HERO POWER – NETTIVALMENNUKSENI HEROTREENILLÄ

This post will exceptionally be in Finnish, since I will be discussing an online program that I will provide for the HEROTREENI-concept. The online program is in Finnish.

Mistä on kyse?

Olen rakentanut HerotreeniIlle oman HERO POWER -nettitreeniohjelman! Tämä on ensimmäinen kerta, kun lähden tekemään netin kautta valmennusta.

Lyhyesti minusta valmentajana:

Olen kouluttautunut liikunnnaohjaaja (Arcada, AMK), työskennellyt Personal Trainerinä kuntosalilla ja valmentanut CrossFitiä ryhmille yhteensä yli 4 vuotta. Olen myös valmentanut yksityisasiakkaita tänä aikana. Teen nyt ensimmäistä kertaa nettitreeniohjelmaa. Kyseinen ohjelma soveltuu henkilöille, joilla on jonkun verran salikokemusta ja salimahdollisuus. Tämä ohjelmointi toimii myös asiakkaille, joilla on mielikuvitus hetkellisesti loppunut salilla ja toivossa on uudenlaista ärsykettä.

Olen suunnitellut kaikki treenit itse. Videoin kaikki liikkeet asiakkaille, jotta tekniikka on kohdallaan. Nanna Karalahti on suunnitellut ruokavalion, joka sopii kyseiseen ohjelmaan. Suljetussa FB-ryhmässä minä ja Nanna vastataan mahdollisiin kysymyksiin ja autetaan jos eteen tulee kompastuskiviä.

Mistä koko yhteistyö alkoi?

Kun Nanna otti mun yhteyttä koskien nettivalmennusta, tein ensiksi hieman taustatyötä koko konseptista. Mikä se on? Kuka sitä tekee? Mikä on kyseisen konseptin idea ja viesti? Miten minä sopisin konseptiin mukaan? Ketkä muut ovat mukana? Mitä asiakkaat ovat sanoneet ohjelmoinnista?

Minulle tärkeimpiä juttuja ovat, että asiakkaille voidaan opettaa pitkäjänteisyytta. Koen myös hyvin tärkeänä, ettei ruokavaliota vedetä minimikaloreihin, koska silloin treenin laatu kärsii ja mieliala huononee. Olen aina ollut vahvasti kovia dieettejä vastaan, ja olen edelleenkin. Ne kun vaan eivät ole pysyviä.

En kirjoittaisi nyt tätä postausta, jos Nanna ei olisi ollut samoilla linjoilla kanssani koskien ylläolevia juttuja. Ilahduin kun huomasin että niin moni asia jonka eteen Nanna haluaa tehdä töitä, kuulostivat kuin ne olisivat voineet tulla minun suustani.

Säännöllinen, kovatehoinen ja monipuolinen harjoittelu. Puhdas ja riittävä ruokavalio. Tärkeä vertaistuki. Siinä on asioita, joita HERO POWER -ohjelmalta voi odottaa.

Kun vielä näin että kovia nimiä kuten Oona Kivelä ja Lotta Harala ovat myös tehneet omat ohjelmansa Herolle, tiesin että tulen olemaan hyvässä seuraassa. Aloin jopa harkitsemaan jos ensi kesänä tekisin itsekin Lotan juoksu-ohjelman. Näiden ohjelmien lisäksi Herotreenillä löytyy mm. tuoreille äidille suunnattuja ohjelmia, jooga-ohjelmia, koti-ohjelmia ja paljon muuta.

Kenelle HERO POWER on?

Lue allaolevasta kuvakaappauksesta kenelle ohjelma on suunnattu ja mitä ohjelmaan lähteminen vaatii.

Ohjelma alkaa siis yhteisstartilla 8.1. Yhteisstartti tarkoittaa sitä, että sinä päivänä tarvittava info tulee asiakkaille ja me etenemme yhdessä, samaan tahtiin. Tällä tavalla pysymme kaikki koko ajan samalla viivalla. Vaikeuksien tullessa pistätte suoraan ryhmään viestiä ja minä, Nanna tai mahdollisesti muut ryhmän jäsenet auttavat sinua! Vaikeudet voivat olla, ettette ehdi tehdä jotain treeniä, ette ymmärrä jotain harjoitusta tai ette motivoidu syömään oikein. Ryhmän avulla tulemme onnistumaan entistä varmemmin.

Valmistaudu neljään treeniin/viikko. Kolme treeniä tehdään salilla, yksi treeni voidaan tehdä kevyen lenkin muodossa tai vaikkapa uima-altaassa (matalatehoinen kestävyysharjoitus). Näiden lisäksi ohjelmoinnissa on video-ohjattuja liikkuvuusharjoituksia.

Millaista? Olen luonnollisesti ottanut vaikutteita omista lajeistani CrossFitistä ja painonnostosta. Olen kuitenkin yksinkertaistanut asoita. En tule sisällyttämään ohjelmaan teknisesti vaikeita tai raskaita liikkeitä, kuten tempausta tai rengas muscle-uppeja. Nämä ovat erinomaisia liikkeitä, mutta niihin suosittelen henkilökohtaista valmennusta. Koen, että monipuolinen treeni-ohjelma on kehittävin ja motivoivin, siksi ohjelmoinnissa on painoja, yksinkertaisia taito-harjoitteita, kestävyysharjoituksia ja liikkuvuusharjoituksia. Kun nämä kaikki ominaisuudet yhdistetään, saadaan mielestäni paras mahdollinen kunto, joka pysyy. Kaikkiin liikkeisiin tulee skaalaukset, eli jos et saa esim. leukoja, niin siihen on olemassa helpotettu versio.

Tästä klikkaamalla löydätte vielä lisäinfoa kaikista ohjelmoinneista!

Tervetuloa mukaan!

x Steffi

Kuvat: Henrik Koivisto/Herotreeni

Leave a Reply

Your email address will not be published.