Painonnostokilpailut, tämänhetkiset CrossFit-treenit ja The Blog Awards Finland -ehdokkuus

Heippa!

Tässä tulee pieni päivitys kuulumisista. Treenit kulkevat ja ruokahalu on parantunut! Olen joskus aikaisemmin tainnut puhua haasteista ruoan kanssa – ruokahalu on ollut kadoksissa ja ruoan laatu ei ole ollut paras mahdollinen. Nyt siihen näyttäisi vihdoinkin tulevan muutos.

screen-shot-2016-09-15-at-11-37-18

picmonkey-collage

Osallistuin pieniin painonnostokisoihin pari viikkoa sitten, Ghetto Snatchiin. Osallistujia ei ollut paljon, mutta kisakokemusta kertyi taas. Halusin pienistä kisoista huolimatta keskittyä suorituksiin samalla tyylillä kuin kyseessä olisi isomman luokan kisat. Olin viikkoa ennen kisoja osallistunut toistamiseen intensiiviselle painonnostoleirille, josta mainitsinkin aikaisemmin. Kyseessä oli neljän päivän intensiivikurssi, jossa kertyi treenitunteja melkin 20h. Kurssi oli hyvin rankka mutta taas uskomattoman opettava. Kyseessä oli sama koutsi, Erik Lau Kelner. Hänen oppejaan löytyy instagramista nimeltä @Weightlifting_101. Hänen leirillään testattiin taas monesti henkistä kanttia. Kroppa ja mieli olivat usein väsyneet mutta “mieli kestää sen minkä ruumiskin”, eli oikealla asenteella pystyy vaikka mihin. Uusia enkkojakin tuli – Hang snatch @ 70kg, Snatch 72,5kg ja Clean&Jerk 85kg (videot alla).

Ghetto snatch-painonnostokilpailut oli viikko myöhemmin. Edeltävänä viikkona olin lähinnä tehnyt voimisteluharjoituksia ja metconeja, eli painonnostoa todella vähän. En ollut levännytkään erityisen paljon – pelkästään maanantaina leirin jälkeen ja kisat olivat sunnuntaina. Tuolla vähäisellä lepäämisellä tarkoitan, että tein jotain treenejä joka päivä. Lepääminen ja palautuminen treenin ulkopuolella on kuitenkin asioita, joista en karsi. Hyvä uni ja tarkat palautumiskeinot ovat minulle pakollisia, muuten treeni ei kulje.

En siis valmistautunut ideaalisesti, mutta tästä ei ollut näköjään yhtään haittaa näissä kisoissa. Olin yllättävän terävällä nostotuulella ja kun sen huomasin, en halunnut nostaa pienempiä painoja, kuin mihin tiesin pystyväni. Tempauksessa nostin 63-67-71kg. Siitä tuli uusi kisaenkka, sillä edellinen oli SM-kisoissa alkuvuodesta 66kg. SM-kisojen nosto oli muuten teknisesti melko ruma, joten nyt nostot olivat paremmalla mallilla. Työnnössä aloitin 82kg nostolla, jonka feilasin! Jäin kyykkyyn rinnallevedossa enkä sieltä enää noussut. Rinnalleveto on tällä hetkellä minulle teknisesti haastavin liike painonnostossa, sillä on vaikea saada kyykkyasento ideaaliseen asentoon. Seuraavaan yritykseen korotin ja kokeilin 83kg. Siihen piti kerätä hieman enemmän raivoa ja sain sen ylös. Viimeiseen noston laitoin 86kg ja onnistuin! Tämä oli uusi työntöennätys ja olin siitä todella iloinen. Alla video nostoista.

Seuraavissa painononnostokisoissa, Ghetto Snatch finaalissa, olisi tavoitteena nostaa 75kg ja 88kg.

Treenit menevät tällä hetkellä hyvin. Pari päivää olen nyt ottanut iisimmin, sillä olen ollut hieman flunssainen. Olen lisännyt treenejä ja intensiivisyyttä harjoituksiin, joten voi olla, että se tuli hieman shokkina keholle. Tänään tein ensimmäisen tavallisen treenin. Alla video lauantain tekniikkatreenistä ja lisäpainoleukaharjoituksesta.

Tällä viikolla olisi tarkoitus tehdä Unbroken-kisojen karsinnat. Uskoisin niiden menevän hyvin, sillä treenit ovat olleet hyvällä mallilla. Olen menossa kisoihin CrossFit Basementin tiimissä, mutta karsinnat ovat sekä tiimi- että yksilökilpailijoille sama. Toki karsinnoista pitää ensin päästä läpi!

good-things-come-to-those-who-work-for-it

Haluaisin lopuksi vielä kertoa ja kiittää kunniasta, joka minulle suotiin. Olen ehdolla The Blog Awards Finland 2016, Sport-kategoriassa. Tässä Facebook-status, jonka jaoin Steffit-sivuillani.

“Minulle on tänä vuonna suotu kunnia olla ehdolla The Blog Awards Finland 2016, Sport-kategoriassa. Olen ollut ehdolla aikaisemmin, mutten koskaan voittanut. 

Haluaisin nyt hieman peilailla mitä Steffit-blogini oli vuonna 2012 ja mitä se on nyt, vuonna 2016. 

Aloitin treenibloggaamisen vuonna 2012, jolloin blogini tarkoitus oli jakaa yksinkertaisia terveysvinkkejä muille. Silloin oma tavoite oli yksinkertaisesti olla hieman kiinteämpi ja voida paremmin. Oivalsin lenkeilläni monta asiaa, jotka halusin jakaa muille, joilla oli samankaltaisia haasteita. Tärkeimpänä koin viestiä seuraavat asiat; 

1. Kaikennäköiset ihmedieetit kannattaa unohtaa.
2. Urheilemisen kautta voidaan löytää tasapaino ruoan ja kehonkuvan kanssa. Sitä suosittelen itse. 
3. Itsevarmuus on kaunista ja me olemme kaikki erilaisia.

Bloggasin päivittäin.

Tänään, neljä vuotta myöhemmin, bloggaan edelleen. Henkilökohtaiset tavoitteeni ovat kuitenkin muuttuneet paljon. Minusta on tullut urheilija, jolla on tavoitteena kilpailla ja voittaa. Olen niin kiitollinen siitä tilaisuudesta. En keskity enää peilikuvaan, vaan urheilullisiin tuloksiini. Tähän väliin haluan heti sanoa, ettei tavoitteeni vuonna 2012 ollut mitenkään huonompi, kuin nyt.

Bloggaan nykyään harvemmin. Olen halunnut jatkaa bloggaamista vaikka se on välillä tuntunut mm. itsekeskeiseltä. Yleisimmät aiheethan ovat minun urheiluni ja minun kilpailemiseni. Luotan kuitenkin siihen, että kirjoitukset antavat muille kannustusta ja inspiraatioita. Siksi olen niitä jatkanut. Tärkeimpänä koen kuitenkin edelleen viestiä että;

1. Kaikennäköiset ihmedieetit kannattaa unohtaa.
2. Urheilemisen kautta voidaan löytää tasapaino ruoan ja kehonkuvan kanssa. Sitä suosittelen itse. 
3. Itsevarmuus on kaunista ja me olemme kaikki erilaisia.

Viestini ulospäin on siis edelleen täysin sama, kuin vuonna 2012. 

Kiitos kaikille, jotka ovat seuranneet ja tsempanneet minua läpi vuosien.”

Allaolevasta linknistä voitte halutessanne äänestää blogiani.

The Blog Awards Finland 2016 

7p4a90421-810x510

x Steffi

3 comments

 1. Hei!

  Olen seurannut blogiasi ja instagrammia jo useamman vuoden ajan ja on ollut hienoa nähdä sun edistyminen painonnostajana ja crosfit-urheilijana. Aivan mahtavaa!
  Jossain vaiheessa, aikaa taaksepäin kerroit, että antaisit mielelläsi vinkkejä esim. tempaukseen liittyen jos saisit videota meidän lukijoiden omista harjoituksista.

  Olen itsekseni yrittäny opetella tempausta ilman ohjausta (tiedän on riskialtista oppia väärä tekniikka ja/tai satuttaa itsensä) mutta kaikesta huolimatta olen sitä tehnyt, koska lähin boksi sijaitsee 60kn päässä enkä ole löytänyt painonnostovalmentajaa..

  Haluaisin lähettää yhden treeni kerran videon ja jos voisit antaa vinkkejä ja sanoa mitä tulisi korjata ehdottomasti jotta saan tekniikkaa kuntoon. Olen tehnyt niitä todella pienillä painoilla, jotta välttyisin loukkaantumisilta.

  Terveisin
  Marjo

 2. Kiitos paljon!

  Laita video sähköpostiini stefaniehagelstam@steffit.com

  Autan mielelläni.

  x Steffi

 3. You can also examine online involving loan. Thus, they conduct not put an expensive burden inside those who usually must make use of.

  Most often, we now don’t plan funding doom. http://www.google.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.