Ajatuksia maanantaihin ja Ghetto Snatch – Ensimmäiset painonnostokilpailut!

Haluan ensiksi kiittää kaikkia, jotka äänestivät minua Blog Awardseissa! Olen hurjan kiitollinen teille jotka olette olleet tämän reilu kolmen vuoden ajan mukana blogimeiningeissäni ja seuranneet matkaani. Kiitos myös teille, jotka olette tulleet matkan varrella mukaan tai ehkä joskus hetkeksi jättäneet seuraamisen vähemmälle ja palanneet takaisin. Parasta bloggaamisessa on motivoida muita liikkumaan ja myös saada muita ajattelemaan asioita ehkä hieman uudenlaisella, ei niin perinteisellä, tavalla. En valitettavasti voittanut blogikilpailuja tällä kertaa, mutta oli kuitenkin hienoa olla Sport-kategoriassa ehdolla!

IMG_8378

Ensimmäisien blogipostauksien kuvia 🙂

Oma bloggaaminen on muuttunut päivittäisestä toiminnasta kerta pariin viikkoon, kuten moni on varmasti huomannut. Olen ollut hieman aktiivisempi instagramissa ja tehnyt hieman enemmän lehtijuttuja, kuin aikaisemmin (ps. tsekatkaa ensi viikolla ilmestyvä Sport-lehti!). Tämä blogimuutos tapahtui viime vuonna, kun päätin vähentää kaikkea tekemistäni. Treeniä, tavoitteita, bloggaamista, työtä. Päätin tehdä kaikkea hieman vähemmän ja se on ollut hyvä päätös. Tasapainoa kaiken tekemisen välillä haen edelleen, mutta se ylisuorittaja-tyyppi, joka olen aikonaan ollut, ei tule enää elämääni. En ihaile sellaista hullua paikasta toiseen juoksemista ja mielestäni on harmillista, että tietyllä tavalla joskus sellaista toimintaa pidetään hyvänä ja reippaana. Sellaista, että tehdään sata asiaa samaan aikaan, unta tulee öisin pari tuntia eikä syödäkään ehdi. Ei hyvä eikä siistiä. Tietenkin tuollaiset tilanteet ovat monelle joskus välttämättömiä, mutta jos vain on mahdollisuutta vähentää asioita jollakin elämän osa-alueella, niin se kannatta tehdä ettei pala loppuun. Voin puhua tästä enemmän, jos haluatte. Varsinkin kova treenaaminen yhdistettynä muihin elämän asioihin on aihe, josta olen paljon jutellut ystävien kanssa. Jos mietitte näitä asioita, niin avautukaa vaan kommenttiboksiin.

Harvoin sitä kuuntelee kuitenkin muita jos on sata rautaa tulessa ja asiat rullaa hyvin eteenpäin. Sitä haluaa vaan tehdä enemmän ja enemmän pysähtymättä. Sitä oppii useimmiten vasta kantapään kautta höllätä, ja vaikka se vähän hassulta kuulostaa niin ehkä hyvä niin. Vähempi on kuitenkin usein enempi ja vähempi ei tarkoita, että on laiska tai saamaton.

Muihin asioihin >

Screen Shot 2015-10-05 at 2.10.24 PM

Osallistuin eilen pieniin painonnostokilpailuihin CrossFit Herttoniemessä! Kisoista hain hieman kisakokemusta ja toki halusin mennä enkkojani uhmaamaan. Olen nyt keskittynyt painonnostoon parin kuukauden aikana enemmän ja tämä tulee jatkumaan pitkään. Syy aikaisempaan vähäiseen painonnostotreenaamiseen oli kipeytynyt polvi (ensi viikolla luvattu polviongelma-postaus!) joka on nyt paljon parempi, kiitos oikeanlaisen kehonhuollon ja harjoituksen. Yllätyin kuinka en ollut kisoista hullun hermostunut, niin kuin yleensä. Helposti lähtee ruokahalu ja oon tosi hermostunut, joten kokemusta tarviin. Okej, nämä olivat tutulla kotisalilla ja kisoissa olin ainoa nainen, joten ulkoisia paineita ei tullut hurjasti. Tavoite oli nostaa samat ennätykset, jotka tein pari päivää aikaisemmin, eli tempauksesta 60kg ja työnnöstä 80kg. Olin tosi iloinen, kun nämä onnistuivat. Feilasin tosin viimeiset nostot, näette ne kaikki (rumatkin…) nostot allaolevasta videosta.

Painonnostossa kilpaillaan siis aina kahdessa nostossa – tempauksessa ja työnnössä (rinnalleveto+työntö) ja molempia nostoja saa kokeilla kolme kertaa. Kivaa oli! Seuraavat painonnostokilpailut ovat marraskuussa ja jos hankin lisenssin ja nostan samat tulokset, kuin eilen, niin pääsen kuulema SM-kilpailuihin! Oho! 🙂 Siistiä.

Käyn Anni Vuohijoen painonnostokurssilla ja hän jeesailee mua näiden asioiden kanssa. Anni on todella taitava valmentaja ja tullaan hyvin juttuun, joten uskon, että hän pistää vielä mun työnnön siihen ysikympin paikkeille ja tempaus.. noh, katotaan sitä sitten 😀

Jos videon laatu on huono, painakaa tuosta oikealla laidalla olevasta settings-kuvasta “720HD”.

Työntö tuntuu paremmalta, kuin ennen. Tempauksessa pitäisi päästä vielä kyykkyyn ja ne ovat lähinnä aika voimapainotteisia repäisyjä, hehe. Varmuutta ei ole siinä kyykyssä vielä… Lisää tekniikkaharjoitusta siis! Painonnosto on muuten hieno laji, jota harrastaa nykyään todella moni. Se on saanut paljon suosiota m.m. CrossFitin ansiosta. Suosittelen.

Tässä on muuten erinomainen podcast CrossFitistä ja painonnostosta ja hieman niiden yhdistämisestä, kannattaa kuunnella jos ajatukset lajien ympärillä kiinnostaa! 🙂

Kivaa syksyistä viikkoa! Upea sää, vähän kylmä ja aurinko paistaa.

Kiitos videoista rakas Jassu

x Steffi

19 comments

 1. Postaus ehdottamastasi aiheesta kiinnostaa! Tuntuu koskettavan monia nuoria treenaavia ja töitä/uraa tekeviä nuoria naisia, tuntuu että samanlaisia tilanteita tulee vastaan kun sieniä sateella, itseni mukaan lukien ? painonnostossa kiinnostaisi postaus aiheesta miten työntöä/push press/shoulder press voimaa olisi kokemuksesi mukaan hyvä yksi tapa treenata. Tuntuu että työntö voimat ovat itsellä ihan olemattomat muihin liikkeisiin verrattuna. Aurinkoista syksyä! ?

 2. Kiinnostavaa ja kivaa lukea blogipostauksesi! 🙂
  Ja minuakin kiinnostaa postaus ehdottamastasi aiheesta. Omasta elämästä tunnistan sen että tuntuu välillä tosi vaikeelta löytää se hyvä tasapaino treenien ja muiden asioiden välistä. Ja just se kun haluaa treenaa kovaa ja kehittyä mutta sitten tuntuu että muut elämän asiat vie niin paljon energiaa… Niin odotan innolla saada lukea aiheesta! 🙂

  • David King This tip has helped more than ahnintyg I’ve watch or read in years. I always conceptualized the trophy pose, racquet drop, the kinetic chain etc, but it always seemed forced. The power position along with watching the sholder turn after bouncing the racquet really clicked for me. Now I’m really able to get some whip on my serves with less effert and they’re more likely to drop in without shaving off pace. Excellent Thank you!!!

 3. Aihe kiinnostaa todella! Tuntuu, että ylisurittaminen on nykyisin niin trendikästä, että siihen voi jopa “sairastua” kun ei ymmärrä höllätä ajoissa. Itsekin kyseiseen oravanpyörään joutuneena..

 4. Kiinnostaisi todellakin lukea tuosta ylisuorittamisesta ja siihen liittyvistä jutuista! Itse poden välillä huonoa omaa tuntoa, jos skippaan treenit koska olen stressantunut tai muut asiat elämässä vaativat huomiotani. Rakastan kuitenkin harrastustani (crossfit;) ja haluaisin todella panostaa siihen. Tämä vuosi on ollut itselleni haastava monella tasolla, ja kehitykseni ei ole ollut läheskään sitä tasoa mitä tiedän että se olisi voinut olla. Motivaationi on kuitenkin pysynyt korkealla, tosin ihan viime aikoina se on alkanut jo olla kadoksissa stressin seassa… Elän kuitenkin toivossa että tämä elämä tästä vielä tasoittuu ja voin keskittyä vielä enemmän treenaamiseen! 😀

 5. Hei Steffi,

  Olen lukenut blogiasi jo muutaman vuoden ja mielestäni sen paras puoli on rehellisyys. Tietenkään kaikesta elämässään ei tarvitse kertoa, mutta ne asiat joista olet puhunut, olet aina esittänyt rehellisesti.

  Tuosta ylisuorrittamisasiasta olisi kiva kuulla lisää pohdintojasi. Lisäksi toivoisin postausta lämmittelystä. Tuntuu, että itselläni etenkin kuntosalila lämmittely jää usein aika köykäiseksi vaikka tiedostankin sen tärkeyden. Jotenkin vain on mielikuvitus loppunut lämmittelyliikkeiden osalta.

  • Kiitos paljon, hieno kuulla.

   Hyvä postausidea! Ensihätään: Tee aina lämmittelyksi sellaisia liikkeitä, joita tulet itse treenissä tekemään. Jos teet kyykkyjä – venyttele lantiota ja tee kyykkyjä ilman painoja jotta saisit oikeat lihakset aktivoitua. Jos teet leukoja, tee mm. roikuntaharjoituksia ja negatiivisa leukoja lämmittelyksi. Sykettä kannattaa ottaa ylös esim. soutamalla tai pyöräilemällä 5-7min (jonka jälkeen venytykset).

   x Steffi

 6. Hienoa että painonnosto kiinnostaa, ehdottomasti hoidat lisenssin kuntoon ja tulet meille SM-kisoihin helmikuussa! 🙂

  Tuonne aiemmalle kommentoijalle sanoisin että työntövoimaa haetaan painonnostossa ennen kaikkea pysty- ja vauhtipunnerruksella sekä tekemällä työntöjä niin että tanko otetaan pukeilta/telineestä rinnalle, näin riveen ei kulu voimia vaan saa otettua tuoreena useamman työnnön peräkkäin.

  • Hei, kiitos vastauksestasi pohdintaani! Millaisia sarjoja noita vauhti- ja pystypunnerruksia kannattaisi tehdä? 5*5? 5*3? Vai kaikkea erilaista? Mistä olisi hyvä aloittaa?

   • Kolmoset ja vitoset on molemmat ok, lisää variaatiota saa tekemällä punnerruksia myös niskan takaa tempausotteella. Liikkuvuudelle ja tasapainolle ehkä haastavin versio on tehdä valakyykky, jossa jääät kyykkyyn istumaan, lasket tangon niskaan ja teet pystypunnerruksia kyykyssä 🙂

    • Kiitos, loistavia vinkkejä! 🙂 Otan nämä kyllä treeniin mukaan.. treeni-into näihinkin siis pikkuhiljaa kasvaa, eiköhän ne painotkin sieltä sitten ala nousemaan.

  • Kiitos Mika! Katsotaan… 🙂 Kiitos myös vinkkien jaosta muille!

   x Steffi

 7. Ehdottomasti kiinnostaa lukea enemmän tuosta “less is more”-ajattelusta ja miten sitä arjessasi toteutat! 🙂
  Kirjoitin itse äsken kilometripostauksen (http://jossusliv.blogspot.fi/2015/10/parin-lepopaivan-jalkeen-aloin.html) siitä, miten täytyy suhteuttaa rankka treeni rankkaan työhön – kaikkea kun ei voi tehdä sata lasissa. On tosi harmi kun nykyään se tuntuu olevan ainoa sallittu mentaliteetti, eikä himmailua katsota hyvällä.. Itse olen nyt kantapään kautta saanut tajuta sen, ettei crossfitin kaltaista lajia voi vetää sata lasissa (etenkään aloittelijana), jos samalla tekee uutta ja rankkaa työtä (päivystyksessä saikkarina) – siitä ei tule kuin paha olo ja mieli!

 8. Kyllä kiinnostaisi, sillä itsekin olen työstänyt opintojeni lopputyötä usean kuukauden ja varsinkin loppu oli hyvin stressaavaa. Siinä samassa piti tehdä töitä, työharjoittelua ja treenejä. Jossain vaiheessa tuntui että kun yritti tehdä kaikkea, kaikki osa-alueet kärsivät. Treenimotivaatio laski, ruokahalu meni laidasta laitaan ja työn laatu heikkeni. Nyt olen treenannut vain pari kertaa viikossa ja tiedän että tässä tilanteessa se on varmasti järkevää. Mutta silti en voi välttyä huonolta omatunnolta. Varsinkin kun ympäröivät ihmiset ihannoivat tehokkuuttani ikäänkuin kaikkeen tuohon pitäisi pystyä.

 9. Ootko jo arponut, ketkä voittivat cocovin tuotepaketin?

  • Arvonta tapahtuu huomenna (torstaina) ja viidelle voittajalle ilmoitetaan sähköpostitse sen jälkeen.

   x Steffi

 10. Kiitos kaikille kommenteista! Aihe kiinnostaa ja on selvästi ajankohtainen. Saman kuvan olen saanut – helposti menee treeni överiksi, varsinkin kun se suhteutetaan muihin elämän osa-alueihin (työ, henkinen vointi, parisuhteet, stressitasot…) ja elämäntilannehan on kaikilla eri, joten on haastavaa löytää juuri se itselleen sopiva tasapaino.

  Tuodaan aihetta enemmän esille tulevaisuudessa.

  x Steffi

 11. Postaus ylisuorittamisesta kiinnostaisi myös minua! Tosiaan usein ei pysähdytä miettimään, että tekeekö se paikasta toiseen juokseminen todella onnellseksi. Ehkä monet kuitenkin alkavat pohtimaan asiaan jonkinlaisen loppuunpalamisen myötä- kuten myös itsellenikin kävi.

 12. Aino Hintsala

  Moikka Steffi! Useamman vuoden blogiasi seurailleena on viimeinkin pakko käydä kommentoimassa tähän! ?
  Todella helpon näköistä nostamista, wau! Itse olen reilun vuoden tehnyt muun salitreenin ohella painonnostoa ja kiinnostaisikin kuulla enemmän sun painonnostotreeneistä, mitä apuliikkeitä lisäät pääliikkeiden kylkeen ?
  Crossfit-treenit kiinnostavat erityisesti opintojeni (liikunnanohjaaja, AMK) puolesta, mutta Kajaanin liikuntapaikat eivät (vielä) tarjoa mahdollisuutta tähän.
  Sitten vielä kysymys aerobisesta: kärsiikö sulla aerobinen voimatreenistä vai siirtyykö räjähtävyys hyvin myös juoksun puolelle?
  Hyvää syksyn jatkoa sulle! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.