Palautumispostaussarja – 5. KEHONHUOLTO

Jatketaan. Jutellaan hieman kehonhuollon tärkeydestä palautumista varten. Kerron teille miten minä teen nykyään ja myös mitä suosittelen. Juttelen erikseen toisessa postauksessa vielä aktiivisesta levosta ja peruskestävyystreeneistä, jotka ovat nykyään suuri osa palautumistani ja kunnonkohotustani. Se tulee olemaan tärkeä postaus.

Kehonhuoltotapoja on monia. Periaattessa voitaisiin sanoa, että kaikki palautumiskeinot ovat kehonhuoltoa. Tässä käyn läpi vain pari asiaa, jotka luokitellaan kehonhuolloksi. On hyvä löytää omia tyylejä jotka ovat pysyviä. Toki kehonhuoltotapoja voi vaihdellakin usein 🙂

5. KEHONHUOLTO

P1050003

Hieronta

Käyn hierojalla, Helsingin Urheiluhieronnassa, kerran viikossa tai kahdessa. Siellä Teemu hoitaa polveani ja lonkkaani kuntoon. Sen lisäksi urheiluhieronta on tehokasta lihasten avaamista joka suojaa vammoilta ja tehostaa palautumista.

Kiropraktikka

Käyn silloin tällöin kiropraktikolla hoitamassa selkärankaani ja korjaamassa puolieroja. Vannon Kristianin nimeen. Hän ottaa hyvin vahvasti huomioon yksilön kokonaisuutena. Joskus kehon jumitilat voivat johtua muistakin asioista, kuin fyysisistä rasituksista, esim. stressistä. Kannattaa lukea hänen silmiäavaavia tekstejään tästä.

Foamrolling

Availen varsinkin etureisiä foamrollerin avulla ennen treenejä ja joskus jälkeen. Jääpallolla rullailen myös.

Venyttely ja liikkuvuusharjoittelu

Treeniohjelmassani ja tietääkseni kaikissa CrossFit-ohjelmissa ja opetuksissa otetaan huomioon kehon liikkuvuusharjoittelu, jotta voitaisiin suorittaa paremmin liikkeitä kuten kyykkyjä, ylöstyöntöjä jne. Näin suojataan kehoa myös vammoilta.

P1050012

Jos teistä tuntuu, ettette harjoittele tarpeeksi venyttelyä tai muuta kehonhuoltoa, niin menkää jollekkin ohjatulle venyttelytunnille! Muita kehonhuoltotapoja ovat kaikenlaiset rauhalliset urheilumuodot ja erilaiset venyttelytyylit, sekä meditaatio.

Joskus on fiksumpaa keskittyä hetkellisesti enemmän kehonhuoltoon, kuin kovaan lihaskuntoharjoitteluun.

Kuvat: Stina

x Steffi

Yhteistyössä Helsingin Urheiluhieronta

4 comments

 1. Tämä postaussarja palautumisesta on superhyvä! Hyvin ajankohtainen aihe itsellekin ja varmasti monelle muullekin, oon jo nyt saanut tosi hyviä vinkkejä, tämä kun meinaa usein jäädä vähemmälle huomiolle. Sun blogia on ihana seurata, sulla on hyvä meininki ja loistava asenne, keep up the good work!

  • Kiitos Johanna, kivasti sanottu! Jatka lukemista, monta tärkeää postausta on vielä tulossa… 🙂

   Hyvää viikonloppua!!

   x Steffi

 2. Noora Turunen

  Mun on pitkään pitänyt kokeilla kiropraktikkoa. Jospa saisin tämän vuoden aikana käydyksi sielläkin!
  Ihana tämä sun postaussarjasi Steffi! 🙂

 3. Yksi niistä asioista, jotka harmittavat minua Helsingistä Ouluun muutossa (vuosi sitten) on, etten pääse enää Kristianin niksauteltavaksi! Nyyh. Mutta nauti sinä. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.