CrossFit Open 2016 done!

Aah, mikä ihana tunne nyt kun CrossFit Open -karsinnat ovat ohi! Karsinnoista opin taas millainen jännittäjä olen kisatilanteissa. Olen kuitenkin todella iloinen (nyt jälkeenpäin), että päätin tehdä lajit. Opin sietämään jännitystä ja elämään “kisatilanteessa” viiden viikon ajan. Kisa- ja karsintatilanteet tuntuvat aivan erilaisilta, kuin normitreenit. Niiden ei kuitenkaan pitäisi erottua radikaalisesti siitä, mitä tehdään arkitreeneissä. Jostain kumman syystä ne ovat (ainakin minulle) ihan eri maata. Alku oli karsinnoissa vaikeinta. Loppua kohden fiilis kuitenkin parani, ruokahalu parani ja palautuminen oli parempaa. Opin henkisesti itsestäni eniten vaikeimman lajin parissa (16.3). Edellisessä postauksessa puhuin kolmesta ensimmäisestä lajista, joten tässä käyn läpi kaksi viimeistä.

IMG_3660

16.4 – Tästä tuli lempparilajini.

Screen Shot 2016-04-05 at 15.49.12

Eli 55 maastavetoa (70kg), 55 wall-ballia, 55 kalori soutu ja 55 kässäripunnerrusta, niin monta kierrosta kuin mahdollista 13 minuutin ajan. Maastavedoista tykkään, wall-balleja olen tehnyt tänä vuonna melko paljon, soutu ei kuulu lemppareihin mutta menee ja hspu’ista tykkään. Tämän lajin tein kahdesti. Ensimmäinen kerta meni hyvin – tein kolmea ensimmäistä liikettä rauhallisesti ja syke pysyi hyvänä. Pääsin hspu’uihin muistaakseni kl. 9:54  jolloin minulla oli 3:06 min aikaa tehdä niin monta kässäripunnerrusta kuin mahdollista. Sain yhteensä 22 ja olin iloinen! Aloitin tosin melko korkeilla luvuilla 5-5 ja hyydyin hieman aikaisemmin kuin mitä olisin voinut. Treenin lopussa syke ei ollut niin korkealla, mutta ojentajat ja käsivarret olivat aivan tulessa. En pystynyt koskemaan mihinkään pariin minuuttiin. Hyvä fiilis jäi. Halusin sitten tehdä tämän vielä toiste hieman paremmalla suunnitelmalla. Eli tein alun hieman reippaammin ja sain kässäripunnerruksiin 3:27 min aikaa. Aloitin toistot pienemissä seteissä – 3kpl/20 sek. Tämä suunnitelma oli hyvä ja lopuksi sain 27 hspu’ta.

16.5 – Uggghhh…

Screen Shot 2016-04-05 at 15.49.38Thrustereita ja yleisliikkeitä 21-18-15-12-9-6-3 toistoa. Molempia tulee yhteensä 84 kpl. Tämän lajin olen tehnyt kahdesti ennen. Nimittäin vuonna 2014, jolloin aikani taisi olla 15.19 ja pari viikkoa sen jälkeen uudestaan, jolloin aikani oli huonompi. Muistan, että valmentaja suuttui kuin tein sen toisen kerran. Tähän lajiin tarvitaan hyvää kuntoa, sisua ja kestävyyttä. Päätin tehdä hyvän suunnitelman ja pakottaa itseni pitää siitä kiinni. Suunnitelmani oli tehdä thrusterit seuraavasti: 21 putkeen, 18, 15 ja 12 kahdessa osasssa ja 9, 6, 3 putkeen. Burpeet tasaisesti läpi koko ajan. Pidin suunnitelmastani kiinni, olin ylpeä itsestäni sisusta ja sain ajaksi 13.54. Suurin tavoite oli parantaa aikaani edellisestä kerrasta ja siinä onnistuin.

Tein lajin vain kerran ja vihdoinkin Open oli takanapäin!

Minun vahvuuksia CF:ssä ovat lähinnä korkeat voimatasot. Lyhyet treenit ovat myös usein vahvuuttani, mutta lihaskestävyyskuntoa minulla ei ole vielä läheskään tarpeeksi. Vaikka maastavedon tai pressin ykkösmaksimi olisi korkea, ei siitä ole paljon hyötyä jos ei jaksa liikuttaa pienempää painoa pidemmän aikaa. Siitä on hyötyä kun sopivia lajeja tulee kisoissa vastaan, mutta se on vain pieni osa lajia ja lopputulosta. Tästä on tosin hyvä jatkaa treenejä, sillä kun voimatason pohjalukemat ovat kunnossa, voidaan hyvin lähteä kehittämään lihaskestävyyttä.

Tämä vuosi tulee nimenomaan olemaan kohdallani lihaskestävyyden parantamista ja kunnon kohottamista. Voimistelu, varsinkin muscle-up harjoitukset, ovat myös tärkeänä osana harjoitusta. En  unohda peruskestävyysharjoitteluakaan (matalaintensiivistä harjoittelua), joka oli viime vuonna isoimmassa roolissa. Sitä koitan tehdä 1-2 kertaa viikossa.

Lajisijoitukseni Suomessa näkyvät alla. Parhaimpana oli yllättävästi 16.1 ja odotusten mukaan 16.4. Naurettavan iso heikkous löytyi muscle-upeista. Loppusijoitukseni Suomessa oli 39/n. 500. Olen siihen ehdottomasti tyytyväinen, koska odotukseni eivät olleet todella korkealla. Tästä on hyvä jatkaa!

Screen Shot 2016-04-05 at 16.18.12

Jatkan The Training Planin parissa ja uskon, että saan kovia tuloksia aikaan sillä. Jos ohjelma tuntuu liian rankalta, karsin jostain ja lisään PK-harjoittelua.

Toivottavasti siellä ruudun toisella puolella saatiin Openien aikana ylitettyä itsenne ja hyviä fiiliksiä! (:

P.S. Kollegani Maija kirjoitti omasta Open-kokemuksestaan todella hyvän tekstin, josta saatte varmasti ajatuksia harjoitteluunne. Vinkit tekstin lopussa ovat mielestäni todella tärkeitä ja luin ne itsekin ajatuksella läpi. Tämä oma postaus käsitteli pitkälti omia fiiliksiä, mutta Maijan tekstistä saa paljon irti omiin treeneihin. Lukekaa se TÄSTÄ.

x Steffi

Leave a Reply

Your email address will not be published.