Kohti painonnoston SM-kisoja ja mitä sen jälkeen?

Terkkuja autosta! Suunta on kohti Seinäjokea ja sunnuntaina ajetaan Poriin. Porissa on painonnoston SM-kisat ja oon niistä todella innoissani! Mulla on kisoista hyvä fiilis. Ei (vielä ainakaan) liian jännittinyt olotila vaan enemmänkin aika rento.IMG_2620

Valmistelut kisoja varten ovat menneet ihan hyvin vaikka CF:ssä on ollut suurin fokus tänä vuonna. Viime viikolla testattiin tempauksen ja työnnön maksimeita. Tempauksessa sain 66kg nostettua, 68kg olisi ollut uusi ennätys mutta se ei onnistunut. Olisi mahtavaa jos se nousisi kisoissa! Työnnössä sain tehtyä kaksi uutta ennätystä vaikka kyseessä olikin aamutreeni – 83kg onnistui ja sain vielä 85kg rinnalle! 85kg ei noussut enää ylöstyönnössä. Se on kuitenkin noussut yksittäisenä ylöstyöntönä. Tämä oli erikoinen hetki, sillä nyt rinnallevetoni tuli samalle tasolle ylöstyöntöni kanssa, aikaisemmin ylöstyöntö on aina ollut vahvempi. Nyt pitää siis alkaa treenaamaan ylöstyöntöä hieman enemmän! 🙂 Oon iloinen siitä, että jalat ovat vahvistuneet ja ainakin rinnallevedon kyykkyasento tuntuu varmemmalta, kuin aikaisemmin. Tempauksen kyykkyasennosta ei ole vielä hirveesti kehuttavaa!

Instagramistani löytyy nuo työnnöt ja myös tämän päivän viimeistelytreeni, joka tuntui hyvältä.

IMG_2448

Olin viikon lomalla ja palasin sieltä eilen aamulla. Oli todella ihanaa olla Dubain lämmössä lähinnä rentoutumassa ja nauttia uusista kokemuksista. Tuli mm. oltua maailman (!!) nopeimmassa vuoristoradassa ja vielä kahdesti. Kiihdytys tapahtui 240 kilometriin alle viidessä sekunnissa…

Treenattua tuli jonkun verran. Kolme kertaa käytiin paikallisella rantasalilla, josta löytyi kaikki tarvittavat CF tarvikkeet, paitsi seinä käsienseisontapunnerruksia varten. Se oli kyllä huippupaikka. Loma oli kuitenkin ihan huippu kun ei ollut koko ajan treenaaminen mielessä, vaan tuli tehtyä hieman kaikenlaista muuta ja normaalia.

IMG_2683

Mun tavoitteet eivät kuitenkaan ole erikseen painonnostossa. Nämä kisat ovat minulle kunnia ja lähden yrittämään uusia ennätyksiä, mutta fokus on CrossFitissä. Tämän vuoden olen tehnyt The Training Planiä ja CF on tuntunut hyvältä. Painonnostoa ja CF:ää harjoitellaan samaan aikaan, mutta jos haluaa kehittyä nopeammin jommassakummassa, niin pitää päättää mitä haluaa. Eli jos halutaan kehittyä hyvin PN:ssä, niin harjoitellaan ainoastaan sitä. Jos halutaan CF:ssä kehittyä niin harjoitellaan PN:ää hieman eri tavalla. Puhuin vähän tästä edellisessä postauksessa. Muutin harjoitustani pois CF:stä nyt viikoksi, jotta PN kulkisi paremmin. Toivotaan enkkoja, mutta en voi suuttua jos ne eivät onnistu. Tai no kyllä mä vähän suuttuisin, mutta en tosi paljon. Maanantaina (tai tiistaina) palaan taas CF:ään kokonaan ja tarkoitus olisin tehdä Open 16.1 laji.

Voi olla, että kilpailen PN:ssä jatkossakin, mutta niistä ei ole tällä hetkellä suunnitelmia.

Tässä muuten kirjoitus, jonka tein wodconnectille. Kirjoitin siitä, miltä TTP on tuntunut yhden kuukauden harjoittelemisen jälkeen. Siinä mietin myös kenelle ohjelma sopii. Kirjoitus on englanniksi. 

Mulla on kyllä kuitenkin mielessäni lukuja painonnostossa, joita haluaisin nostaa tänä vuonna. Työntöön haluaisin saada 90kg, tempaukseen ainakin 70kg. Etukyykyssä olisi siistiä saada 100kg. Takakyykkykin pitäisi päivittää pian! 🙂

IMG_2466

Painonnoston SM-kisoihin on ilmainen sisäänpääsy, tulkaa katsomaan! 🙂

Nostan sarjassa naiset alle 75kg. Paino taitaa olla 72kg paikkeilla tällä hetkellä. Riippuu kuinka paljon tuli herkuteltua lomalla, hehe. Se selviää punnituksessa sunnuntaina.

TÄSSÄ livestream kisoista! Ilmoitan Facebookissani (Steffit) aikatauluista vielä lähempänä.

Teen varmasti postauksen fiiliksistä ensi viikolla!

Kivaa viikonloppua!

x Steffi

One comment

  1. Koska Dubai on kuiskutellut jo viime vuodesta lähtien matkustuskutsujaan korviin niin saisiko joskus toivepostauksena esittelyä esimerkiksi tuosta rantasalista? Tai irtoaisiko jopa matkavinkkipostaus teemalla “ristiinkuntoilijan treeniloma Dubaissa”?

Leave a Reply

Your email address will not be published.