CrossFit harjoitteluni 2015 ja kilpailusuunnitelmia tulevaisuudelle

Hyvä nähdä, että edellinen postaus aiheutti keskustelua. Sain tosi paljon positiivista palautetta siitä. Negatiivista ei tullut yhtään, vaikka uskoisin kyllä, että osalle postaus ehkä tuntui hieman provosoivalta. Muistakaa, etten suutu jos annatte mulle negatiivista palautetta. Tietenkin toivon sitä rakentavassa muodossa, niin syntyy keskustelua/pohdintaa.

Lupasin kertoa teille treeneistäni! Joten tässä tulee sellainen postaus. Kuvat eivät ole treenipainoitteisia, vaan yhden kampanjan yhteydessä otettuja. Pitää käydä ottamassa uusia treenikuvia taas pian 😛

7P4A9786

Jess, eli nyt ollaan menty parempaan suuntaan harjoittelussa. Jos kiinnostaa tietää mikä meni aikaisemmin hieman mönkään, voitte lukea siitä ensin tästä (syyskuu 2014) ja sitten tästä (tammikuu 2015).

Tällä hetkellä treenaan enemmän kuin aikaisemmin. Treenitehot ovat kuitenkin matalempia ja sen takia olen myös hyvin jaksanut treenata paljon. Palautumispostaukset ovat olleet myös itselleni suunnattuja, joten sieltä voitte nähdä (ja ottaa vinkkejä itsellenne!) miten palaudun, jotta jaksaisin treenata paljon. Treenien ohella on myös muuta elämää, joten kaikki elämäntilanteet tulee ottaa huomioon. Sosiaalisessa mediassa vain osa elämästäni tulee julki. Elämässä sattuu ja tapahtuu paljon asioita, jotka eivät päädy tänne.

Treenaan CrossFit Herttoniemen ohjelmoinnin mukaan = 3 treeniä, yksi vapaapäivä, 3 treeniä yksi vapaapäivä jne. Viikossa tulee 5-6 kertaa CrossFit-salilla käytyä. Silloin treenaan lähinnä voimaa ja CrossFit-tekniikoita. Metconeja, eli sykkeeltään ja lihaskestävyydeltään kovimpia treenejä, teen pari kertaa viikossa “kovaa” ja muut kerrat koitan himmailla niissä jonkin verran.

Uin kerran tai kaksi viikossa. Uintikurssini loppui juuri, mutta itselläni on vielä todella paljon hiottavaa vapaauinnin tekniikassa! Uin intervalleina tai peruskuntoalueella. Voi olla, että uin kesällä vähemmän ja lenkkeilen mielummin. Joskus lenkkeilen matalalla teholla, toisinaan intervallityylisesti ja kovemmilla sykkeillä. Polvi on mennyt parempaan päin ja voin jo juosta jonkun verran. Kesällähän on ihanaa nauttia ulkoilmasta.

Voimistelua tulee kerran tai kaksi viikkoon. Olen siitä todella innoissani, sillä tykkään siitä tosi paljon! Laura Kaipanen auttaa minua tässä asiassa. Voimistelusta on todella paljon hyötyä CF:ssä ja monella alan huipulla on voimistelutaustaa. Siinä oppii todella hyvin lajille ominaisia liikkeitä, kuten kehonhallintaa, käsilläkävelyä ja muscle-uppeja. Parasta on, että se on kivaa! Raskasta, mutta kivaa.

Tämän lisäksi joogailen fiiliksen mukaan. Yin jooga on edelleen ajankohtainen lemppari. Joogassa on suorittaminen kaukana, joten se on hyvää vastapainoa kovalle ja tavoittelliselle harjoitukselle.

7P4A9707Treenejä tulee siis yhteensä 7-10 viikkoon. Kevyitä viikkoja pidän fiiliksen mukaan 3-5 viikon välein. Jos ei sen viikon aikana tee mieli treenata yhtään, niin en sitä tee.

Itse voin treenata nämä määrät koska palautuminen alkaa olemaan kohdallaan ja töitä ei ole tällä hetkellä huikeita määriä. Jos tekisin pitkää päivää, ei tällainen harjoittelumäärä onnistuisi. Muistakaa siis aina oma tilanne ja tausta, ennen kuin lisäilette viikkoonne treenejä. Tulen luultavasti itse vähentämään treenejä ajan kanssa, jolloin teen taas kovatehosimpia treenejä.

Jatkan tällä tavalla niin kauan, kun hyvältä tuntuu. Voi olla, että kesän aikana treenikerrat vähenee jonkun verran, muttei mitenkään radikaalisesti. Kesän jälkeen viimeistään keskityn taas painnonnostoon. Kyykkyasentoni on tällä hetkellä suurin haaste. Sitä en ole päässyt harjoittelemaan polvikivun takia, mutta pian pääsen.

Olen alkanut asentoitumaan harjoittelua kohtaan työntekona. Teen sitä automaattisesti ja kunnolla ja katson, että saan viikon aikana tunnit täyteen. Osittain se onkin minulle työntekoa, joka myös motivoi. En tunne kuitenkaan, että olen vielä siinä pisteessä henkisesti, jossa haluaisin olla. Se vaatii lisää töitä vielä ja itsensäkuuntelua. Vaikka ei oltaisi siellä, missä haluttaisiin, niin matkasta voi aina oppia nauttimaan parhaimman mukaan 🙂 Se on mun tavoite!

Ja enköhän mä ensi vuoden alussa kilpaile!!! 🙂 Voi olla, että menen harjoittelun ohella joihinkin pienempiin kisoihin jo tänä vuonna purkamaan vähän kisajännitystä. Pitkällä ja korkealla ovat tavoitteet. Pakkohan mun on katsoa kuinka pitkälle oikeasti pääsen!

7P4A9759

Instagramissani kerron lähes päivittäin treeneistäni, eli jos kiinnostaa seurata lähempänä mitä teen, seuratkaa minua siellä @steffit.

Pian kerron miten olen edistynyt näiden tavoitteiden kanssa.

Kuvat: Sandra

PS! Minun lukijoilla/seuraajilla on mahdollisuus saada alennusta Herttoniemen kesäkuun on ramp-kurssista! Normi hinta on 250e, mutta te saisitte kurssin hintaan 200e 🙂 On-ramp tulee käydä, ennen kuin aloitetaan CF-harjoittelu. Jos tämä kiinnostaa, laittakaa suoraan mailia osoitteeseen antti@crossfitherttoniemi.com

x Steffi

8 comments

 1. Moi!
  Tuli noista tavoitteista ja niiden saavuttamisesta mieleen eräs kirja jonka luin talvella!
  Sellanen kuin Erik Bertrand Larssen – paras
  On erittäin ajatuksia herättävä 🙂
  Voin suositella lepopäivien lukemiseksi.

 2. Puhut korkeista tavoitteistasi; mielessäsi on ehkä jokin konkreettinen tavoite, kuten päästä Regionalseihin. Jakaisitko sen täällä?

 3. Hei! Mikä polveasi on vaivannut? Kuinka olet kuntouttanut sitä?

 4. Kiitos mielenkiintoisesta treenipostauksesta! Hyvältä kuulostaa treenit ja tästä saa vähän motivaatiota taas omaan treenaamiseen. Itsellä crossfittiä 4-5 kertaa viikkoon ja päälle 1 mäkijuoksutreeni ja 1-2 kevyttä lenkkiä! Kroppaa kuunnellen mennään 🙂 edellinen postaus oli erittäin hyvä ja osui naulan kantaan!

 5. Upeita kuvia Steffi!
  Kiva kuulla, että treeni kulkee ja olet löytänyt tasapainon treenien ja levon suhteen. Tsemppiä! 🙂

 6. Moikka Steffi!
  Kiitos ihan huipusta blogista! Mulla olis postauksen aiheen ulkopuolelta kysymys koskien kompressiovaatteita. Mikä on sun mielipide niistä ja käytätkö itse? Kiitos paljon jo etukäteen ja hurjasti tsemppiä treeneihin! 🙂

 7. Moi!

  Kiitos kivasta blogista 🙂 Tsemppiä tän vuoden treeneihin!
  Oon ite nyt ruvennu katteleen ja kiinnostumaan cross fitin aloittamisesta. Suositteletko lajia? Mitä kannattaisi miettiä/ottaa huomioon ennen kuin aloittaa?
  Oon ite käynyt nyt pari vuotta 3-4 kertaa viikossa kuntosalilla ja lisäksi lenkkeillyt.

  Mukavaa sunnuntaita!

Leave a Reply

Your email address will not be published.