Palautumispostaussarja – 7. LISÄRAVINTEET, VITAMIINIT JA SUPERFOODIT

Flunssaisena on aina hieman haastavaa tehdä tsemppaavia postauksia, mutta parhaansa voi aina yrittää! Onneksi taisin parissa päivässä taltuttaa flunssan vitamiineilla, pakkolevolla ja hyvällä unella. Tai sitten vitaaminien syönti aiheutti placebo-effektin ja olisin samalla tahdilla terveytynyt ilman niitä… En osaa sanoa 😛

7. LISÄRAVINTEET, VITAMIINIT JA SUPERFOODIT

7P4A8766

Käytän lähes päivittäin omega 3:sta, d-vitamiinia ja magnesiumia. Satunnaisesti käytän myös b-vitamiinia, sinkkiä, valkosipulitabletteja, spirulinaa ja chlorellaa (ainakin nyt flunssaisena). Merkkeinä olen käyttänyt GNLD:tä vitamiineissa ja CocoVitä superfoodeissa.

Aikaisemmin olin mielipiteeltäni hieman mustavalkoinen kaikkia lisiä kohtaan. En käyttänyt lisäravinteita lähes koskaan ja koin, että normiruoalla pärjää hyvin. Olen edelleen kyllä pitkälti samaa mieltä, mutta lisäravinteita tulee itse käytettyä helppouden takia nykyään useammin. Tähän omaan “hifistelykauteen” kuuluu kaikenlaisten pienten asioiden miettiminen. Nuorempana tuli usein käytettyä yrttiuutteita ja kukkatippoja. Buranaa ja muita särkylääkkeitä käytän niin vähän kuin mahdollista.

spirulina

Hedelmistä, kasviksista, pähkinöistä ja normiruoasta saa tärkeimmät ravinotaineet, kunhan ne vaan maistuu ja niitä syö tarpeeksi! 🙂

Palautumispostaukset lähenevät loppuaan. Viimeinen postaus on tärkeä, siinä kerron teillä miten mittaan palautumistani. Miten voin tietää, että keho on palautunut vaikka nämä kaikki mainitut pilarit alkavat olemaan mallillaan? Riittääkö fiilis mittariksi? Siitä enempää pian!

11098350_1424366924534431_956384766_n

pps. Onko teillä kokemusta BCAA:sta, CLA:sta, Beta-Alaniinista tai Glutamiinista? Kreatiinikokemuksia? Oletteko kokeneet jonkun tietyn lisän antavan suurta merkitystä urheiluunne? Kiinnostaisi kuulla kokemuksia!

x Steffi

 Yhteistyössä CocoVi

6 comments

 1. Syön l-glutamiinia (tai siis juon hehe) joka aamu ja myös iltaisin treenipäivinä. Lisäksi bcaa joka treenin yhteydessä. Mun on vaikea saada tarpeeksi ravintoa päivässä, niin näitä käyttäessä mun voimatasot on kasvaneet huimasti! En tiiä onko lumevaikutusta vai mitä 🙂 tyytyväinen oon kuitenkin! Molempia ostan Fitnesstukusta!

 2. Moikka! Oon 16 vuotias tyttö ja oon innostunut käymään salilla. En oikeen vaan osaa keksiä saliohjelmia :/ Olisko sulla mitään ehdotuksia? 🙂 Tai voisitko tehdä postauksen, jonka aihe on nuorten treenaaminen?

 3. Hei Steffi,

  Ihan ensiksi kiitos ihan huipusta blogista – näistä sun postauksista saa paljon tsemppiä ja motivaatiota omaan treeniin. Asun Lontoossa, ja on ihana pysyä kartalla että miten sitä koto- Suomessa treenataan – kovasti 🙂

  Mun PT suositteli ehdottomasti ottamaan bcaa:ta vaikkei mitään muuta lisää haluaisi käyttää – olisin kiinnostunut kuulemaan miten se on vaikuttanut mikäli aloitat syömään kanssa. Hankin sitä powder-muodossa – en totisesti suosittele, maistuu ihan jauhetulta parasetamolilta! 😀 Olen vasta aloittanut bcaa:n, joten en voi kokemuksia vielä jakaa.

  Toivottavasti voit pian paremmin, ja kiitos vielä ihan parhaasta treeni-blogista 🙂

 4. Heippa!

  Tässä linkki iltalehden (tiedetään, mutta olen lukenut samaa myös asiajulkaisuista) artikeliin, joka käsittelee aihetta. Tuli yllätyksenä ainakin itselleni.. http://m.iltasanomat.fi/hyvaolo/art-1429592694280.html

 5. Hei Steffi!
  Olen kokeillut L-glutamiinia ja vaikutus on ollut hyvä. Kyseisen ravintolisän avulla olen palautunut tavallista nopeammin. Valitettavasti vatsani ei kestä glutamiinin käyttöä ja olen tämän vuoksi saanut lopett sen käytön.
  Bcaa:stakin on vain hyvää sanottavaa. Suosittelen sitä juotavaksi treenin aikana 🙂

 6. Anthony Stephenson

  Ihan laatusapuskaa oon aina syöttänyt, eli eläinkaupan valikoimia. Tai http://ladydahmer.fi/ siis zooplussasta olen alusta asti ruuat tilannut. Veikkaan siis, että penturuoka on se mikä pierettää.
  Ja en nyt miksikään ongelmaksi tätä vielä sanoisi, lähinnä vaan huvittaa kun ehdin jo iloita täysin kissanpieruttomasta kodista…

Leave a Reply

Your email address will not be published.