lukijoille tulee mieleen joku tyyppi, jolle tämä postaus sopisi, koittakaa vaikka hienovaraisesti linkata tämä heille… 🙂

Tsemppiä ja rohkeutta! Kaikki aloittavat jostain!

Aloittelijat, kysykää aiheesta ihan mitä vaan jos jotain tulee mieleen.

x Steffi

One comment

  1. KARLA VAINIO

    PÄÄSENKÖ MUKAAN TERV. KARLA

Leave a Reply

Your email address will not be published.