Kohti painonnoston SM-kisoja ja Winter War 2016 -karsintoja

Hyvää maanantaita kaikille. Päivitystä tulevista kilpailuista tulee tässä (:

Olen nyt osallistunut kahdesti painonnostokisoihin. Toisella kerralla olin hankkinut kilpailulisenssin. Jos nostaisin yhteistuloksena yli SM-rajan, saisin osallistua painonnoston virallisiin SM-kisoihin. SM-kisat järjestetään helmikuussa Porissa. Onnistuin tavoitteessani ja tein samalla työntö-ennätyksen, 82kg! Olin todella iloinen onnistuttuani, vaikken ollut kuitenkaan nostoihini erityisen tyytyväinen. Tempauksissa ei löytynyt itsevarmuutta mennä kyykkyyn, tulokseksi jäi 64kg. Työnnöt eivät vaan tuntuneet niin hyviltä. Feilasin jopa viimeisen lämmittelyraudan (72,5kg) ja pari minuuttia myöhemmin piti nostaa aloituspaino, 78kg. Siihen voin kyllä olla tyytäväinen, että sain itseni kerättyä ja nostin hyvän aloitusraudan vaikka pari minuuttia aikaisemmin epäonnstuin 5,5kg vähemmällä raudalla.

On mun mielestä todella siistiä päästä Suomen parhaimpien nostajien kanssa kilpailemaan. Tämä on mulle enemmänkin kunnia. En ota kisoista painetta, vaan näen ne hienona kokemuksena. Tietysti ennätyksiä mennään kuitenkin yrittämään. Ois tosi siistiä nostaa tempauksessa 70kg ja työnnössä 85kg. 7P4A2142

Suurin fokus on kuitenkin nyt CrossFit-kilpailuissa. Liekki on tämän vuoden aikana syttynyt hitaasti mutta varmasti uudestaan kilpailemisen suhteen. Olen treenannut paljon yksin vuoden aikana. Se on antanut tilaa miettiä treenaamista, kilpailemista ja omia motiiveja. Olen todella innoissani tulevista kilpailuista ja motivaatio lajissa on henkilökohtaisempaa, kuin ikinä. Ollaan menty siis hyvään suuntaan.

Winter War:in karsinnat alkavat ihan pian. Toivotaan, että kuntoni riittää kisoihin! Mukaan pääsee 32 parasta naisurheilijaa (+32 miesurheilijaa). Olen koko vuoden ajan keskittynyt lähinnä peruskunnon parantamiseen ja painonnostoon, joten ns. metcon-kunto ei ole tällä hetkellä korkealla tasolla. Metconeja on tullut tehtyä aika vähän ja kovia treenejä vain kerran viikossa. Olen treenannut itselleni sopivalla tavalla, eikä minun olisi kannattanut tehdä mitään toisin tai nopeammin. Veikkaan, että pääsen juuri ja juuri kisoihin mukaan. Aika itsevarma fiilis mulla kuitenkin näyttää olevan! Jos olen liian optimistinen, niin se selviää kyllä karsintojen aikana, hehe. Jos en jostain syystä pääsisi nyt mukaan kisaamaan, niin olen kuitenkin hyvin innoissani ensi vuoden harjoittelusta ja tulevista kisoista. Tuntuu siltä, että olen vasta pääsemässä alkuun koko lajin parissa.

7P4A2134

Edessäpäin ovat siis painonnoston SM-kisat ja toivon mukaan myös Winter War 2016. Katsotaan sitten niiden jälkeen mikä fiilis ja laitetaan seuraavat suunnitelmat kehiin. Painonnostokisat ovat vain kaksi viikkoa Winter Warien jälkeen, joten en tule treenaamaan erikseen niitä varten. En luultavasti tee CrossFit Open -karsintoja ensi vuonna.

Treenaan painonnostoa kolme kertaa viikossa. Voimistelu tulee saamaan lisää huomiota heti ensi vuodesta lähtien. Voi olla, ettei mun tarvitse enää vetää 60-90min peruskunto-treenejä, se selviää hieman myöhemmin testien kautta. Peruskuntoharjoittelu pysyy kuitenkin menossa mukana enemmän tai vähemmän.

7P4A2185

Kivaa viikkoa kaikille ja treeni-iloa!

Kuvat: Sandra

x Steffi

2 comments

  1. Hei, mikä on tää fontti jolla sun postaukset on kirjoitettu?

    • Hei! Äh, en löydä sitä.. En ole itse rakentanut sivustoa mutta tämä on wordpressillä tehty. Sorry 🙁

      x Steffi

Leave a Reply

Your email address will not be published.