Uusi treeniohjelma

Hei kaikki ja toivottavasti teillä on ollut mukava viikonalku.

Mulla on pari viikkoa sitten alkanut uusi treeniohjelma, The Training Plan. Ohjelma on kansainvälisessä käytössä, mutta on itse asiassa suomalaisen Jami Tikkasen kehittämä. Ohjelma on treeniohjelma CF-kilpailijoille ja olen kuullut siitä paljon hyvää.7P4A6724

Mietin alkuvuodesta miten muuttaisin harjoitteluani, sillä tiesin että tiettyjen asioiden täytyy muuttua kehittyäkseni. Winter War -karsintojen pettymys antoi hyvän syyn miettiä miten voin olla parempi lajissani. Olen rakentanut hyvin pohjaa peruskestävyysharjoituksilla ja hionut painonnostotekniikkaa viime vuonna, mutta nyt on aika keskittyä lajinomaisempaan harjoitukseen

Viime vuoden harjoittelulla oli tärkeä paikka enkä saa unohtaa peruskestävyyden tärkeyttä nytkään, eli koitan tehdä 1-2 kertaa viikkon matalatehoista harjoitusta harjoituksen tueksi

Tammikuun alusta en ollut vielä ihan varma, mitä ohjelmaa alkaisin seuraamaan, mutta tiesin kaksi asiaa: 1. Tarvitsen tarkan treeniohjelman, joka tekee minusta mahdollisimman hyvän CrossFit-urheilijan. 2. Haluan harjoitella muiden kanssa ja saada vertaistukea tekemiseen. Haluan, että harjoitteleminen on mukavaa, mutta samalla haastavaa ja kehittävää.

7P4A6731

Olen nyt tehnyt ohjelmaa kaksi viikkoa ja fiilis on hyvä. Harjoituksia tulee viikkoon 6 kpl ja harjoituksien kestot ovat melko pitkä, 2-3h. Kunto tuntuu riittävän näin kuormittavaan harjoitukseen ja mieli palautuu myös hyvin. Uni maistuu, mutta ruokapuolessa on vielä parannettavaa. Uusia ennätyksiäkin olen saanut iloita: 7 tiukkaa käsilläseisontapunnerrusta, 85kg ylöstyöntö, 11 tiukkaa leuanvetoa ja 23 kippileukaa, “Fran” aikaan 5:39 ja 70 wall-ballia putkeen. Enkat motivoi aina!

7P4A6695Nähtäväksi jää, kuinka paljon kuormaa keho kuitenkin kestää. Vähän polvikipuja, lonkkakipuja ja alaselän painetta on ollut, mutta hyvin vähän. Nyt mennään tietenkin fiksusti eteenpäin. Jos alaselässä on painetta, jätän kippiliikkeet pariksi päiväksi pois. Jos polvi tuntuu kipeältä, varaan ajan hierojalle, jotta saan pohkeiden ja reisien lihaksia avattua. Lonkkavaivat hoidetaa huippuhyvällä fyssarilla koko ajan. Nyt on selvää, että kehonhuolto on taas todella tärkeässä roolissa ja sille pitää varata sama verrana aikaa, kuin itse harjoitukselle. Jos kuormaa tulee liikaa, niin teen sen verran, minkä pystyn! 🙂 Sattuuko täältä löytymään muita, jotka ovat tehneet The Training Planiä, tekevät tai suunnittelevat tekevänsä? Kuulen mielelläni tuntemuksia ohjelmasta!

7P4A6665Painonnostopuolen hoitaa kova valmentajani Anni Vuohijoki. Ensi kuussa minua odottaa painonnoston SM-kisat, joten siellä olisi siistiä tehdä uudet enkat! Nyt on kuitenkin CF pääroolissa, mutta katsotaan miten PN kehittyy siinä samalla. CF kisoihin haluisin mennä pian, katsotaan mitä eteen tulee!

Ja hei! Näyttäisi siltä, että alkaisin tekemään hieman valmennusta taas… Pian tästä lisää! 🙂

PS. Instagramistani löytyy paljon treenivideoita @steffit

Kuvat: Sandra

x Steffi

6 comments

 1. Moikka! Kiva kuulla tosta treeni ohjelmasta, onko se maksullinen?

 2. Moikka!
  Katoin noita sun enkkoja ihan sairaita : DD kauanko oot harrastanut crossfittiä tai painon nostoa?
  Minkälaista kehitystä painon nostossa voi kokemuksen/tiedon perusteella tulla esim 1kk tai 3 tai 6kk?
  Uskotko että crossfit auttaa painon nostossa? Mietin jos esim 1-2 kertaa viikkossa rupeaisi käymään: )
  Tosi mielenkiintonen ja motivoiva blogi!

  • Haha, kiitos! Kovasti niitä koitetaan kuitenkin koko ajan parantaa… Oon harrastanut CF:ää n. 2.5 vuotta, ennen sitä treenasin PT:n kanssa (Antti Manninen) Elixialla noin vuoden ajan.

   Kehitystä tulee usein alussa paljon, kunhan jaksaa sinnikkäästi kuunnella neuvoja ja tehdä myös harjoituksia omalla ajalla. Suosittelen tulemaan 20min tunneille ajoissa harjoittelemaan painonnostoa pelkästään kepillä, jotta toistoja tulee tehtyä.

   Jos haluat pelkästään painonnostoon keskittyä ja siinä kehittyä, niin suosittelen harrastamaan ainoastaan sitä. Kehityt paremmin painonnostossa jos teet pelkästään sitä. CF:ssä tehdään myös painonnostoa ja kehityt varmasti, mutta CF:ssä on niin paljon muita juttuja missä halutaan kehittyä, että sinulla menee enemmän aikaa kehittyä PN:ssä silloin.

   CF on toki hauskaa ja monipuolista (on se PN joskus myös ihan hauskaa hehe..) joten se on täysin sinusta kiinni mitä haluat tehdä, mistä nautit, missä tavoitteet olevat jne.

   ps. puhuit painon nostosta, mutta tarkoitit varmaan painonnostoa (eli sitä lajia?). JOS puhuit painosi nostattamisesta, niin sano, sillä silloin vastaukseni on sinulle ihan hepreaa 😀

   x Steffi

 3. Moi! Itelle on tullu hirvee crossfit kisakuume. Joten aattelin vähä kysyä, et mitä se “kisailijaksi” tuleminen vaatii? ? Elikkäs paljon treenataan viikko tasolla? Entä mitä se vaatii vuosi tasolla? Ja kuinkas aerobinen puoli?
  Toki mulla on paljon kehitettävää, et ei täs viä pitkään aikaan olla menos kisoihin, mut olis kuitenki kiva ottaa se siihen päämääräksi, jota kohti mennä 🙂
  Ps. Sä oot kyllä hyvässä kunnossa! Tsemppiä reeneihin! 🙂

 4. Moi Steffi!

  The Training Planista, treenaatko kerta päivässä ohjelmoinnin mukaan? Miten treenit on jaettu vaikka verraten tavalliseen tuntiohjelmointiin? Harkitsen itsekin TTP ohjelmointia.

  Kiitos!

Leave a Reply

Your email address will not be published.