Mitä kuuluu? Harjoittelut, kilpailusuunnitelmat ja unelmat!

Moikka! Pitkästä aikaa. Mainitsin Steffit-facebookissani miksi bloggaaminen on ollut hiljaista. Syy siihen on se, että olen vaihtanut CrossFit- ja painonnostoharjoittelemisen lähes täysipäiväiseksi ajankuluksi tällä hetkellä. Ainahan löytyisi aikaa tehdä vaikka mitä, mutta se on opittu ettei niin ole pakko toimia. Pitää priorisoida niitä asioita, joissa haluaa kehittyä. Täysfokus on siis urheilussa ja siitä palautumisessa. Tämä on toiminut hyvin ja tulokset nousevat lähes jokaisessa treenissä. Tasapaino urheilun ja levon suhteen alkaa siis löytymään.

Kuva: Sandra Hagelstam

Kun aloitin blogini vuonna 2012, oli se lähes täysipäiväinen juttu. Bloggasin 2-3 kertaa päivässä ja uudet blogiaiheet olivat koko ajan mielessä. Koitin miettiä yksinkertaisia vinkkejä, jotka olisivat helposti lähestyttäviä teille lukijoille. Aiheita syntyi vaikka mistä. Oli ruokaideoita, treenivinkkejä, oivalluksia henkisellä puolella jne. (Shoutout kaikille, jotka ovat olleet täällä alusta asti)! Tällä hetkellä oma urheilu on ykkösprioriteettina, joten blogille ei vain ole samalla tavalla aikaa. Voi olla, että tähän tulee jossain vaiheessa muutos, en osaa sanoa. Jos kuitenkin tykkäätte seurata mun juttuja, niin instagramissa (Steffit) olen aktiivinen päivittäin.

Kuva: Sandra Hagelstam

Voisin kertoa mihin pyrin urheiluni kannalta ensi vuonna. Minulla on alkuvuodesta kolmet kilpailut: Painonnoston SM-kilpailut, CrossFit Open “SM-kilpailut” ja todennäköisesti Winter War 2017 kilpailut.

Painonnosto on nykyään lähellä sydäntäni. En vaan kyllästy siihen tekniseen hiomiseen mitä lajissa tulee eteen. Painonnostossahan on kaksi liikettä, jotka suoritetaan kisoissa – tempaus ja työntö. Kisoissa saa yrittää molempia kolmesti ja tavoitteena nostaa tietenkin mahdollisimman isot raudat ylös. Painonnostokisoissa koen selvästi vähemmän painetta, kuin CrossFit-kisoissa. En myöskään koe painonnostoharjoituksia yhtä kuormittaviksi. Koen, että painonnosto on helpompaa, kuin CrossFit. Tämä on siis pelkästään minun mielipide, voi olla että se muuttuu jossain vaiheessa. Toki olen myös harjoitellut paljon painonnostoa. Jostain hassusta syystä sitä kehittyy siinä mihin laittaa aikaa, hehe.  Tein SM-rajat kisoihin nostamalla tempauksessa 76kg ja työnnössä 91kg Ghetto Snatch-finaalissa. Ylitin odotukseni siinä. Alla video. Tavoitteeni on päästä mitalisijoille painonnoston SM-kisoissa 18.2. Olen joko alle -69kg sarjassa tai alle -75kg. Painan 71kg nyt, joten sarja katsotaan sitten lähempänä kisoja. Olen näiden kisojen jälkeen ottanut työnnössä jo 92,5kg ja rinnallevedossa (riipusta) 95kg. Ensi vuonna uskon, että voin tempaista ainakin 80kg ja työntää 100kg.

 

CrossFit (<3) on kuitenkin suuri rakkauteni. Laji tuo joka päivä minulle haasteita ja palauttaa myös maan pinnalle aina kun ehtii. CF:ssä on järkyttävän iso määrä liikkeitä ja asioita, joita pitää opetella. Tällä hetkellä voin sanoa, että rakastan harjoittelua. Tilanne ei todellakaan ole aina ollut tämä, ei edes vielä kesällä. Nyt olen oivaltanut monta asiaa ja asiat alkavat vihdoinkin järjestymään. Olen harjoitellut tämän vuoden systemaattisesti ja sinnikkäästi ja nyt treeni alkaa kulkemaan paremmin kuin koskaan. Tunnen kiitollisuutta ja helpotusta – kova työ palkitaan. Monesti ollaan menty äärirajoilla ja toivottu, että kuormitusta ei ole liikaa. Voisin puhua tästä vaikka kuinka paljon, mutta lyhyesti – matka tähän pisteeseen, jossa nautin urheilusta ja tulokset nousevat koko ajan, ei todellakaan ole ollut ruusuilla tanssimista. Parasta tässä on, että tuntuu että matkani on vasta alkamassa. On ollut haastavia hetkiä mm. koska minulla ei ole valmentajaa. Se on haaste mutta ehkä enemmänkin etu, sillä olen tänä vuonna alkanut tutkimaan lajia enemmän ja opiskellut tapoja harjoittaa tätä koko hommaa. Olen alkanut ottaa paljon enemmän vastuuta omasta harjoittelustani ja laittanut siihen paljon aikaa – lukenut kirjoja, kuunnellut podcastejä, jutellut valmentajien ja urheilijoiden kanssa, ottanut selvää asioista ja kysynyt paljon. Minusta on tullut osittain oma valmentajani ja tämä tuntuu todella hyvältä tilanteelta. Olen myös valmentaja työkseni, joten opin muilta koko ajan. Tavoitteeni oli tänä vuonna olla Suomessa CrossFitissä naisten top10-porukassa, ensi vuonna top3-5 porukassa ja vuonna 2o18 parhaimmistoa. Unelmani on päästä Regionals-kilpaihin, jotka ovat ns. Euroopan mestaruuskilpailut. Uskon, että pystyn siihen.

Kuva: Tuomas Hinkkanen

Winter War ovat yksi isoimpia CF-kilpailuja Suomessa, joissa olen kerran aikaisemmin kilpailut (2014). Vuotena 2015 pidin kilpailutaukoa henkilökohtaisista syistä ja toimin kisoissa pelkästään demo-urheilijana. Vuonna 2016 koitin päästä takaisin kilpailemaan, mutta jäin kauaksi kilpailupaikasta. Kunto ei todellakaan riittänyt. Karsinnat vuotta 2017 varten ovat nyt meneillään ja kahden karsinnan jälkeen olen sijalla 8. Hyvin siis menee. Yksi karsinta jäljellä ja toivotaan, että paikkani riittää 32 parhaan joukkoon. Eiköhän! Nyt näyttää ainakin paremmalta, kuin viime vuonna.

Tässä leaderboard.

Kuva: Tuomas Hinkkanen

Huh, olikohan siinä tarpeeksi tekstiä!? Kiva jos tänne eksyy vielä lukijoita. Toivon, että tiedätte että arvostan teitä kaikkia lukijoita ja seuraajia todella paljon. Kaikista tsempeistä ja kannustuksista saan hurjan paljon motivaatiota ja uskoa omaan tekemiseeni. Luen kaikki sähköpostit ja viestit, jotka lähetätte ja arvostan sitä, että otatte aikaa laittaa minulle viestejä. Pitäkää huolta itsestänne ja muistakaa tavoitella unelmianne! Älkää miettikö mitä muut teistä ajattelevat!

Lopuksi video siitä, mitä hyvinvointi tarkoittaa minulle. Kivan haastattelun teki Yliopiston Apteekki ja pääsin heidän UNIIKKI-lehden kanteenkin! 🙂

x Steffi

5 comments

  1. Kiva postaus! Ja mukava tietää tavoitteistasi, kuulostaa hyvältä! Olet aktiivisessa seurannassa instassa ja aivan mielettömän hyvältä on näyttänyt pitkään. Sen kehityksen huomaa selvästi! Olen seurannut taivaltasi blogin alusta asti ja sinun kautta olen aikanaan innostunut crossfitista. Seurailin crossfit-urheilijoiden videoita pitkään ja haaveilin että joskus itsekin pääsisin tämän lajin pariin. Tämän vuoden tammikuussa sitten kävin onrampin ja nyt olen ww2017 skaalatussa sarjassa haastamassa itseäni. Liput kisoihin on ostettu, kiva päästä näkemään kun kisaat!!? Tsemppiä jatkoon!!

  2. Ootko suunnitellut pyrkiväsi Reebokin CrossFit Games kilpailuun? 🙂

  3. Oot aikamoinen paketti

  4. Hei. Et kovin usein enää kirjoita, mutta seuraan sinua aktiivisesti instassa. Olisiko mahdollista saada jotakin juttua tänne blogiin jossa olisi sinun viikon treenipäiväkirjasi ja ruokapäiväkirjasi? Itse harrastan CrossFittiä ja muuta sitä lajia tukevaa liikuntaa noin kymmenen tuntia viikossa. Tuntuu että on hirveän vähän tietoa riittävästä ravinnosta ja kuinka noinkin paljon treenaava tavoitteellinen urheilija syö. Laihduttajien ja ftness-puolen ruokavalioesimerkkejä löytyy netistä pilvin pimein, mutta tämän lajin ravintoasioista puhutaan mun mielestä aika vähän. Myös se treenipäiväkirja kiinnostaa niin saisi paremman kuvan treenimääristä ja ruokavaliosta yhdessä.

  5. Hei Steffi, käytätkö e-pillereitä tai muuta hormonaalista ehkäisyä? Jos käytätkö koetko että siitä olisi vaikutusta painoon tai treenaamisen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.