Raakasuklaan valmistuspaketti

Jatketaan ruoka-aiheilla. Sain hetki sitten myös vastattua edellisen postauksen kommentteihin, käykää tsekkaamassa jos jätitte kommentin 🙂

Tiedän, että ruoka-aihe kiinnostaa monia. Itse asiassa minuakin kiinnostaa tällä hetkellä kirjoittaa siitä, sillä koen koko ajan parantavani ruokailutottumuksiani. Kun aiheesta kirjoittaa ja saa lukea muiden ajatuksia, niin inspiroituu siinä samalla! Jatketaan yhdellä terveellisellä herkulla, johon olen tutustunut kiitos yhteistyöni CocoVin kanssa.

IMG_0017

Tavallista maitosuklaata on tullut syötyä lähes joka päivä, ei tosin isoja määriä, mutta kuitenkin… Kuten moni tietää, on maitosuklaassa usein aika paljon sokeria ja itse kaakaota aika vähän. Kaakao on se terveellinen osa suklaata joten välillä olisi ihan fiksua syödä raakasuklaata tai tummaa suklaata maitosuklaan sijasta. Vaihtelu virkistää.

IMG_0051

Kaakao on eräänlainen superfoodi. Se sisältää mm. paljon magnesiumia, rautaa, kromia ja sinkkiä, rikkiä ja kuparia (eli jumppaajille myös hyvä!). Raakasuklaata voi ostaa sellaisenaan tai valmistaa itse. CocoVillä on raakasuklaan valmistuspaketti, jossa ainekset ja mitat ovat valmiina pakkauksessa. Aineksien seassa on kaakaojauheen ja kookosöljyn lisäksi mm. maca-jauhetta, lucuma-jauhetta ja goji-marjoja. Aikamoinen terveyspaketti!

Aineet sekoitetaan lämpimässä vesihauteessa, kaadetaan muotteihin ja heitetään pakastimeen. Tunnissa suklaat ovat jo valmiita. On aina vähän kivempi kun saa itse väsertää tällaista, siinä on hieman omaa panostusta mukana. Jostain syystä suklaakin maistuu silloin paremmalta 🙂

IMG_0067

1-2h pakastimessa ja nämä olivat jo valmiita! Irtoivat muoteistakin hyvin (:

Osaako joku tehdä raakasuklaata ihan alusta asti? Siinä voisi olla seuraava haaste minulle. Tai en ehkä ole ihan vielä niin reipas, hehe.

Alla vielä video suklaan valmistamisesta.

x Steffi

Yhteistyössä CocoVi

4 comments

  1. No eipä raakasuklaan valmistaminen ole vaikeaa, ihan samaantyyliin menee kuin tuos paketissakin. Ostaa vaan raakakaakaovoita sekä raakakaakaojauhetta, kookosöljyä. Siinä perusaineet. Itse tykkään heittää perään vielä kaakaokermaa sekä jotain suklaanmakuista protskujauhetta. Vähän niinkuin maitosuklaata!

    • No kiitos ideasta! 🙂 Jos jaksat/näet tämän, heitä vielä tähän tarkka resepti!

      x Steffi

  2. oho, tuli näköjään ajatusvirhe yllä, eli kookoskermaa ei kaakaokermaa 😀
    Eli raakakaakaovoita ja raakakaakaojauhetta kumpiakin saman verran esim desin. Vesihauteessa voi sulatetaan ja myös voi laittaa esim pari ruokalusikallista kookosöljyä. Sitten perään vaan purkki kookoskermaa ja desi suklaan makuista protskujauhetta. Sitten vaan muotteihin, voi laittaa vaikka pähkinöitä kans ja pakkaseen! Määrät oli päästä heitettyjä, ei ole mitään tarkkaa reseptiä.. Eli ihan oman fiiliksen mukaan vaan tekemään 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.