Kilpailutavoite ei toteunut

Hyvää alkavavaa vuotta 2016! Mä alotin tänään treenin taas kunnolla parin viikon rauhallisemman harjoittelun jälkeen ja hyvältä tuntui. Tehtiin aluksi vauhtipunnerrus-kolmosia, joissa pääsin 67,5kg asti. Tehtiin myös tiukkoja leuanvetoja ja käsinseisontapunnerruksia.

Haluan julkaista tekstin kilpailukarsinnoista, jotka eivät menneet tällä kertaa ihan suunnitelmien mukaan.

Niille, jotka ei jaksa lukea analysointia ja selityksiä: Kuntoni ei riittänyt Winter War 2016 -kisoihin, vaikka olin niin ajatellut. Ne, jotka tykkää lukea tarkempaa analyysiä voi jatkaa lukemista, heh.

7P4A2260

Olin suunnitellut vetäväni Winter War 2016 -karsinnat läpi ja päästä “just ja just” kilpailemaan helmikuussa. Nyt jälkeenpäin voin totea, että olisin tarvinnut todella paljon tuuria (=minulle sopivia lajeja) päästääkseni mukaan. En nostanut (“piikannut”) mun kuntoa peruskuntokaudesta kummemmin, koska olin melko itsevarma että kunto riittäisi kisoihin. Ei riittänyt.

Periatteessa olen melko tyytyväinen suorituksiini. En olisi pystynyt paljon parempaan sillä kunnolla, joka minulla oli. Nyt tiedän vaan, että minun pitää olla paremmassa kunnossa päästäkseni mukaan kilpailemaan.

Mulle sopivia lajeja olisi ollut mm. jotain maksimivoimanostoja tai painonnostomaksimeja. Tuo ei tietenkään toimi selityksenä jatkossa – kaikkea pitää CF:ssä harjoitella ja kaikkeen pitää olla valmistunut! Tietenkin minua harmitti 🙁 Lähinnä harmitti se, etten pääsisi osaksi niin hienoa kilpailutapahtumaa. Mulla on ikävä sitä kilpailumeininkiä! Onneksi nämä eivät ole ainoat kisat Suomessa. Tämä oli yksi välitavoite, joka ei toteunut tällä kertaa. Ihan hyvä opetus mulle, ettei kaikkea voi saada, ainakaan helpolla!

Hyvä vaan, että mun pitää alkaa tekemään kovempaa töitä ja asioita hieman eri tavalla. Urheilun kautta oivaltaa paljon asioita, jotka kuuluvat normaaliinkin elämään.

Nopeat lajianalyysit vielä ja sitten hieman tämän vuoden suunnitelmia!

Laji 1+2

8min AMRAP

10 Thruster 50kg/35kg
10 Thruster 60kg/40kg
10 Thruster 70kg/45kg
10 Thruster 80kg/50kg
jne….

2min tauko

4 min AMRAP

1 Rinta tankoon leuanveto
1 Varpaat tankoon

12338784_862285697225959_984003111_n

Thrusterit menivät ihan hyvin, pidin niissä tasaisen tahdin. Tein lopuksi 7 toistoa 55kg painolla. Olin hyvin hengästynyt, joka tietenkin aina vaikuttaa suoritukseen. Kun hengästyminen on vähäisempää (=kunto parempi) onnistuu myös voimaa vaativat lajit (ja kaikki muutkin liikeet) paremmin. Tässä lajissa sain parhaimman sijoitukseni karsinnoista.

Toinen osa suoritettiin 2 min thrusterien jälkeen. Toes to barit menivät minulla hyvin, pidän siitä liikkeestä. C2B menivät myös ihan OK, onnistuin pitämään melko tasaisien tahdin tässäkin. Jälkeenpäin mietittynä olisin voinut hieman kiristää tahtia – join vettä näiden 4minuutin aikana ehkä viidesti, joten tuollaiset turhat tauot voi jättää tulevaisuudessa pois! Olin kuitenkin tyytyväinen, kun vertasin aikaisempia samankaltaisia suorituksia.

Minulla meni yllättävän kauan palautua suorituksista enkä tehnyt lajia toiste.

Tulokseni: 47 ja 48 toistoa.

Laji 3

10 min AMRAP

20/15 cal Soutu
15 Seinäpalloheitto 20lbs(9kg)/14lbs(6kg)
10 Boksin yli hyppy 60cm/50cm
2/1 Muscle up (määrä lisääntyy kierroksittain 4/2, 6/3, 8/4 jne.)

12362512_1666850470224768_1276770967_n

Muscle-upit lajissa hermostutti, en ole treenannut niitä niin paljon kuin pitäisi ja sen sain kyllä huomata. Ihan suoraan sanottuna, olin viimeksi tehnyt MUita pari kuukautta sitten… Sain nämä onneksi jotenkin kulkemaan. Tässä lajissa säästelin koko ajan kuntoa MUita varten, joten laji ei ollut kuormittava eikä hengästyttävä minulle. Jos MUt olisivat olleet kunnossa, olisin voinut kiristää tahtia ja näin saada paremman tuloksen.

Tein lajin kahdesti ja se meni paremmin toisella kerralla. Sain apuja muscle-uppiin ennen lajia.

Tulokseni: 81, toisella yrityksellä 123.

Laji 4

“Barbell Hell”

50 Maastaveto
50 Tangon yli hyppy
50 Raaka rinnalleveto riipusta
50 Tangon yli hyppy
50 Etukyykky
50 Tangon yli hyppy
50 Ylöstyöntö

Minun aikani: 18:45, toisella yrityksellä 20:06.

unnamed

Huh, tästä tuli rankka viimeinen setti. Etukyykkyjen kohdalla treeni alkoi tuntumaan hirveältä ja vaikka vahvuuteeni kuuluu ylöstyöntö, olivat nuo vikat toistot todella rankkoja.

Tein tämän treenin kahdesti. Se tuntui itseasiassa paremmalta ja fiksummalta toisella kerralla, mutta aika ei ollut parempi. Tiesin jo ennen tätä lajia, että minun mahdollisuudet päästä kisaamaan olivat lähes mahdottomat. Annoin kuitenkin kaikkeni ja halusin tehdä lajin toisen kerran itseni takia. Halusin taistella läpi inhottavan treenin ja tuntea uudestaan millasta tämä homma oikeasti on. Olen jälkeenpäin iloinen, että tein sen.

Olen nyt pitänyt nyt parin viikon treenitauon ja rauhoittunut joulun merkeissä, sekä juhlinut uutta vuotta. Suunnitelmissa on aloittaa uusi yksityiskohtainen treeniohjelma. Suunnitelmissa olisi myös treenata useammin porukassa ja näin saada uudenlaista vertaistukea, nauttia ryhmässä tekemisestä ja kohdata päivittäisiä “kilpailutilanteita”. Tämä vuosi on ollut peruskunnon ja painonnoston hiomista, mutta paljon yksinäisiä treenejä on mahtunut mukaan. Näillä kaikilla harjoituksilla on ollut tärkeä paikka, mutta tällasella mukavuusalueella ei hirveen pitkälle päästä, ainakaan tilastollisesti. Nyt olisi tarkoitus laittaa uusi vaihe päälle jotta päästään eteenpäin enemmän kuin vain ns. mielen tasolla. Pohjaa ollaan rakennettu hyvin ja siitä on hyvä fiilis. Uskon ainakin vahvasti itseeni ja toivottavasti te lukijatkin edelleen uskotte, vaikka takapakkia tulee! Kirjoittelen fiiliksiä miten uusi vaihe harjoittelussa etenee 🙂

7P4A2338

Ihanaa uutta vuotta! Onko teillä udistuksia/muutoksia elämässänne mitä olette alkaneet toteuttamaan? Mulla on ainakin mielessä pari asiaa, joita haluan hoitaa ajatuksista pois. Haluan myös uudistaa tiettyjä asioita elämässäni. Yksi niistä on uudenlainen treeni, josta tässä postauksessa puhuin. Ajattelin tällä viikolla kirjoittaa asioita ylös paperille, joihin kaipaan uudistusta.

Pienillä muutoksilla on hyvä aloittaa, jotta muutos olisi pysyvää. Mulla on esimerkiksi mielessä alkaa tekemään smoothieita taas aamuisin. Se on pieni muutos, mutta takaa sen, että saan vitamiineja heti aamusta.

Toivon kaikille iloista ja menestyksellistä vuotta 2016!

x Steffi

Kuvat: Sandra

20 comments

 1. Urheilu on juuri tällaista: kovaa työtä (josta on usein glamour kaukana), hyvää fiilistä, pettymyksiä ja onnistumisia. Ja silti se on kuitenkin vain urheilua, muun elämän vastapainoa. Tehty työ ei ole mennyt hukkaan, vaikka kaikki tavoitteet eivät täyttyisikään täysin suunnitellusti.

  Tärkein syy, miksi seuraan nykyisin yksinomaan sinun blogiasi. Tapa millä suhtaudut treenaamiseen ja urheiluun, rehellisyyteesi, avoimuutesi ja positiivisuutesi ovat esimerkillisiä ihan kenelle tahansa – ja juuri siksi blogisi on niin inspiroiva tällaiselle 30+ mammallekin.

  Kovasti tsemppiä ja toiveet täyttävää uutta vuotta!

  • Just näin Outi.. Tuo on totta, ei työ hukkaan ole mennyt vaikkei tavoitteeseen päästy.

   Kuinka hienoa, että tykkäät seurata minua. Arvostan sitä, että otit aikaa kertoaksesi minulle tuon.

   Ihanaa uutta vuotta sinullekin!!

   x Steffi

 2. Aloitin crossfitin vasta marraskuun lopussa on-ramp kurssilla. Olen tosin seurannut gamesejä ja muuta crossfitin liittyvää monta vuotta joten tiesin mistä on kyse. Olen niin innoissani uudesta harrastuksesta! Odotan treenejä kovasti ja halu kehittyä on iso 🙂
  Aloitin myös “uudenvuoden tavoitteen” syödä 100 päivää sokerittomasti (kaikki lisätyt ja piilotetut ) ja viljattomasti. Hyvin on alkanut. Tässä on tarpeeksi iso projekti ja uusia juttuja tämän vuoden aluksi.

  • Hienoa! Kohta saadaan taas seurata Openeita, Regionalseja ja Gamesejä.

   Mulla on kahden viikon karkkilakko, haha. Sulla vähän pidempi! Pistä kommenttia (jos muistat) miltä sokerittomuus on tuntunut. Tuo on kieltämättä iso projekti, sokeria on lähes kaikkialla. Itse kuitenkin käytän mielummin sokeria, kuin makeutusaineita…

   x Steffi

   • Viikko takana ja yllättävän hyvin on alkanut! 🙂 Olen ollut monta monta vuotta niin pahassa sokerikoukussa ettei tosi. On rehellisesti voinut mennä parikin levyä suklaata ja siihen päälle useampi karkkipussillinen viikossa…
    Luulen, että kun olen jättänyt viljat pois ja muut höttöhiilarit niin verensokeri ei heittelehdi niin paljon päivän aikana mikä on auttanut. Eilen himoitsin suklaata (se aika kuukaudesta…), mutta selvisin kun söin raakasuklaata pari palaa.

    Tsemppiä myös sulle! O tack för den fina bloggen, jag följer dig här o på some o du är en av mina favorit bloggare. Du är en av de som fått mig att börja crossfit o nu när jag bygger på min kropp ger dina bilder mig motivation eftersom du har en super snygg o atletisk kropp!

    • Tack, Kiitos!

     Hyvä kuulla, että on alkanut kivasti. Det är nog bra att man gör någon ändring, om man märker att man faktiskt är riktigt beroende av socker! Jag äter socker nästan varje dag, men inte så mycket.. Nu minskar jag på sockerintaget när jag är i karkkilakko 🙂 Jag säger i varje fall att jag inte är beroende av socker, men inte skulle det göra illa för mig heller att testa att vara helt och hållet utan!

     Tack till dig själv för kommentaren och ha ett härligt år!

     x Steffi

 3. Hienoa, että uskallat kertoa myös pettymyksistä ja “epäonnistumisista” avoimesti! Monesti kerrotaan vain ne omat huippuhetket, ennätykset ja saavutetut tavoitteet, vaikka eihän elämä tai urheilu pelkästään sitä ole 🙂 Vastoinkäymiset kasvattavat eniten, etenkin kun niiden ei anna lannistaa. Mä ainakin uskon, että saavutat vielä tavoitteesi crossfitin suhteen.

  Itsekin aloitin cf:n 3 kk sitten ja olen todella saanut nöyrtyä monen lajin edessä, vaikka perus painonnoston tekniikat ja kunto oli valmiiksi hyviä. Aluksi tulee luuseri olo, mutta lajin hieno puoli on just se, että kaikessa ei voi olla yhtä vahva! Nyt iloitsen pienistäkin kehittyksistä – viimeisimpänä snatchin tekniikan loksahtaminen niin, että uskallan haastaa myös painoilla 🙂 olen seirannut blogiasi alusta asti, joten kiitos sinulle lajiin tutustuttamisesta!

  Mahtavaa alkanutta vuotta! 🙂

  • Kiitos kommentista.. Vastoinkäymiset kyllä opettaa. Haastavaa on ollut välillä saada treenimotivaatio takaisin, kun suurimpana motivaattorina on minulle toiminut kyseiset kilpailut. Onneksi tuntuu nyt vähän paremmalta.

   CF kyllä aina palattaa maan pinnalle, haha! Sitä oppii nopeasti, että se tyyppi joka kattoo peilistä on loppujen lopuksi se suurin vastustaja. Mä yritän nyt itse keskittyä vaan yksittäisiin treeneihin, päivä kerrallaan. “Jos mä tänään teen parhaani niin se riittää”.

   Kiitos, että uskot minuun! Mahtavaa vuotta 2016 myös sinulle!

   x Steffi

 4. Heippa! Tämä ei ei liity postaukseen, mutta huomasin että esittelyssä tuolla ylhäällä lukee vielä että opiskelet amk:ssa vaikka olet jo valmistunut 🙂 Olen lukenut blogiasi ihan ensimmäisestä päivästä saakka, välillä heti kun tulee uusi postaus ja välillä kiireiden takia monta postausta putkeen. Viime syksyn asuin ulkomailla ja blogisi lukeminen jäi harmillisen vähäiseksi, mutta äsken tuli yhtäkkiä pakottava tarve työjuttujen lomassa piipahtaa täällä. On mahtavaa, kuinka olet alusta asti näiden vuosien aikana pitänyt saman fiksun, inspiroivan ja terveen tavan kirjoittaa. Älä ikinä lopeta tuota oman juttusi tekemistä! Olet varmasti urheilijana sekä ihmisenä monelle esikuva, myös itselleni. Ihanaa uutta vuotta! 🙂

  • Kiitos! Vaihdan sen tänään! (:

   Kuinka siistiä, että oot pysynyt alusta asti mukana.. Siitä on jo kolme vuotta! Ihana kuulla, että sama linja on sun mielestä pysynyt. Olen pitänyt tärkeänä, että pysyn mahdollisimman samassa linjassa kirjoituksieni, ajatuksieni ja tekojeni kanssa.

   Kiitos kommentistasi, tsemppiviesti tulee erittäin hyvään aikaan.

   Ihanaa ja terveellistä vuotta 2016!

   x Steffi

 5. Noi sun ennätykset on kyllä kovia (kävin kurkkaamassa) ?? paljon tsemppiä uuteen vuoteen! Terkuin 3kk crossfitin parissa viihtynyt ?

  • Kiitos ja paljon tsemppiä sullekkin! Oii, vähän kiva 🙂 Jatka samaan malliin!

   x Steffi

 6. Steffi. Nyt on pakko kommentoida kun tuli ihan kylmät väreet lukiessani uusinta postausta. Mä oon lukenut useita treeniblogeja vuosien aikana ja jotenkin kummasti pikkuhiljaa ne yksi kerrallaan ovat pudonneet pois- kiinnostus on lopahtanut, jotenkin urheilu niissä ei ole tuntunut aidolta urheilulta urheilun ilon taki (en milläänmuotoa halua tai yritä mollata niitä). Sun blogi on aivan jotain muuta. Sun urheiluhalu ja -tarve kumpuaa niin syvältä sisältä, luonnollisesti, motivaationa sinä itse niin, että se saa mut aina vaan palaamaan blogiisi ja inspiroitumaan kirjoituksistasi. Mun mielestä sun pitäisi olla esikuva ihan jokaiselle, käsittelet urheilua ja siihen liittyvää elämääsi(mitä blogissa näytät) terveellisesti, ja sitä mä en ainakaan nykypäivänä enää kovin usein löydä.

  Ja ehkä siksi mulle tuli ne kylmät väreet. Siksi kun sä näytät niin rehellisesti miten myös alamäet ja pettymykset kuuluvat elämään ja urheiluun. Pystyt myöntämään jos aina ei onnistu, jos kunto ei yksinkertaisesti riitä. Edes huippukunnolla. Ja se tekee susta loistavan urheilijan! Tunnen luissani että sä tulet saavuttamaan tavoitteitasi, unelmiasi ja rikkomaan omia ennätyksiäsi juurikin sen takia, että olet myös kokenut miltä tappio tuntuu. En voi muuta kun nostaa hattua. Vaikka en tunne sua ollenkaan, muuta kun mitä blogi antaa näyttää, tsemppaan sua ihan hullunlailla ja odotan innolla mistä kaikesta saammekaan vielä lukea. Ihanaa vuotta 2016, nauti täysillä kaikesta, jopa niistä pettymyksistä!

  • Meri. Mitenköhän mä voisin parhaiten vastata sulle, että ymmärtäisit kuinka kommentisi kosketti minua. Lauseesi ja ajatuksesi ovat nimenomaan niitä asioita, joita toivon pystyväni välttää kirjoituksieni kautta eteenpäin. Tuntuu siltä, että sä kiteytit monta asiaa (selkeällä suomenkielellä, heheh..) taitavasti. Nämä hetket ovat mulle bloggaamista parhaimmillaan.

   Kuinka hienoa ja harvinaista, että jaksoit antaa hetken päivästäsi kokonaan minulle antaen kehuja ja hyvää mieltä.

   Ihanaa vuotta 2016. Tulet varmasti saavuttamaan omat tavoitteiteesi ja onnellisuutta kun selkeästi toivot muillekkin näin paljon hyvää.

   x Steffi

 7. Uskon että olet pettynyt ja sen päälle vielä että kirjoitat sen tänne meille varmasti vähän ahdistaa.. Kiitos kuitenkin että jaat pettymyksen meidän kanssa. Se kasvattaa varmasti vaikkei heti siltä tunnu. Sanoit että uskot itteesi ja toivot että mekin edelleen uskotaan suhun, no totta hemmetissä uskotaan! Oot mun tsemppri ja esikuva!

  • Kiitos Sanna (:

   Annoin pahimman ahdistuksen mennä ohi, ennen kuin tulin tänne kirjoittamaan. Kiva kuulla, että pidit kirjoituksesta.

   Kuinka huippua, että uskotte! Te ootte mun tsemppareita! 🙂

   x Steffi

 8. Hienoa, että uskallat tuoda julkisesti esillle epäonnistumisesi ja pettymyksesi. Se kertoo kuinka vahva ja itsevarma persoona oikeasti olet!
  Olin 100% varma, että pääset kisaamaan kun olet niin hurjan hyvässä kunnossa. Eikun vaan pää pystyyn ja kohti uusia tavoitteita! 🙂

  Itse palasin 3kk tauon jälkeen uudestaan CF pariin (sain esikoisen niin siksi tuo tauko). Tuntuu kun alottaisi kaiken alusta. Täytyy vaan alkuun malttaa ottaa rauhassa, kyllä se kunto sieltä palaa ennalleen pikkuhiljaa. CF on siksi hieno laji kun liikkeitä pystyy skaalaamaan kunnon mukaan ja sen takia sitä voi harrastaa kuka tahansa! 🙂

 9. Moikka! Mikä oli kuorma tossa vikassa lajissa? 🙂

 10. Heippa! Olisi kiva kuulla millaisia kenkiä käytät crossfitissa. Postauksen muodossa tai jos saisit tiivistettyä vastauskommenttiin:) Vaihtoehtoja näyttää olevan niin paljon esim reebokilla että pää menee sekaisin… Olen aloitteleva lajin parissa. Olisko paras ostaa kahdet kengät (yleistä ja painonnosto) vai kengät joissa on molemmat ominaisuudet? Kiitti jo etukäteen jos vinkkejä irtoaa!:) Ja tosi harmi ettei kisapaikkaa irronnut.. paljon tsemppiä tuleviin treeneihin!<3

 11. this story caught my eye as it made science headlines recently. im;line&#8230agiving on the moon. clean water for all.UN:F [1.7.3_972]please wait…(1 vote cast)UN:F [1.7.3_972](from 0 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published.