Palautumispostaussarja – 3. NESTEYTYS

Edelleen hyvin perusteellisella asialla. Nestevaje heikentää keskittymistä, jaksamista ja itse urheilusuoritusta. Nestevaje voi myös altistaa urheiluvammoille.

3. NESTEYTYS

DSCN0218

Kuinka paljon vettä pitäisi oikein juoda? Suositusten mukaan 1-1,5l on sopiva määrä lähes kaikille. Erittäin runsas veden juonti voi olla haitallista, joten vettä ei tarvitse ihan loputtomiin putkittaa. Paljon urheilevan tulee lisätä veden juontiaan jos treeni kestää yli tunnin tai suoritetaan lämpimissä olosuhteissa. Jokaista liikuttua tuntia kohden on sopiva määrä 0,5l-1l vettä.

Vedenjuomisessa minulla on edelleen tsempattavaa. Mulla on pari vinkkiä veden juomiseen, joita itse koitan noudattaa, kattokaa jos tekin saatte näistä vähän vesi-inspistä:

– Otan aina vettä vastaan jos tarjotaan

– Jos näen vesipisteen, juon

– Vesilasi yöpöydälle

7P4A0092

Alkoholi ja urheilu ei tunnetusti sovi hyvin yhteen. Alkoholi kuivattaa kehoa, joka voi vaikuttaa seuraavaan urheilusuoritukseen. Darrassa ei kannata treenata, se on sydämmelle raskasta ja melko hyödytöntä muutenkin koska hyvää suorituskykyä ei pystytä saavuttamaan. Unenlaatukin on ollut huono edeltävänä yönä.

Käyn kuitenkin itse ulkona ja juon alkoholia välillä. En treenaa silloin seuraavana päivänä ja huomaan kyllä aina seuraavassa treenissä jos olen ollut ulkona. Tavoitteellinen urheileminen tietenkin vaatii usein aikaista nukkumaanmenoa viikonloppuisinkin vaikka tanssijalkaa vipattaisi. Siinä on vaan pakko tehdä mitä täytyy jos haluaa pärjätä. Mutta tekeehän irrottelu mielelle hyvää ja elämme vain kerran. Tietenkin irrotella voi erittäin hyvin tehdä ilman alkoholia. Kaikki saa tehdä just niin kun itseltään tuntuu parhaimmalta.

Jos teillä palautuminen tökkii, niin riittävää nesteytystä on hyvä miettiä. Jos tulee juotua alkoholia usein, niin sekin voi olla este toivotulle kehittymistahdille.

 

lähde

lähde

lähde

x Steffi

8 comments

 1. Millä meet sun videot instagramissa ja kuinka saat niihin biisit taustalle? 😀

 2. Moi Steffi!

  Ensinnäkin kiitos sule kun jaksat pitää näin ihanaa ja motivoivaa blogia. Lähestyn sua sellasella kysymyksellä, että olisiko sulla mitään vinkkiä miten saisin joka päiväisen herkuttelun loppumaan? Monta kertaa olen yrittänyt herkkulakkoja tai kerran viikossa olevaa herkkupäivää, mutta AINA ratkean syömään jotain epäterveellistä. Se ärsyttää ja tulen hulluksi kuinka huono itsekuri mulla on… Liikun kumminkin ihan päivittäin ja olisinkin varmaan jo tosi hyvässä kunnossa ilman jokapäiväistä herkuttelua 😀

  • Kiitos Marika!! 🙂

   Mulla on vinkkejä tohon. Ensimmäinen vinkki on täyslakko herkkujen kanssa – kahden viikon karkki- ja herkkulakko. Siinä vaiheessa ehdit totutella itsesi eroon tuosta herkkuhimosta ja voit pitää esim. yhden karkkipäivän viikossa jatkossa. Toimii usein, mutta vaatii sinnikkyyttä! Hedelmiä voi syödä jos tulee vahva herkkuhimo, mutta muut herkut kokonaan pois pariksi viikoksi! Testaa sitä! 🙂

   x Steffi

 3. Moi !
  Luin noita elämäntaparemontti postauksia, ja jossain siellä puhuit palautusjuomista ja millasista ite tykkäät. Mainitsit siellä jonku suklaan makuisen, niin onko se tätä ? 😀 Sun blogi on ihan mahtava ja saa itekkin intoa jokaseen treenipäivään !
  http://www.gofitness.fi/fast_protein_600_g_-heramaitoproteiini#

Leave a Reply

Your email address will not be published.