TOUGH VIKING – STEFFIT x NOBE ALOE VERA

Heipparallaa ja toivottavasti teillä on ollut rento viikonloppu! 🙂

Täälläpäin ollaan valmisteltu omaa Tough Viking -juoksua. Juoksukilpailu järjestetään ensi viikon lauantaina Kaisaniemessä. Kyseessä on 12km pitkä haastava esteratajuoksu. Esteet ovat mm. monkey bareja, vettä, sähköä, mutaa ja amerikkalaisia jalkapalloilijoita… Tässä postauksessa kerron hieman miten olen kilpailua varten treenannut.

_MG_5803

Olen tehnyt joitakin asioita eri tavalla kilpailua varten, mutten ole muuttanut omaa harjoitteluohjelmaa radikaalisesti. Tämä kilpailu on enemmänkin leikkimielinen ja uusi hauska kokemus. Tästä postauksesta voi ottaa vinkkejä omaan juoksuun. Jos huomaatte juoksun jälkeen, että teillä on parannettavaa, voitte palata tähän postaukseen ensi vuotta varten. Älkää tehkö ensi viikolla kaikkia näitä harjotuksia täysillä, vaan säästelkää itseänne lauantaita varten. Alkuviikosta voi hyvin testata joitakin harjoituksia ja käydä esim. tsekkaamassa paikat, jotka mainitsen.

_MG_5765

Tapahtumassa tulee paljon yläkropan voimaa ja kestävyyttä haastaavia lajeja – roikuntaa, kiipeilyä, puristavoiman testaamista ja leuanvetovoimaa. Juoksuakin tulee aika sopiva määrä – 12km. Kerron teille miten minä olen valmistautunut ja voitte soveltaa oppeja itsellenne tarpeen mukaan.

_MG_5743

Näin olen valmistautunut Tough Viking -juoksukilpailua varten 

– Olen pidentänyt lenkkimatkojani. Olen normaalisti tottunut vetäisemään aika nopean 5km juoksun. Nyt olen pidentänyt matkaa, mutta mennyt täysin polven kestämisen ehdolla (ps. polvipostaus on edelleen tulossa!). Olen myös hidastanut hieman juoksutahtiani. Tykkään kuitenkin eniten edelleen kovatehoisista lenkeistä. Pidemmillä lenkeillä koitan totutella kehoa pidempään rasitukseen.

– Olen käynyt seikkailupuistossa. Kokemus oli todella hauska! Tässä oli varmasti jotakin samaa, kuin Tough Vikingissä. Puristusvoimaa ja yläkropan voimaa, uskallusta korkean paikan tullen ja tasapainoharjoituksia. Seuraavana päivänä varsinkin yläselän keskiosa ja hauikset olivat kipeät. Suosittelen kaikille, tämä on nimittäin erittäin hauskaa myös.

– Kävin kokeilemassa monkey bareja kaverin kanssa. Tässä tuli mieleen, että hankin ehkä Tough Vikingiä varten hanskat. Kädet voivat nimittäin olla hikiset tai märät ja silloin roikunta vaikeutuu huomattavasti. Salilla sitä on tottunut heittämään mankkua käsiin, jos vähänkin ote lipsahtaa tangosta. Tässä siihen ei ole mahdollisuutta. _MG_5769-2

– Olen tehnyt koko vuoden enemmän leukoja ja dippejä. Lähinnä sen takia, että saisin yläkroppaani enemmän vetovoimaa, koska se on ollut heikkous. Olen tehnyt enemmän yläkroppatreenejä myös sen takia, että polveni on reistaillut. Yläkropan voimaharjoittelusta tulee aivan varmasti olemaan hyötyä Tough Vikingiin.

– Olen tehnyt CrossFit-salillani ohjelmoinnin mukaan yläkroppaa ja kehonpainoa vaativia treenejä. Yksi treeni oli GI Jane – 100 kpl burpee leukoja (= yksi burpee, hyppy tankoon ja leuka tangon yläpuolelle tyylivapaasti). Valitsin korkean tangon ja 80 ensimmäistä toistoa meni ihan hyvin, kunnes molemmat kädet aukesivat, verta roiskui ja pahoinvointia oli ilmassa, haha. Viimeiset 20 toistoa tein matalammalla tangolla ja ajaksi sain 13:26. Viime viikolla tein myös yhden yksinkertaisen “CF-tyylisen” kestävyysharjoituksen: 1 maili juoksua, 2km soutua, 1 maili juoksua. Tein tuon harjoituksen hyvin rauhallisesti ja tasaisesti. Ajaksi tuli n. puoli tuntia.

_MG_5833Tässä siis mitä olen itse harjoitellut viime aikoina ja mitä suosittelen juoksukilpailuun osallistuvillekin. Teen postauksen kilpailun jälkeen ja kerron sitten miten meni! Katsotaan tuleeko sen jälkeen mieleen muita harjoituksia, joita olisi kannattanut tehdä. Juoksuparinani on ihana Oona Kivelä, joten ei ole ainakaan huolta, että vauhti olisi liian hidas! Olemme kl. 12 lähdössä!

_MG_5880

Juoksen kuvissa olevissa vaatteissa ja edustan NOBE Aloe Vera:a. Tämä on Suomeen rantautunut Aloe Vera juoma, jota olen juonut jo pitkään ja nyt olemme päätyneet yhteistyöhön! Juomista lisää seuraavassa Tough Viking postauksessa 🙂

x Steffi

Kuvat: Mikko Pekkarinen

Juoksu on toteutettu yhteistyössä NOBE Aloe Vera:n kanssa

6 comments

 1. Träningsprogrammet låter bra i mina öron, jag har råkat göra just de samma övningarna i Hertonäs (annan tid på dagen visst)! Och med skalade pull-ups..
  Annars är det nog lite i sista minuten med alla förberelserna, Sanna som gick på samma OnRamp kurs som jag lockade med mig idag! Har tidigare varit lite för feg att anmäla mig, trots att jag hade en gratis deltagningsrätt ? Stensböle banans hinder testade jag för all del före Sandis Trail Sprint, som hade litet av Sandhamns militärhinder och springkonditionen hade jag ändå övat för Midnight Run, det är mest kallvattenskräcken som gör mig nervös. Vi startar 12:40 – jag kommer och önskar lycka till om jag ser dig.

  • Kiva! 🙂

   Noh, fastän du inte har så mycket hinna förbereda dig så är ju det viktigaste att ha roligt. Om du märker någon stor weakness så kan du öva det till nästa gång. Bra att din kompis lockade dig med, hoppas vi ses där eller på Hertonäs! 😛 Lycka till även till dig! 🙂

   x Steffi

 2. Noora Turunen

  Tässä on monta hyvää vinkkiä jos vaikka saisin joku vuosi idean mennä tuohon kisaan mukaan! Viime vuonna vedin ensimmäisen Helsinki Midnight Runin ja olin kuolla jo siihen. Aikaisemmin en siis ollut ikinä juossut yli 7 kilometrin lenkkiä heh…
  Tältä vuodelta on harmi vain toi liikuntaharrastus jäänyt. Mulla on kuitenkin talvea varten omat juoksukengät joten ehkä tämä tästä 😉
  Tsemiä kisaan! 🙂

  • Hyvä kuulla! 🙂

   Minäkään en ole tottunut pitkiin lenkkeihin, mutta jostain syystä se ExtremeRun (16km) onnistui kivasti pari vuotta sitten, kun oli paljon esteitä matkalla.

   Harmi, että on jäänyt. Koskaan ei ole kuitenkaan liian myöhäistä aloittaa taas eikä kannata jäädä liikaa harmittelemaan tekemättömiä asioita!

   Kiitos 🙂

   x Steffi

 3. Hei steffi teetkö tällä hetkellä pt-hommia?

  • Moikka!

   En valitettavasti tee. Kaikki aika menee tällä hetkellä kouluhommien, omien harjoitusten ja oman toiminimen yhteydessä tehtyjen töiden parissa (:

   Tulevaisuudessa uskoisin taas tekeväni enemmän ohjauksia.

   x Steffi

Leave a Reply

Your email address will not be published.