Kesän harjoittelu ja kuulumisia

Tässä postauksessa avaan hieman ajatuksiani koskien treenaamista kesällä. Halusin myös taas kirjoittaa hieman rehellisempää tekstiä ja aitoja ajatuksia, joten tässä niitä tulee! 🙂 Tämän jälkeen lähen pariksi viikoksi lomalle ja saatte blogissa lukea huikeiden vierailijakirjoittajien postauksia!

7P4A2445

Olin motivoitunut treenaamaan ahkerasti kesän läpi, mutta huomasin että tarvitsin sittenkin vähän rauhallisemman jakson. Kesti hetken hyväksyä se asia.

Siihen on omat syynsä, miksi päätin viime vuonna etten halua osallistua tämän vuoden Karjalan Kovimpaan. Ensimmäinen syy oli se, että halusin rakentaa pohjakuntoa pidemmän ajan kanssa. Toinen syy oli se, että halusin nauttia treeneistä enemmän ilman seuraavaa, liian pian tulevaa kilpailutavoitetta. Halusin, että treenaaminen lähtee sydämestä. Ja niin on onneksi alkanut käymään. Allaolevat kuvat kiteyttävät ajatukset tämän vuoden isommista kilpailusuunnitelmista ja kesän harjoittelusta hyvin.

821b8503afd340f7d167edea08eb4d02

Omassa tilanteessani näin. Älkää antako kuvan kuitenkin hämätä teitä toisenlaisessa tilanteessa. Joskus on vain toimittava eikä jäädä miettimään liikaa. Kokemukset opettaa.

card2048-378x230

Plausible tarkoittaa “kannattavaa”.

Tietenkin ymmärrän sen, että täysipäiväinen fiilistreenaaminen ei voi jatkua liian pitkään jos haluaa pärjätä kisoissa. On vain pakko uskoa siihen, että viisas harjoittelu kantaa pitkälle. Ja niinhän se kantaakin, kunhan kärsivällisyys pysyy hyvänä.

Loman tarpeessa myös olen, joten suunnaan spontaanille lomalle. Voitte luonnollisesti seurata fiiliksiä instagramistani @steffit. Mietin reissaamista Dubaihin, Croatiaan ja Portugaliin. Treenaaminen ja rauhoittuminen auringon alla kuulostaa erittäin houkuttelevalta!

Peruskestävyysharjoittelu jatkuu edelleen kesän aikana ja kesän jälkeenkin.

7P4A2447

 

Jos jotain olen saanut kesän aikana säännöllisesti harjoiteltua, niin se on seuraavanlainen harjoittelu:

Olen päässyt tehostamaan lihasteni voimantuottoa ja korjailemaan vääriä asentoja sekä vääränlaisia liikeratoja yhdessä uudessa paikassa Eteläesplanadilla, kahdesti viikossa, kohta kahden kuukauden ajan.

Olen puhunut täällä blogin puolella polvivaivasta ja aikaisemmin myös lonkan alueen kipeytymisestä. Kyykyn asennon kanssa mulla on myös ollut vaikeuksia ja kyykky on tuntunut epämukavalta liikkeeltä niin kauan kuin muistan. Nuo vaivat johtuvat vääränlaisista asennoista ja niitä voidaan korjata monella eri tapaa. Tässä uudessa paikassa niitä hoidetaan tarkoilla, ilman painoja ja erilaisilla vastuksilla toteutetuilla, täsmäliikkeillä sekä erilaisilla kehonhuoltomenetelmillä. Hitaat liikkeet ilman painoja voivat näyttää helpoilta, mutta ovat joskus jopa rankempaa kun isojen rautojen nostelu! Kun saadaan kehon kaikki palat toimimaan yhdessä, oikein ja oikeassa järjestyksessä, tulee voimantuotto maksimoitumaan. Tästä on siis tullut tärkeä osa tämänhetkistä harjoitteluani. Tästä lisää vielä myöhemmin! 🙂blog drawingsps. Lopputyöni on valmis! Esitän sen kesän jälkeen ja koitan saada teille tänne postauksen siitä, mitä tuloksia löysin 🙂 Aihe oli “Liikunta masennuksen hoitona“.

Ihanaa kesän odottelua, hehhe..

Kuvat: Sandra

x Steffi

One comment

  1. Hei,

    voisitko tehdä joskus postauksen hyvästä ja toimivasta (koti)treenistä. Semmoisen minkä voisi toteuttaa omalla keholla, kotoa löytyvillä avusteille (penkit jne) ja painoilla. Joka sopisi sellaisella ihmiselle joka haluaa liikuntaa ja hieman pudottaa painoa. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.