Tämän CrossFit minulle on opettanut

Olen harrastanut CrossFittiä nyt noin 3 vuotta, kilpailumielessä 2 vuotta ja tulevaisuuden suunnitelmat yltyvät monta vuotta eteenpäin. Jos jostain syystä en pääsisi tavoitteeseeni, olen hieman miettinyt mitä olen saanut matkan varrella, mitä CrossFit on minulle tähän asti antanut.

7P4A1846

CrossFit opetti minulle…

…unohtamaan kaikki dieetit ja mielummin antaa keholleni laadukasta ruokaa ja syödä tarpeeksi. Syödä mitä mieli tekee. Välillä pastaa, viiniä, suklaata ja olutta. Ymmärtämään ettei terveellinen ruokavalio tarkoita pikkutarkkaa syömistä, vaan enemmänkin fiilis-syömistä.

…ymmärtämään ettei treenaaminen ole kannattavaa ulkonäöllisistä syistä. Se tuottaa vain turhia paineita. En kokisi olevani nuorimmille, itselleni tai lukijoille hyvä esikuva (kaikilla, julkisessa asemassa olevilla, on valtaa vaikuttaa) jos kilpailisin siitä, kuinka pyöreät pakarat minulla on JONKUN mielestä. Urheilullisia saavutuksia kannattaa mielummin mitata henkisen ja fyysisen voimakkuuden tunteen mukaan. Tätä mieltä olen ollut hyvin pitkään.

…mutta kuitenkin olla ylpeä siitä, miten CrossFit on kehoani muuttanut. Urheilullisesta, terveestä, lihaksikkaasta kehosta saa olla ylpeä. Se, että kehoni on omaan silmään miellyttävä on tämän lajin plussa, joka kävelee käsi kädessä yleisen hyvinvoinnin kanssa. Matalaa rasvaprosenttia en halua tavoitella. Tietty totuttaminen uudenlaiseen ulkonäköön on välillä ottanut aikaa. Ihanteeni ovat muuttuneet.

…tekemään töitä itseni kanssa. Usein ja paljon. Mennä mukavuusalueeni ulkopuolelle.

…näkemään, että voin olla lajissa hyvä jos laitan siihen tarpeeksi töitä ja aikaa. Ymmärtämään, että rajoja ei ole kunhan vain poistan ne päästäni.

…rakentamaan itselleni asenteen, ettei periksi anneta.

…ymmärtämään etten ole ikinä “valmis”, niin kuin elämässä yleensä. Koko ajan opitaan uutta. Haluan kehittyä jatkuvasti, mutta oppia nauttimaan myös hetkestä.

…uskomaan, että tekemilläni asioilla on tietty tarkoitus, jota en välttämättä osaa kokonaan selittää vielä.

IMG_0402

Onko kaikki tämä sitten CrossFitin ansiota? En osaa sanoa, mutten uskoisi olevani näin OK itseni kanssa ilman tätä hienoa modernia urheilulajia. Näistä kaikista syistä suosittelen lajia kaikille – lapsille ja vanhemmille, ylipainoisille ja alipainoisille, aloitteijoille ja ex-urheilijoille.

Paljon on vielä edessä!

Ihanaa viikonloppua,

x Steffi

8 comments

 1. Samat asiat voi opettaa moni terve itselle sopiva harrastus, joihin en itse lue fitness-lajeja, tarkoittamatta pahaa niidenkään harrastajia kohtaan.

 2. Kiitos hauska postaus! Itsekin harrastan crossfittia mutta taistelen edelleen tuon ruoka-asian kanssa! Oi, että kun pääsisin tuohon samaan pisteeseen, fiilis-syömiseen ja lopettaisin tämän ulkonäön tarkastelun ja jokaisen “makkaran” syynäämisen! Hyviä treenejä, lisää crossfit aiheisia postauksia kaivataan 😉

  • Kiva kuulla!

   Uskon, että pääset pikkuhiljaa. Älä vaadi liikaa vaan anna asioiden tapahtua itsestään eikä väkisin 🙂

   x Steffi

 3. Hyvä kirjoitus, itsellänikin takana kohta vuosi Crossfitin parissa ja aika samanlainen ajatusmaailma on minullakin siitä mitä olen Crossfitiltä saanut!

 4. Moikka! Oon 15-vuotias ja crossfitin kokeileminen kiinnostaisi. Satutko tietämään onko ikäisilleni ryhmiä pääkaupunkiseudulla? 🙂

  • Moikka!

   Kysy lähimmiltä CF-salilta jos sinulla olisi mahdollisuus osallistua tunneille vanhempasi luvalla/vanhempasi läsnäollessa (koita saada äiti tai isä mukaan hehe).

   Jos tämä on vaikeaa, niin suosittelen etsimään erikseen CF Kids tunteita, joita järjestetään koko ajan enemmän ja enemmän.

   Jos sekin on mahdotonta, niin kokeile itseksesi CF-tyylisiä treenejä salilla tai kotona tai aloita painonnoston harjoittelu, josta tulee olemaan todella paljon hyötyä CrossFitissä jos/kun lajin pariin pääset säännöllisesti.

   x Steffi

Leave a Reply

Your email address will not be published.