CrossFit-kilpailut takana!

Osallistuin sunnuntaina Imperiumin CrossFit-salikisoihin, jossa kilpailivat CrossFit Herttoniemen, CrossFit Espoon ja CrossFit 10K:n halukkaat kilpailijat! En ollut ajatellut kisaavani vielä tänä vuonna, mutta nämä olivat aika pienimuotoiset, joten miksi ei hakea kokemusta ilman suurempia odotuksia? Fiiliskin oli hyvä, joten ajattelin, että hyvin voin testailla kuntoa jo nyt ilman suurempia valmisteluja. Tietenkin halusin kilpailuhullunmielisenä voittaa, en sitä voi kieltää. En voinut kuitenkaan suuttua itselleni jos en olisi voittanut, koska kunto ei ollut optimaalinen. Olen aikamoinen kisajännittäjä ja jännityksestä pääsee eroon vain kisaamalla 🙂

play

Viime kilpailut, joihin osallistuin, olivat Karjalan Kovimmat elokuussa 2014. Kilpailusijoitukseni oli fyysisesti parhaimpia, mutta muut asiat eivät olleet tasapainossa. Otin sen jälkeen kilpailemisesta tauon, vaihdoin pois kilpa-ympäristöstä ja seurasin rauhallisesti mitkä olivat oikeasti omat mielihalut lajin parissa.

Tämän vuoden aikana treenit ovat kulkeneet paremmin ja olen järjestänyt asioitani urheilun ympärille. Urheilu on tullut sydämmestä. Paljon on vielä tekemistä monella eri osa-alueella, joten mikään valmis paketti en todellakaan vielä ole. Olen kuitenkin iloinen, että fyysinen kunto paranee koko ajan. Tunteikkaana tyyppinä tiedän, että on paljon tekemistä henkisellä kantilla sekä urheilussa, että yksityiselämässä. Tästä tulossa itse asiassa kiva haastattelu parin kuukauden päästä yhteen kivaan lehteen! Siitä myöhemmin enemmän.

Olen ns. peruskestävyyskaudella. Olen tehnyt tämän vuoden aikana vain yhden kovan metcon-harjoituksen viikossa ja hionut voimaa, tekniikkaa, peruskestävyyttä ja voimistelua yhteensä 6-9 kertaa viikossa. Olen treenannut määrällisesti enemmän kuin ikinä, mutta tehoja on vähennetty.

Itse kilpaileminen sunnuntaina oli aika raskasta. Mukavaa periaatteessa oli vasta kun kisat oli tehty. Fiilis nyt on todella hyvä. Tässä lajit ja kuvia!

 

Event 1

21-15-9

Power snatch @25kg

Wall ball

Double under

Time: 5:45

snatvhwbbduu

Event 2

1Rm overhead squat in 7min

Result: 67,5kg 

ohs

Event 3

In 50sec:

max handstand walk (3m back and forth)

10sec break, then in 50sec:

max pistols, only one attempt per leg

10sec break, then in 50sec:

max L-sit

Result: 17m, 11 pistols (right leg only), 35sec

hs

pisollsti

Event 4

100 double under

20 back squat @ 55kg

20 pull-ups

20 hang power clean @45kg

12 hand stand push-up

20 thruster @45kg

time cap 12min

Result: 10 thrusters (12min)dubshganpuuhsputhru

Nämä lajit olivat melko raskaat verrattuna muihin isompiin kisalajeihin ja nuo kaikki suoritettiin vain kolmessa tunnissa! Joten tämä ei ollutkaan ihan mikään pieni rykäisy.

Otin kilpailut tosissani, vaikka kyseessä oli “vain” salikisat. Osallistujien taso oli kovempi, kuin ajattelin ja lajit olivat myös kovempia, kuin odotin. Lajit tehtiin vielä hyvin lyhyessä ajassa, joten tässä tuli todella hyvää kilpailuharjoitusta. Voitto ei tullut helposti ja en ajatellut voittavani kun viimeistä lajia lähdin tekemään. Siinä löytyy henkisellä kantilla parannettavaa. Periksi ei anneta vasta kun koko työ on tehty!!! Minulla oli hieman huono luovuttaja-asenne päässäni lopussa.

Fyysisesti olen tyytyväinen kaikkiin suorituksiini paitsi L-sittiin ja viimeiseen lajiin. Taisin ylittää itseni varsinkin ensimmäisessä ja toisessa lajissa. Tästä on hyvä jatkaa! Oon todella kiitollinen kaikille valmentajille ja tukijoille. Analysointi jatkuu vielä 😀

Vahvuudet: Kilpailukokemus ja käytös lajien välissä, voimisteluharjoitukset, lajisuoritukset (rauhallisesti keskittymättä liikaa muihin, mutta kuitenkin käyttäen muita kirittäjänä). Riittävä vedenjuonti, hyvä nukkuminen, keskittymiskyky (paitsi viimeisessä lajissa, jolloin väsymys alkoi ottamaan valtaa).

Parannettavaa: Kuntoa (se tulee myöhemmin), tekniikoita, kilpailuhermoja edeltävinä päivinä (ruokahaluttomuutta ilmassa), kilpailuhermojen harjoittelua väsymyksestä huolimatta, asenne loppuun asti, usko itseensä.

Kilpailut olivat hyvä kokemus! Tunteet menivät edes ja takaisin, mutta fiilis nyt on erittäin hyvä. Jännitystä on taas alennettu ja osallistun luultavasti pian taas näihin salikisoihin, ehkä kahden kuukauden päästä.

Etureidet ja pakarat ovat eniten loppu, kun ne eivät ole joutuneet tällaseen työhön pitkään aikaan. Eilen tein ihan vain kävelyä ja tänään tein kevyitä tempauksia ja palauttava assault bike-treeni. Olen iloinen, että kilpailin, nyt ei tunnu suurelta kynnykseltä tehdä seuraava kilpailusuoritus. Pikkuhiljaa… 🙂

Heh, paljon tekstiä. Nää on mulle selvästi isoja ja tärkeitä juttuja. Voisin puhua näistä hommista tuntikausia, joten jos jollakin on jotain kysyttävää, niin annan mielelläni neuvoja ja keskustelen näistä jutuista jos haluatte. Toivottavasti saitte tekstistä jotain irti 🙂

Kuvat: Sandra

x Steffi

9 comments

 1. Itse Crossfittia harrastavana ja kilpailemisestakin haaveilevana tämmösiä on super kiva lukea 🙂 Eli lisää vaan Crossfit- ja kisajuttuja! Olen menossa ensimmäistä kertaa kisaamaan oman salin sisäisiin amatööri-kisoihin viikon päästä, ja olen myös tosi kova jännittämään, joten lohduttavaa kuulla että en ole ainoa! 😀

  • Kiva kuulla! Suosittelen asentoitumaan lajeihin samalla tavalla, kuin treeneissä. Eli aloitat lajit rauhallisesti omaa kehoa kuunnellen ja yritä loppua myötään kiriä 🙂 Suosittelen myös positiivista ajattelua. Eli vaikka tulisi vaikea laji, niin teet parhaasi etkä piirrä kauhukuvia päässäsi äläkä sano ääneen, että “oon siinä tosi huono, peli on menetetty” tai vastaavaa. Huono suoritus nimittäin toteutuu helpommin jos asennoidut siihen huonosti. Heh, helpommin sanottu kun tehty. Kaikki jännittää enemmän tai vähemmän!

   x Steffi

 2. riikka / workoutofmyday.com

  Aika rankoilta tosiaan kuulosti lajit, ja kaikki vielä noin lyhyen ajan sisään! Hienosti kuitenkin pärjäsit, kovasti onnea! 🙂

 3. No niin, hieno paluu kisoihin! Tämä oli kiva lukea.

  Onko sulla ollut ajatuksissa kisailla painonnostossa jatkossa? Esimerkiksi 140 kilon yhteistuloksella pääsisi SM-kisoihin ihan mihin tahansa sarjaan. Ens vuonna kisat on vieläpä parhaat mahdolliset kun me ne järjestetään 😀 On myös todennäköistä että jatkossa tulosrajat nousee ja kisoihin pääseminen vaikeutuu.

  • Kiitos kommentista ja tsempeistä Mika. Oot ollut pitkään menossa mukana.

   Ei ole suunnitelmia kisailla painonnostossa, jos ei jokin kilpailu tulisi luonnollisesti treeniohjelman ohella jotta saisin kilpailukokemusta. Painonnostoni on sitäpaitsi tällä hetkellä hieman taka-alalla ollut, polvivamman takia… Mutta never say never. CF on kuitenkin ihan mun juttu just nyt ja siinä on tähtäimet korkealla! 🙂

   x Steffi

 4. Täytyy kyllä sanoa että olet kovakuntoinen nainen ja hyvä kroppa tulee sitten kaupantekijäisiksi. 100 kg kyykky ilman vyötä on kova suoritus (toisesta postauksesta). Saisinkohan itse tehtyä näistä kisalajeista kaikissa edes yhtä toistoa. 🙂

 5. Moi Steffi,

  Asiani ei liity tähän postaukseen, vaikka hieno suoritus onkin!
  Vaan mielessä postausehdotus, asia josta on vaiettu täysin, joko tietämättömyyttä tai välinpitämättömyyttä: urheilijan raudan tarpeesta.

  Itse on olen urheillut jatkuvasti enevissä määrin, osittain tämän blogin innoittamana. Turhauttavaa on ollut, että vaikka kuinka olen tehnyt peruskestävyystreeniä, sykkeet edelleen nousevat erittäin korkealle, nopeasti ja hölkkäilyn PPP on aivan turhaa toivoa. Itselleni kuitenkin selvisi sattuman kautta, että omat hemoglobiinit ovat reippaasti alle alarajan, mikä aiheuttaakin juuri tällaista nopeaa väsymystä, kun veri ei pystykään matalan hb-arvon takia siirtämään happea lihaksiin riittävästi. Etenkin naisurheilijoilla on todettu suurempaa raudan tarvetta, kun paljon treenaavat kuluttavat rautaa enemmän.

  Arvoja voi parantaa ruokavalion avulla. Ja tällaista ruokavaliota ei ole missään ehdotettuna tai suositeltuna. Esimerkkejä blogeissa höpötellyistä ruokavalioista: kanaa, kalaa, kasviksia, kananmunia, raejuustoa, maitorahkaa (proteiinia), riisikakkuja, joskus gluteenitonta, maidotonta yms. Ongelma on se, että rautaa saa paljon esim. naudasta ja sisäelinruuista, mutta on olemassa liuta aineita, jotka estävät raudan imeytymisen: esim. kalsium ja kofeiini ja ruuista esim. kananmunat ja palkokasvit. Minkään blogin en ole huomannut ottavat kantaa ruokavalioissaan raudan saamiseen ja imeytymiseen. Itse luulin syöväni erittäin terveellisesti ja monipuolisesti, kunnes hb-arvot tarkistettiin ja sain ruveta miettimään asiaa ihan eri kannalta. Ja jos ei ruokavalio auta, varmasti monen tulisi syödä rautaa lisäravintona, etenkin kuukautisten aikaan, kun keho menettää verta. (Tietenkin hb-arvot on hyvä tarkistaa, sillä turhaan raudan syöminen voi olla haitallista)

  Veikkaan, että monella on samoja ongelmia, sillä matala hb voi sinänsä olla täysin oireeton, mutta pitkään jatkuvana tilana keholle haitallinen. Toivoisin, että ottaisit asiaan kannan ja että asiasta puhuttaisiin enemmän!

 6. Heippa!

  Mistä olet hommannut nuo urheilurintsikat? Minkä merkkiset ovat? Olen etsiskellyt vastaavia; jämäkkää matskua mutta sellaiset, jotka kuitenkin sopivat painijanselkä-topin kanssa. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.